Gość: Herod Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 22:46 Niesamowite, że nikt wcześniej nie napisał Final Fantasy 7. Jestem skłonny zapłacić sporą sumkę za wersję chodzącą bez problemu pod WindowsXP, z moją kartą graficzną w trybie hardware. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 14.07.08, 22:53 Quarantine (mam nadzieję, że dobrze napisałem tytuł) - gierka o taksówce, ale nie takiej zwykłej taksówce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sexy-club.pl Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.08, 23:55 fajne gry dla dorosłych znajdziesz na sexy-club.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maladict Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.range86-164.btcentralplus.com 15.07.08, 00:28 @panzertoter: Bo IMHO Terror From the Deep to badziewie. Nawet różowe futrzaki z trójki się ine umywają. Inne gry jakie mi się przypomniały to Birthright: The Gorgon's Alliance oraz wspomniane Megalomania i Betrayal at Krondor A z takich zupełnych staroci to Genghis Khan (I i II) oraz Three Kingdoms (wszystkie możliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 00:40 1. Frontier (ciekawe czy w miarę niskim nakładem mogli by wrzucić starą zawartość w trochę lepszy silnik graficzny) 2. Reunion (mało osób zna, ale niesamowite emocje przy tym tytule przeżywałem) 3. Master of Orion 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecthor Re: Pięć wymarzonych staroci IP: 213.17.234.* 15.07.08, 09:01 Warcraft I .. mam wydanie z jakies serii ale to nie to co wielkie, kartonowe pudełko. Estatica Harpoon POD - taka samochodówka - może ktoś pamięta? phantasmagoria - jestem za ! chociaż z drugiej strony czy warto psuć sobie wspomniena? wszakże pamiętamy te gry jako świetne, orginalne z nowoczesnym designem i nowatorskie.. teraz więkość z nich może wzbudzić politowanie.. tak u mnie było z warcraftem I. Zagrywałem się w niego za bajtla a jak włączyłem po latach to bardzo niewygodnie i ciężko było w niego grać. Już nie wzbudzał tych samych emocji, był łatwy i bardzo ubogi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:03 najważniejszym elementem FT jest szturm różowych króliczków na pole minowe, z cwałującymi walkiriami w tle. O tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruch Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:13 Oczywiście UFO (I,III) i Fallout są nie do zapomnienia. Bardzo lubiłem też Diablo (I, II) Nikt jednak jeszcze nie wspomniał o Dungeon Keeper, którego uwielbiałem. Z kolegami często odpalaliśmy też Overboard! i niewątpliwie też bym ją kupił za grosze (choć to zasadniczo gra dedykowana dzieciom). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emjoot Re: Pięć wymarzonych staroci IP: 193.200.216.* 15.07.08, 10:53 Dungeon Keeper chodzi bez problemu pod XP więc co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strach Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:56 @Emjot Jeżeli problemem nie jest to ze gra czasem traci kolory z powodu zbyt wysokiego odświeżania monitora to żadnych problemów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niekumaty Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.man.poznan.pl 15.07.08, 12:20 Racja, Quarantine było super Do tego Master of Magic Odpowiedz Link Zgłoś
drow82 Re: Pięć wymarzonych staroci 15.07.08, 13:21 1. Desert strike 2. settlers 1 3. quake 1 4. ale przede wszystkim do kupiłbym wszystkie wydania SS - secret service Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.07.08, 14:32 1. Megalomania 2. Syndicate 3. StarControl 2 To sa dopiero swietne starocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 19:43 o na pewno wszystkie worms w 2d i midtown madness moja kochana gierka niestety nie oddana przez kolegę i mmyśle że można by se popykać w pierwszego raymana... przygodówki są spoko xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 19:52 A w ogóle to nie jestem pewien czy legalnie ale chyba megalomania można tu ściągnąć:free-game-downloads.mosw.com/abandonware/amiga/games_m_o/megalomania.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QBA Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.208.34.195.revers.nsm.pl 15.07.08, 22:00 no i oczywiście Commandos 1 , dodatek i 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simwet Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.centertel.pl 16.07.08, 11:26 Master of Magic działający w XP/Vista!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kukawski [G Re: Pięć wymarzonych staroci IP: 78.133.208.* 16.07.08, 13:40 Witam serdecznie wszystkich miłośników Dobrych Starych Gier Wasze wsparcie i rekomendacje dotyczące tytułów, które powinny się pojawić w katalogu GOG.com są dla nas bardzo cenne i objecuję, że zrobimy wszystko co w naszej mocy by zrealizować Wasze życzenia. Wiele oczywiście zależy od zainteresowania graczy i mediów (na co nie możemy narzekać narazie oraz oczywiście od sprzedaży - im wyższa będzie tym lepsze argumenty w rozmowach z kolejnymi wydawcami. Obecnie, jak wiecie, mamy podpisane umowy z Interplay i Codemasters, ale rozmowy z kolejnymi trwają i już niedługo możecie spodziewać się informacji o kolejnych tytułach. Do września planujemy zebrać w katalogu między 70 a 100 gier. Trzymajcie kciuki by wszystko się udało, a naprawdę będzie w czym wybierać. GOG.com jest tworzony przez takich samych graczy-zapaleńców jak Wy, więc i my mamy swoją listę klasyków - liczba tytułów już dawno przekroczyła 100. By mój post nie odbiegał całkowicie od reszty, poniżej prezentuję swoją piątkę (nie mylić z piątką GOG.com) ukochanych staroci (kolejność przypadkowa): Monkey Island seria, Sam & Max Hit the Road, The Settlers seria, Full Throttle, UFO: Enemy Unknown. Wracam do pracy by i te tytuły pojawiły się u nas jak najszybciej Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszek Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.wroclaw.agora.pl 16.07.08, 16:19 troche starszych może Cywilizacja 1 i 2 Colonizacja Dungeon Master 1(!) i 2 Settlers 1 (chociaz to ostanio wydali w skladance z nastepnymi) a ze "swiezszych" np Rezerwowe Psy (rocznik 99) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszek Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.wroclaw.agora.pl 16.07.08, 16:25 alez 'fopa' zapomnialem o Gunshipie 2000 i Sensible World of Soccer oraz Warlords 2 (chyba z 94 roku), a i jeszcze "Z" a z wymienionych wczesniej Megalomania, Syndicate, Cannon Fodder, Małpie Wyspy, calosc UFO, Interstate Dungeon Keeper i Sanitarium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszek Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.wroclaw.agora.pl 16.07.08, 16:29 o i Knights&Merczants tez a poza tym Ishary, Might&Magic 1-5 tylko to juz takie zabytki ze chyba by to popakietowac trzeba zeby sie to sprzedalo trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolokolo Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 19:09 Arcanum Chaos Overlords Under a Killing Moon, Pandora Directive, itd Privateer 1 i 2 Wing Commander Carmageddon Nomad Soul Black Dahlia Daggerfall Gabriel Knight 2 Master of Orion 2 Close Combat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babka z Marsa Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.chello.pl 17.07.08, 16:37 Outlaws, Neverhood... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yabwon Re: Pięć wymarzonych staroci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:39 Little Big Adventure Little Big Adventure 2: Twinsen Odysey Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guślarz Re: Pięć wymarzonych staroci IP: 82.139.32.* 18.07.08, 11:07 Ja bym dodał do listy takie hiciory jak tetris, (ale jakoś tak żeby było dużo modyfikacji lub np. wszystkie wydania) ostatnio pogrywam na www.gpbattery.pl/konkursy/ arkanoid ( trzeba by pada kupić) Contra ( jeszcze pamietam 1 plansze) Bomberman/Dynablaster Odpowiedz Link Zgłoś