Gość: qwerty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:31 kolega z bródką mówi strasznie - zbyt szybko i niewyraźnie żenaga jak na dziennikarza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrab null IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 18:36 Kupcie konsole bo Carmack nie bedzie robil exclusiwow na pecety? Calkiem bez sensu zwazywszy na to, ze gry na PC sa tansze i w przypadku strzelanek lepiej sie w nie gra;o Carmack nie jest tu zadna przewaga dla konsol imo ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aris Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 18:55 Lepiej sie gra ale idzie sie przyzwyczaic po jakims czasie wcale nie idzie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikkikomori Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 19:01 Piotr Gnyp nie jest i chyba nigdy nie był dziennikarzem. To po prostu szef serwisu polygamia.pl. A że to serwis non-profit to i na zawodowych dziennikarzy go nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.156.216.81.static.m-kr.siw.siwnet.net 17.07.08, 19:07 żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pest Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.toya.net.pl 17.07.08, 19:58 Piotr rzeczywiście troszkę za szybki, ale rozmowy słucha się dobrze, jest dynamiczna, panowie są przygotowani, wiedzą o czym chcą mówić i nie zacinają się, jak to często bywa. Zachęcili mnie do odwiedzin polygamii. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re: Targi E3 - podsumowanie 17.07.08, 20:07 Dzieci, zamiast do komentowania, zabierzcie się lepiej do piaskownicy, bo publiczne chwalenie się swoją głupotą nikomu na dobre nie wyszło. A o co chodzi? Chodzi o słówko "żenada". Najpierw dowiedzcie się, co ono oznacza, a później się posługujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u9 Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.zdnet.azartsat.pl 17.07.08, 20:10 Chłopcy z polygamii, w przeciwienstwie do większosci jadacych tu z tekstami typu "żenada", wiedzą o czym mówią. Polecam polygadki na polygamia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.chello.pl 17.07.08, 20:12 Z tym Carmackiem to wymyśliliście... O tych konsolach to przecież powiedział już rok temu, na QuakeCon. Nie wspominając, że o tym iż nowy Wolf będzie wycelowany w konsole wiadomo było już o wiele wcześniej (ale to nie do końca jest gra Id). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1sza Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 20:21 Żenada? Kurczę, a gdzie sławne na cały gimnazjalny świat "żal.pl"? Żaden z członków zespołu polygamia.pl nie jest dziennikarzem (ok, Maciu coś tam studiuje, ale cicho). Jesteśmy grupą graczy, którzy piszą/mówią o tym co ich kręci. Jeśli ktoś uważa to za żenadę, to ok, niech do nas nie zagląda. Za konstruktywną krytykę (a nie "żenada") dziękujemy i weźmiemy ją do serca. Pozdrawiam Michał Majewski Polygamia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 21:48 Panowie się znają i mówią dobrze, ale Piotr powinien po prostu posiedzieć przed lustrem i pocwiczyć dykcję, 100 x Lokomotywę Tuwima powiedzieć powoli i wyraźnie, czasem po prostu nie da się go zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 21:59 Znają się na tym o czym mówią. Zachęcili mnie do serwisu - dodaję do ulubionych. ale mógł by mówić wolniej... trzeba sobe w myślach liczyć 1,2,3,4 1,2,3,4, 1,2,3,4, jak blusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1sza Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 22:14 Nie wiem, czy Piotr to czyta. Jeśli tak, to myślę że coś z tym zrobi . Jeśli nie, to przekażę mu te zastrzeżenia. Pozdrawiam Michał Majewski Polygamia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zajebista_psychika Re: Targi E3 - podsumowanie 17.07.08, 22:25 E tam dykcja, grunt to wiedza - facet wie, o czym mówi i tyle, nikt nie każe mu wieczornych Wiadomości prowadzić Aczkolwiek, nie wiem czy z tym Falloutem 3 opinia jest słuszna, większa część graczy ubóstwiała ten tytuł właśnie ze względu na rzut izometryczny, więc zmiany w nim uderzą nie tylko w ortodoksów jak mniemam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 23:10 Fallout to rzut izo, rzut izo to Fallout. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do iXa Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.forweb.pl 17.07.08, 23:35 Gościu "X" czy ty jesteś debilem czy debila udajesz??? Przecież tu nie chodzi o żadnego Cormacka tylko o wyraźny trend!!!! Trend jest taki, że producenci gier zaczynają olewać PCtowców! Coraz więcej tytułów wychodzi wyłącznie na konsole, ale najwyraźniej ty tego nie dostrzegasz bo żyjesz przeszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.forweb.pl 17.07.08, 23:38 Sorry, mój wpis nie był do iXa tylko do dzięcioła podpisującego się "hrab" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riv Targi E3 - podsumowanie IP: 80.51.232.* 18.07.08, 08:25 O, a może ten, który nie jest debilem powie, dlatego nowe projekty id nadal przeznaczone są na PC, jeśli trend jest taki? Olać to olać, gdyby olał to jego nowe gry poszłyby wyłacznie na konsole, a tak nie jest. Trend jest taki, że każdy musi zarobić kasę, a kasę się zarabia na ilości sprzedanych gier, a ilość zależy od tego ile osób kupi grę, a to niestety oznacza zidiocenie kolejnych tytułów, które muszą być mocno uśrednione. Taki jest wkład konsoli w rozwój gier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saddqaqw qwd Re: Targi E3 - podsumowanie IP: 193.201.137.* 18.07.08, 08:47 "[...]Trend jest taki, że producenci gier zaczynają olewać PCtowców! [...]" 10 lat temu tez byli tacy co tak mowili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKQ Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 08:48 Jeśli chodzi o fallouta 3 to może będzie kamera izometryczna do wyboru. (tak jak było to rozwiązane w polskim Wiedźminie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary gracz Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 09:32 Dla tych dwóch panów jak widać gry istnieją tylko na konsole. Ich sprawa, ale jak się relacjonuje targi, to powinno się przedstawić całość obrazu, a nie skupiać się na swoich ulubionych konsolkach i paru ulubionych tytułach. Zabrakło kilku firm dość sporych, ale oczywiście o nich panowie nie mają pojęcia pewnie...nie będę Was oświecał i pisał które. To taka podwórkowa pogadanka dwóch koleżków, zajrzałem przypadkiem i nigdy więcej "polygamii"...ZERO profesjonalizmu. Jeden plus, że wiem już jaki serwis omijać. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Targi E3 - podsumowanie 18.07.08, 10:58 @stary gracz: wyluzuj, chlopie, wiem ze Ci przykro ze na PC jest coraz mniej wartosciowych produkcji, ze studia deweloperskie przesiadaja sie powoli na konsole. Po prostu pogodz sie z tym, odrzuc uprzedzenia (ze niby konsole sa tylko dla dzieciakow), kup sobie wybrana zabawke i ciesz sie nia. To nie wina poligamii, ze na targach kroluja konsole... Tez jestem starym graczem (niedlugo 30 stuknie), ale darowalem sobie czekanie az na PC wyjdzie kolejna gra klasy UFO, Fallout czy Planescape: Torment. Te czasy minely, gdy na PC sa tak samo durne jak na konsole - i do Ciebie nalezy wybor czy przesiadasz sie na PS3/XBox/Wii, czy uzalasz sie nad swoim losem grajac w durne gry, ale na PC - bo konsole sa dla dzieciakow Ja, mimo sentymentu, radze darowac sobie pieca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrab Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 12:18 Ale walicie glupoty, kto tu mowi ze konsole sa tylko dla dzieciakow? Trend w ktorym to PCty upadaja trzyma sie od bardzo dawna. Ciekawe jest, ze przy grach, ktore do tej pory byly wylacznie na PC, a maja pojawic sie na konsolach mowi sie, ze PCty upadaja etc. a o grach ktore z konsol nagle pojawily sie rowniez na PC jest cicho. PC traci wylacznosc, ale dostaje tez cos wzamian. Trzeba byc ogromnym ignorantem zeby widziec tylko to co dostaja konsole. Sam odnosilem sie do tego, ze Carmack nie jest zadnym powodem do tego, aby kupowac konsole, bo w jego gry taniej i przyjemniej grac sie bedzie na PC. Jak ktos tego nie rozumie i dopisuje sobie wlasne rzeczy do tego co napisalem, to moge mu najwyzej wspolczuc. A sam fakt ze Carmack chce robic gry rowniez na konsole, to zasluga ogromnego piractwa na PC, a nie cudownosci konsol;p Zeby nie bylo zadnym pecetowym fanbojem nie jestem, sam planuje sobie sprawic kloca albo ps3, niestety na dzien dzisiejszy nie moge sobie an to pozwolic;f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pivvosh Re: Targi E3 - podsumowanie IP: 82.177.11.* 18.07.08, 13:16 Wole PC pomimo tego ze co jakis czas trzeba cos w nim wymienic, lub nawet wymienic wszystkie bebechy (kupujac konsole masz ja " na cale zycie "?). Konsola to niedorozwiniety PC. Z drugiej strony przepadam za grami strategicznymi, ktorych pad nie obsluzy za bardzo. Ale co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Targi E3 - podsumowanie IP: *.acn.waw.pl 18.07.08, 13:57 Po pierwsze - panowie z Polygamii obecni na filmiku zajmują się grami VIDEO a nie komputerowymi, od tego jest chyba tylko jeden redaktor, który z resztą porusza ten temat na łamach portalu. Radzę zajrzeć i zorientować się w sytuacji a nie pieprzyć głupoty. Po drugie - jest mi niezmiernie przykro kochani PCtowcy, ale na targach nie było żadnego niusa dotyczącego gier na waszą platformę choćby w połowie tak interesującego jak te które redaktorzy wymienili. Im szybciej to zrozumiecie tym lepiej dla was. Po trzecie - PC rzeczywiście otrzymuje czasem gry z konsol warto wspomnieć choćby Mass Effect czy Assasin Creed. Nie wynika to jednak z "odradzania się potęgi" platformy, tylko z niskich nakładów finansowych jakich wymaga skonwertowanie gry z Xboxa. Nawet jeśli tytuł kupi niewielka ilość graczy (większość 'graczy' przecież i tak ściągnie z neta) to i tak autorzy produktu wyjdą na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś