Gość: Konstancjiusz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.as.kn.pl 16.08.08, 16:14 Jasonie, oto kilka perełek: - saga Baldur's Gate - Planescape Torment - seria Icewind Dale - seria Neverwinter Nights - seria Cywilizacja - Starcraft - Diablo - Spore - Wiedźmin Generalnie wszystkie gry typu RPG, strategie turowe, RTS'y, czy też nawet gry przygodowe, a więc bezdyskusyjnie najlepsze gatunki gier, wychodzą w 95% tylko na PC. A nawet jeśli wyjdą na konsole, to padowy uproszczony system sterowania przystosowany do poziomuikonsiolarzy, jest mordęgą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstancjiusz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.as.kn.pl 16.08.08, 17:03 A na konsole wychodzą w większości gry dla dzieci. Można je scharakteryzować w ten sposób: "Pif paf! Bum! Brzdyychhh!! Bziuł!" - czyli naszpicowane eksplozjami, efektami specjalnymi, i nie wymagające myślenia prymitywne gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n PC bije konsole na głowę? IP: *.chello.pl 16.08.08, 17:16 Wpisy Konstancjusza są wybitnym dowodem na to w jakie instynkty próbujesz podrażnić autorze swoimi tekstami, które czego by nie dotyczyły, w istocie mówią o jednym. Poczytaj kilka razy wpisy Konstancjusza i napisz czy jesteś z siebie dumny. Chodzi Ci o sensowną rozmowę o grach, czy durne kłótnie z obrażaniem innych? Chyba o to drugie, bo wpływa to na klikalność strony. Możesz być z siebie dumny, panie redaktorze, wielki publicysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstancjusz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.as.kn.pl 16.08.08, 17:57 N, nie rozumiem. Czy nie ma prawdy w tym co napisałem? Ja tylko przedstawiłem rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 19:19 konstancjusz, piszesz prawdę zaiste. faktycznie przedstawiasz rzeczywistość, a konkretniej jej wybrany fragment, wygodny dla twojej argumentacji check this out: valkyrie profile, guitar hero, uno, beatmania, xenogears i duchowy następca xenosaga, parappa the rapper, wii play, brain age... o komputerowych też można powiedzieć że to nie wymagające myślenia ""Pif paf! Bum! Brzdyychhh!! Bziuł!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAUPA Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.toya.net.pl 16.08.08, 19:22 "Wszyscy mamy żle w głowach że żyjemy..." xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstancjiusz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.as.kn.pl 16.08.08, 19:35 , wymieniłeś jakieś małoznane gierki, o których prawie nikt nic nie słyszał. No jedynie "Guitar Hero" coś mi mówi z tych tytułów, ale trudno nazwać wymagającą, grę która polega na wciskaniu w odpowiedniej kolejności czterech przycisków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 20:54 ty też wymieniłeś jakieś mało znane gierki. no może poza diablo gdzie bezmyślnie klika się na potwory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstancjiusz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.as.kn.pl 16.08.08, 21:03 Jeśli dla Ciebie wymienione przeze mnie legendy i największe hity historii gier komputerowych są mało znanymi gierkami, to znaczy że jesteś kolejnym casualem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 21:15 rozumiesz że ta argumentacja działa w obie strony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vxczbvzbbbxz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.chello.pl 16.08.08, 21:18 pecetowcy kupcie sobie konsole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 21:18 secundo, nie wyliczamy tu gier pod względem popularności. daję ci po prostu do zrozumienia (bo, jak mam nadzieję, ignorantem nie jesteś i lubisz dowiadywać się więcej o świecie) że gry typu "Pif paf! Bum! Brzdyychhh!! Bziuł!" dominują na każdej platformie, nie tylko na konsolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ") Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 21:19 vxczbvzbbbxz -> konsolowcy, kupcie sobie pecety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstancjusz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.as.kn.pl 16.08.08, 22:15 Oczywiście, że dominują. Ale dlaczego? Przez konsolowców, czyli casuali. Ponieważ tacy gracze zaczynają stanowić coraz większą część rynku, to i coraz więcej takich niewymagających gier wychodzi na konsole. A jako, że i na PC producenci gier też chcą zarobić, to wypuszczają porty tych gier na PC. Oczywiście czasem też jest dobrze też rozerwać przy grach typu "Pif paf! Bum! Brzdyychhh!! Bziuł!". Ale bez przesady. Niech w grach istnieje jakaś równowaga. A obecnie niestety 90% gier można zaliczyć do tego gatunku. To zaczyna być irytujące. A najśmieszniejsze jest to, że taka gra wymaga zaledwie 2-6 godzin grania, by przejść ją do końca, a kosztuje tyle samo, co gry dla wymagających graczy, przy których trzeba spędzić 100-200 godzin. Dlatego nie rozumiem konsolowców, którzy są skłonni wydawać 200 złotych za tak krótki czas rozrywki. Przecież chyba bardziej opłacalne jest za tą samą cenę bawić się 200 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srawek Srafin Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.08, 00:27 "pecetowcy kupcie sobie konsole" chyba kazdy kto tu pisze ma w domu pc, własiwie to prawie kazdy człowiek ma pc, tak jak telefon komórkowy na który wychodzi tez mnóstwo gier zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 08:05 SS---> raz coś mądrego powiedziałeś. Choć nie w 100% może to znaczyć że wszyscy tu zamieszczający komenty piszą z PC Ja czasem napiszę sobie tu coś z mojej PS3 Mniejsza o to,Konstancjiusz-kolejny przykład fanboya. Ja przynajmniej wiem dlaczego Finale nie wychodziły na PC-bo gracze Pc-towi byli na niego za głupi? Czy obraziłem graczy Pc-towców? Owszem,ale ty robisz to samo. I nie chodziło mi o Erpegi bo tych jest najwięcej na Pc i nie ma się co sprzeczać,ale czy Pc ma tak dobre wyścigi,bijatyki,czy sportówki jak konsole? Odpowiem ci-nie. Bo na konsolach te gatunki panują! Co to fpp to rynek się podzielił,bo na wszystkie platformy jest tego po trochu. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_sasek Re: PC bije konsole na głowę? 17.08.08, 10:33 Czy "PC bije konsole na głowę?" TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdd.maly Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.toya.net.pl 17.08.08, 11:53 SS - czasy komuny minęły i dlatego też każdy ma prawo tu wejść i powiedzieć ci w twarz że musieli cię parę razy na główkę w dzieciństwie upuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstancjusz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.as.kn.pl 17.08.08, 12:37 Jason, czytając Twe komenty pod artykułami na Gamecornerze, też można stwierdzić iż jesteś fanboyem PS3. Zwłaszcza, że czasem podpisywałeś się nickiem "Jason PS3", czy jakoś tak Co do Finali, to fakt, tylko kilka wyszło na PC. No ale co tu się dziwić, jak prawie wszystkie jrpg'i są robione na jedno kopyto. Jedyne na czym zależy producentom tych gier to ilość części i jak najkrótszy okres między nimi. Dlatego właśnie wyszło już kilkanaście Finalów, a wszystkie niewiele się od siebie różnią. No ale przyznam, że niektóre jrpg'i wyłamują się z tłumu. Taki Chrono Trigger to istne arcydzieło. Przeszedłem to na emulatorze SNES'a i bardzo miło wspominam czas spędzony nad tym. A teraz przymierzam się do sequela tej gry, czyli Chrono Crossa na emulatorze PS2. A co do wyścigów, bijatyk i podobnych gier, to racja. Na konsole tego wychodzi więcej. Ale nie zapominajmy, że na PC mamy Need For Speedy, Coliny, Toci, Test Drive'y - to całkiem sporo. Niedługo też wyjdzie Street Fighter 4 na PC. A i jakiś czas temu wyszła gra Pekin 2008. Tak więc gier jest na wiele miesięcy grania (jeśli by nie grać w inne gatunki). Jedyne nad czym można ubolewać, to to że ostatnia część Mortal Kombat jaka wyszła na komputery osobiste to czwórka. A co do FPP, to fakt, wychodzą tu i tu równomiernie. Ale granie w nie na konsolach jest bardzo nie wygodne i nieprzyjemne. Ja sobie nie wyobrażam takiej gry bez klawiatury i myszki. I tak, wiem, że do konsoli też można podłączyć klawiaturę i myszkę. Ale co z tego, jak te gry są zrobione z założenia pod pada i 95% użytkowników konsol gra w to na padzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 15:02 Nie ma rzeczy nie mozliwych,ja sie przyzwyczailem do pada grajac w Battlefield bad company.Wczesniej gralem juz na Pc w Stalkera,Half Life,czy Far Cry,i tez sie swietnie bawilem przechodzac je.Ale na padzie tez sie da grac przyjemnie,kwestia przyzwyxzajenia.Ale widzisz,do innego typu gier jak wyscigi czy bijatyki,gra sie na padzie jak znalazl.Co do gry Pekin 2008 to okazala sie strasznym crapem,za to Top Spin 3 to sie nazywa tytul.Reasumujac:Na PC gralo sie swietnie i sam wrocilem ostatnio do stalkera bo klimatem nie ma sobierownych i szkodaze nie ma go na konsolach.Ale przesiadlem sie na konsole bo mam na nie wiecej tytulow i gra sie lepiej jak mam zaprosic grupe znajomych. Kazdy wybiera to co woli i to na co go stac. Ale co jak co,pan Serafin przesadzil z tym artykulem.Liczy sie to co widac a nie to co jest napisane na papierze.(mam tu na mysli raport produkcji gier Pc vs Konsole) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludendorf Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.08, 15:59 Co za gadanie każdy gra na czym woli i co mu bardziej odpowiada każda z platform ma swoje zalety i wady nawet największy fan konsol jeśli jest normalny nie powie że pad to bardziej przydatne urządzenie w FPP, RTS czy że zapewnia większą precyzje i możliwości kontroli niż combo klawiatura+mysz. Nikt też przy zdrowych zmysłach nie powie że w wyścigi gra się wygodniej na klawiaturze niż padzie ja gram na PC częściej używam klawiatury i gryzonia ale nie wyobrażam sobie grać w niektóre pozycje jak np Flatout2 czy Pro Evolution Soccer bez Pada i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstancjusz Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.as.kn.pl 17.08.08, 16:16 Porządnego pada do PC można mieć za niecałe 40 złotych. Ja takowego posiadam, tak więc nie ma problemu z graniem w zręcznościówki. A co do wyścigów, to ani pad, ani klawiatura tu nie górują. Bo do tego najlepsza jest analogowa kierownica. Nie wiem czy do konsol da się ją podłączyć, ale do PC tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo.G. Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 16:54 witam rynek gier na pc nigdy nie wymrze ponieważ żaden prawdziwy gracz nie będzie grał na konsoli w strzelanki... na konsoli przecież nie da sie jednocześnie celować i przemieszczać, pad na to nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maksior Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 20:00 giń nietoperzu xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 23:52 Przemo.G a ty zjakiej planety jestes?? Zapoznaj sie w temacie a potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś