Gość: Browny Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.upc-i.chello.nl 14.10.08, 19:34 Powiem tak, miałem okazję zagrać . Po dwóch godzinach poszedłem spać (późno się zrobiło). A dzisiaj jakoś nie chce mi się kontynuować. Więc jak dla mnie to kiszka. Grafika trochę mnie zdziwiła ...spodziewałem się lepszej (xbox360). No i faktycznie przypomina Obliviona. Drewniacka ta gra im wyszła. Zresztą sami zobaczycie. Fabuła nie wciąga. Bioshock już był lepszy o niebo. (a wcale nie przepadam za fpsami, no i oczywiście grałem w F1 i F2). Na marginesie dodam, że według mnie bardzo mało teraz wychodzi gier z prawdziwego zdarzenia. (szkoda, że dotknęło to także Fallouta). Mam 35 lat i zaczynałem od Spectrum, potem Atari, Amiga, PC, PS2, PSP, Xbox360. Myślę więc że mam jakieś doświadczenie jeśli chodzi o rynek gier. Ten właśnie rynek funkcjonuje jak każdy inny obecnie. Produkt jakim jest gra ma krótki żywot, więc trzeba najlepiej wypromować i sprzedać jak najwięcej w jak najszybszym czasie. A dowodem jest liczba Patchy, które się pojawiają po premierze gier. (Nawet gó...o można sprzedać tylko musi być ładnie zapakowane hehe). Zresztą to oddzielny temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_puppy Re: Fallout 3 - wojna w okopach 14.10.08, 20:10 trupiec: jad betonowego fana F zaslepił mi rozum. qwerty: a to przepraszam, myslalem że odnosisz sie do gry, bo to taka strona jest, o grach wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: 212.76.37.* 14.10.08, 20:26 "Pokazać jakiś fajny fragment rozgrywki, jakieś widowiskowe, wybuchowe momenty. " WŁASNIE W TYM PROBLEM. poki co to F3 jest jedną wielką 'widowiskową i wybuchową' STRZELANKĄ a nie porządnym cRPG'iem ! żaaaaaal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.satfilm.net.pl 14.10.08, 20:35 A mi sie jak narazie podoba (2h grania), mimo ze jest sztywna i nie realna co do wybuchów, ale w F1 i F2 bylo tak samo rewolwerem pol ciala sie odrywalo (bloody mess) gralem w obie czesci falloutów, też jestem starym prykiem. Prawde mowiac nie spodziewalem sie niczego lepszego. W koncu: CZAS GDY TWORCY MIELI JAKIES IDEAŁY JUŻ DAWNO MINĄŁ!!! LICZY SIĘ KASA Z GIER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vimes Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: 212.76.37.* 14.10.08, 20:54 masakra. z negatywnym tego słowa znaczeniu. czemu na początku oni stoją i sie nie ruszają zamiast uciekac, osłaniac sie no COKOLWIEK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wade Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.xantos.pl 14.10.08, 21:44 Jak dla mnie zaletą jest realnie wyglądający świat, otoczenie, bo stare Fallouty wyglądają przy tym jak roguelike. Może w tej konieczności "iścia z duchem czasu" coś jest. Taka myśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 22:14 Ale to chyba jedyna z niewielu zalet tej gry. Oglądałem masę gameplayów w internecie i muszę powiedzieć, że gra jest "sucha" i wyprana z emocji. Zero dynamiki (walka), dramatyzmu (sceny) czy charakteru i polotu (dialogi). Do tego dochodzi masa niedoróbek, wpadek i błędów - tytuł kopiuje lementy Obliviona i to bez ich rozwijania (animacje, mimika, lektorzy itd. tam samo marni - co oni robili przez te 2 lata?). F3 zapowiada się niestety na suchara, wysuszonego rodzynka, kłodę drewna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 22:18 Taki np. Mass Effect nie jest cudowną grą i ma tysiące wad, ale chociaż ma jaja - postacie z krwi i kości, niezłych lektorów, fajne dialogi (choć system dialogowy jest do dupy), trzyma w napięciu (pomimo prostych chwytów i infantylnej fabuły). W F3 jakoś tego nie widać - wystarczy obejrzeć pierwszy z brzegu dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 22:39 wade : no nie bardzo wygladaja jak roguelike, bo sama grafa w 1024x768 jest DO DZIS ladna (nie jestem zadnym wielkim fanem gry), jedyny bol ze modele postaci i tekstury sie powtarzaja za czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gecko Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: 80.51.36.* 14.10.08, 22:45 @mis, Rege maFFien ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 22:50 @gecko, uga-buga, mat-Nath? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gecko Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: 80.51.36.* 14.10.08, 22:55 @mis nie, nie zgadłeś, nie bedzie piwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 22:58 @gecko, ani horse armora ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truteń Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.icpnet.pl 15.10.08, 00:55 No cóż, jeden tytuł mniej do ogrania w tym roku. Dziękuję postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwN3d Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 01:29 Trupiec <- SŚwietny sarkazm, ile ci zeszło, żeby to napisać ; ). Radziłbym zgłosić się na newsmena do gamecorner.pl ; P. Filmik mnie powalił, co oni chcą wcisnąć . Z miniguna w klate nic, z bazooki też nic, kukiełka istna. Wybuch rakiety pożal się Boże, równie dobrze mogłoby go w ogóle nie być. Browny <- Polać Mu ; ). Skoro tak mówisz... e tam, jaka by ta gra nie była trzeba jej doświadczyć , w końcu to Fallout, lub ekhm coś temu podobne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomSon Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 09:23 "Call of Duty" postnuklearne. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_puppy Re: Fallout 3 - wojna w okopach 15.10.08, 09:33 mi to bardziej pod Gears of War podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
yokes83 Re: Fallout 3 - wojna w okopach 15.10.08, 15:33 Oj tam, czepiacie się. Jedynie komentarz Browny'ego mnie zaniepokoił. Bo że sztywna. No to nie ma być rasowy FPS. A że prezentuje się inaczej niż Fallout 2. No cóż minęło już trochę lat... Nie wiem jakiego wy realizmu chcecie. Nie przesadzajcie ludzie, to nie symulator, to gra. Pewnie trochę będzie jej brakowało do Fallouta 2, no ale trzeba podejść do tytułu z pewną rezerwą. W końcu to inny developer. Ja pogram i zobaczę. Nie oczekuję rewelacji, ale może i tak będzie ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.2-0.pl 15.10.08, 21:45 No fakt, Z RAKIETĄ to było przegięcie. Całe ciało bez zniszczeń, żenada. A ja mam ptyanie do fanów serii. Czy nie grając w ogóle w poprednie części mogę zagrać w tę najnowszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: 82.160.3.* 15.10.08, 22:37 Przecież ta gra jest robiona pod konsolowe dzieci co muszą mieć dużo krwi, wielkie giwery i mieć do wyboru najłatwiejszy poziom trudności, eh. jedyne co ta gra ma z Falloutem wspólnego to nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: 89.108.200.* 15.10.08, 23:28 do BUNCH: jak nie grałeś, to zagraj, lepiej się ubawisz niż przy F3, a jak zrozumiesz dzięki czemu F1 i F2 były takie dobre to też Cię krew zaleje jak będziesz oglądał to co zrobili z trójką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.2-0.pl 15.10.08, 23:43 A pamiętacie to, z recenzji? "Możecie zniszczyć całą wioskę bombą atomową i nic się nie dzieje, mieszkańcy przywitają Cię z powrotem jak gdyby nigdy nic. Ale spróbuj tylko unieść łyżeczkę ze stołu w jednej z osad, to wszyscy zaczną CIe nienawidzić!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: *.gprs.plus.pl 19.10.08, 08:35 mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: Fallout 3 - wojna w okopach IP: 88.156.230.* 19.10.08, 11:58 Chyba z zakupu oryginalnej wersji najbardziej bedzie mi sie podobac ruszająca głową laleczka i pudełko na śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś