Gość: designer Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.eranet.pl 18.11.08, 17:41 Paciol92, zmiana poziomu trudności w 99% gier komputerowych (w tym zapewne w FC2) nie ma absolutnie żadnego wpływu na siłę gry AI ('inteligencję') a jedynie dodaje punktów zdrowia wrogom i zwiększa obrażenia zadawane graczowi oraz celność wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przepioor Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 22:03 Recenzja absolutnie slaba. Co z tego, ze gra daje absolutna swobode, skoro nie ma co z nia robic? To jest jak GTA w pierwszej osobie tylko w afryce. Ciagle te same nudy na pudy. Autorzy nawet nie wysilili sie, zeby urozmaicic plenery, tylko ciagle afryka. Gra nie ma nic wspolnego z jedynka. Ba, smiem twierdzic, ze engine jest gorszy niz w jedynce. Bo co z tego, ze sa efekty skoro, przeciwnik ustrzelony w lodzi zachowuje sie jak patyk wpadajacy w wode. A generlanie miodnosc strzelnia jest duzo gorsza niz w jedynce. Animacja postrzalow jest kulawa, respawny wrogow czeste i do bolu te same powtarzajace sie sytuacje (np poscigi). Z ktorych nic nie wynika, gra sie nudzi bardzo szybko. Szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.139.146.65.koba.pl 20.11.08, 17:05 ja mam kompa intel pentium d 266GHz(podkręcony do 3.3GHz) radeon hd4850 i mi gra chodzi na fizyka full szczegóły full cienie średnie i mam ok 30-40 fps i mi to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.139.146.65.koba.pl 20.11.08, 17:05 ja mam kompa intel pentium d 2.66GHz(podkręcony do 3.3GHz) radeon hd4850 i mi gra chodzi na fizyka full szczegóły full cienie średnie i mam ok 30-40 fps i mi to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz2 Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 17:08 ja mam AMD athlon 4000+ geforce 8600gt 1024x768 wszystko na HIGH oprocz cieni cienie na medium aa x2 i chodzi plynnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoweK Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.orneta.arkusnet.pl 22.11.08, 14:13 Haha! W życiu się tak nie roześmiałem przy recenzji! Ciekawe jakie macie komputery, że nie możecie nagrać gry w ultra detalach! Ja mam Core Quad'a Q6600 2,4 Ghz, Geforce GTX 260 i 4 GB RAMu i gra mi chodzi średnio 40 FPSów na ultra detalach w wysokiej rozdziałce I normalnie nagrywałem gameplay'e na Frapsie. AI jest niesamowite? JEST BEZNADZIEJNE I GORSZE NIŻ W JEDYNCE! Swoją drogą- Far Cry jedynka nadal mnie zaskakuje inteligencja przeciwników. Jak ktoś wspomniał w komentarzach- tutaj chodzi tylko o totalną rozpierduchę. Wg mnie ta gra nie powinna się nawet nazywać Far Cry- to profanacja, i nie zmienię tego zdania. Nawet fabuła nie jest porządna, przyjeżdzamy do Afryki, dostajemy malarii, są dwie frackję, które wywołały "totalną "anarchię""(anarchia w cudzysłowie, bo z anarchią to ma niewiele wspólnego), jest handlarz którego trzeba zabić bo uzbroił obie frakcje. Śmiać się, czy płakać? Jedyny plus to optymalizacja- chłopaki się postarali. Fizyka również zasługuje na plus, reszta to po prostu niedokończona robota, albo efekt tworzenia gier jednoczesnie na konsole i PC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.smrw.lodz.pl 22.11.08, 15:21 Nie kapuje...full detale w 1024x768 na GF 8800 z 4 GB ram na viscie...z procem AMD 5200+ dual juz Clear Sky ma wieksze wymagania co do recenzji - ZŁA! Ta gra ta G_Ó_W_N_O przeciwnicy-debile, pojazdy-byz synsu (te same ale inna blacha) bronie- dlaczgo okna wylotowe po lewych stronach?!?!! wiecej mi sie nie chce pisac...jak dla mnie ta gra to 4/10 za grafe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.smrw.lodz.pl 22.11.08, 15:27 Nie kapuje...full detale w 1024x768 na GF 8800 z 4 GB ram na viscie...z procem AMD 5200+ dual juz Clear Sky ma wieksze wymagania co do recenzji - ZŁA! Ta gra ta G_Ó_W_N_O przeciwnicy-debile, pojazdy-byz synsu (te same ale inna blacha) bronie- dlaczgo okna wylotowe po lewych stronach?!?!! w ogole brak fabuly...to wkurza, kazda misja, od sameg poczatku do konca polega na "jedz na drugi koniec mapy i zabij kogostam" wiecej mi sie nie chce pisac...jak dla mnie ta gra to 4/10 za grafe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auć Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.man.rsk.pl 23.11.08, 00:27 Alez ta videorecenzja fatalna, Czy autor w ogóle gral w FC2 ? I jakie wy macie koputery w redakcji że nie dacie rady zgrać gameply'u frapsem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowek Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.orneta.arkusnet.pl 23.11.08, 14:33 "de iks 10" BUHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasiak Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.skawsoft.com.pl 24.11.08, 20:02 Witam. A ja tak z innej strony Chciałbym odnieść się do waszych komentarzy do FarCry2 ale także do Call of Duty, pewnie większość z was też w nie grała. Mam PS2 i kilka gier na niego, jednak był tylko jeden FPS - Killzone. Bardzo dobra gra, ale trochę nijaka, postanowiłem zatem kupić CoDa5 Zastanawiałem się czyby w ogóle nie wymienić konsoli i nie zaopatrzyć się właśnie w FarCry'a czy coś takiego. JEdnak wrażenia po call of duty5 mam świetne, może nie jest oszałamiająca grafika(możliwości ps2) ale na 42 calówce rozciągnięty wygodnie w fotelu(podzielam zdanie esz że to atut pada) przechodzę sobie powoli misje i ogólnie super. No i pierwsze pytanie po co na siłę kłócić się która gra lepsza itp., jak różnice między Farcryem a Codem są ogromne, to zupełnie inne gry, Farcry(grałem w 1 na kompie) nawet o RPGa się ociera pod względem rozmachu i dla niektórych nudów, a CoD jest bardziej dynamiczny szybszy i dla Fanów II wojny. Moje drugie pytanie to czy warto wymieniać konsolę na PS3/Xboxa(jeśli tak to na którą) czy nie lepiej zostać przy graficznie gorszym PS2 i kupowac stare tanie gierki (a lista tytułów chętnych jest spora: choćby Konami z MEtal gear solid, czy killer7 albo starsze Cody, medal of honory heataseeker itp.) czy faktycznie różnice między starą a nową konsolą są takie, żeo zagrawszy raz na 360 nie będę chciał już wrócić do ps2? proszę o opinie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olik Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.021.c87.petrotel.pl 27.11.08, 19:57 Podzielam zdanie że ta gra to straszne nudy poza wyglądem nic w sobie nie ma.Czekam na gre która przebije Crysisa jak na razie nie widzę konkurentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy Ali Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 02:27 Ja przynajmniej nie wychwalam takiej śmiry. Ludzie!!! Gdyby nie tytuł, to by nikt tego wyżej nie ocenił niż 7/10. A textury są do bani, dżungla to tylko plastikowe drzewka. Chryste te konsole ludziom oczy wyłupiły czy co ? A modele też są mało szczegułowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vault dweller Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.gprs.plus.pl 30.11.08, 19:43 Czekałem na tę grę ładnych parę miesięcy, bo wszystkie materiały marketingowe zapowiadały coś wyjątkowego. Postanowiłem jednak poczekać i kupiłem najpierw Fallouta 3, po którym nie oczekiwałem zbyt wiele i spotkało mnie ogromne zaskoczenie. F3 jest wielki, wciągający i zabawny (pomijając głównego questa, który jest krótki, a jego zakończenie to jakaś kpina). W końcu kupiłem też FC2 i już po godzinie grania wiedziałem, że w tej grze nie wydarzy się nic ciekawego, zwłaszcza w porównaniu z F3. Grafika owszem, wygląda ładnie, ale pachnie plastikiem, jakby ktoś zbudował Afrykę z sześcioboków, pomalowanych w drzewa i budynki. Czuć to zwłaszcza, gdy bohater po raz pierwszy utknie na wystającym korzeniu, chociaż z jego pokonaniem dałoby sobie radę trzyletnie dziecko. Przeciwnicy są kompletnymi kretynami, potrafią jedynie szarżować lub stać w miejscu. Poza tym AI oszukuje i potrafi oddać celny strzał do gracza schowanego głęboko w wysokiej trawie. Tylko raz zdarzyło mi się zobaczyć zabawną akcję w wykonaniu AI, a właściwie usłyszeć. W czasie nocnego ataku na jakąś wioskę, kiedy biegałem jak szalony, żeby wymanewrować wrogów, usłyszałem "there must be more than one". Poczułem się jak jakiś Rambo, albo Predator i spoko, byłbym w stanie cieszyć się głupią strzelanką, w której mam niemal nadprzyrodzone zdolności i na klatę przyjmuję cały pluton bandytów, ale w Far Cry 2 taka zabawa szybko się nudzi. A respawnujący wrogowie odbierają poczucie satysfakcji z posuwania akcji do przodu (no i stoją w zasadniczej sprzeczności z zapowiadanym przez twórców realizmem rozgrywki). Wszystkie misje są praktycznie identyczne: pojedź, zabij. Finezja nie jest wymagana. Zwykła sieka. Far Cry 2 prawdopodobnie mógłby się sprawdzić na konsoli, w towarzystwie paru rozłożonych przed telewizorem ziomów, którzy popijając piwo wykonują na zmianę kolejne misje, popisując się twórczym wykorzystaniem broni (głównie miotacza płomieni, wyrzutni rakiet i granatów), bo gra bywa widowiskowa. Myślę jednak, że nawet takim miłośnikom wirtualnej masakry gra szybko się znudzi i wrócą do którejś części GTA. Dla samotnego gracza na PeCecie, więcej satysfakcji przyniesie ułożenie pasjansa. Albo Fallout 3, którego polecam miłośnikom gier fabularnych z nadmiarem wolnego czasu. Wielbicielom dobrych Pecetowych strzelanin przyjdzie poczekać na kolejnego Bioshocka albo trzeci epizod Half Life'a 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.2-0.pl 01.12.08, 04:42 Recenzja FAR CRY 2 w pigułce: pl.youtube.com/watch?v=Mi7P-NWQ8JI Świetny humor "Kominka"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 13:00 po haśle TPP proponuję, aby serwis zrobił sobie samo-bana i został zamkniety. Poza tym FC2 jest d... jesli chodzi o gameplay... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja se robicie?? Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.multimo.pl 16.09.09, 23:39 "FAR CRY 2 jest idealnym shooterem dla wymagajacego gracza"... zapomnieli dodac, że "gracz" w tym przypadku oznacza średnio inteligentnego orangutana. ta gra oprocz grafiki nie nie ma w sobie NIC, ale to absolutnie nic do zaoferowania. może opisze na czym polege "zabawa": idziemy z punktu A do punktu B po drodze rozwalamy 5 posterunkow tubylcow, potem wracamy bo punktu A... i okazuje sie ze tubylcy odbudowali posterunki i zmartwychwstali... Jezus potrzebowal na to 3 dni, a ci kolesie 5 min. brawo! jak okaze sie wreszcie ze trzeba z B ruszyć do C wszystko znowu sie powtarza. cala gra sprowadza sie do BEZCELOWEGO latania po mapie i zabijania czarnych kukiel, ktore i tak co chwila ozywaja. DNO!! ile wam zaplacili za promowanie tego badziewia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolooooooooooooooo Re: Far Cry 2 - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 25.09.09, 00:50 tesknie za tym autorem Odpowiedz Link Zgłoś