Dodaj do ulubionych

polygadka #80

• rockboy84 Re: polygadka #80 08.03.09, 12:39
      To już twoje zdanie... nie moje
    • kuchar89 Re: polygadka #80 08.03.09, 12:50
      Za cicho! :< Ale wreszcie się doczekałem...
    • seruch Re: polygadka #80 08.03.09, 12:54
      Zoolta dajesz rade smile hehe Dobra polygadka tylko chyba troszke za dluga jak dla mnie, nastepnym razem ogarnijcie sprzety zeby bylo wszystkich slychac ;p
    • pitcop Re: polygadka #80 08.03.09, 12:59
      Panowie - Z A C I C H O!!! Już kilkakrotnie była ta kwestia poruszana...
      A tak to dzięki za kolejny stuff!
    • swir80pl Re: polygadka #80 08.03.09, 13:04
      Jeszcze nie miałem okazji wysłuchać całości podcastu, wiec strony merytorycznej nie ocenie, ale coś do powiedzenia mam.
      Panowie Redaktorzy, albo raczej Piotrku Dyrektorze:
      - wersja jest taka, że nagraliście 79 polygadek za pomocą internetu i często zachowywaliście cykliczność, rozumiem że świat poszedł do tyłu i już nie dysponujemy w PL wystarczającymi łączami internetowymi do odbycia konferencji, nastał kryzys i rozwiązaliście go półśrodkami
      - spotkaliście się osobiście i nagraliście gorszy jakościowo (strona techniczna) podcast, nie ma co zaprzeczać, aby zażegnać kryzys internetowy wink,
      - przy poly tv bylo narzekanie, że tylko Zooltar i Zooltar. Wytłumaczyłeś nam, że jako jedyny jest na miejscu, więc łatwiej go zaprosić do studia a dla większości chłopaków z dojazdem jest problem. W związku z tym mam obawy, że nastał koniec polygadek w kompletnych składach, logiczne prawda?
      Podsumowując mam wrażenie, że po przejściu na profesjonalizm, w Polygami pojawiło się kilka problemów w prowadzeniu ustalaniu priorytetów na blogu. I tak, wnioskuje to po samej polygadce, która to zawsze byłą i jest tak naprawdę główną rzeczą, która Was wyróżnia w polskim internecie. Nie wpisy, nie recenzje, nie zapowiedzi, wreszcie nie poly tv, ale PODKAST, którego zaniedbanie jest wg. mnie grubą pomyłką.
    • bebe_pl Re: polygadka #80 08.03.09, 13:25
      Trochę nie rozumiem, czemu aż taki problem ktoś z redaktorów ma z dodaniem podcastu do iTunes. Dla mnie jest o tyle łatwiej ściągnąć, bo mam już subskrypcję polygadki. Prawdopodobnie zajmie to wam około 30 sekund. Intro, jak i całość trochę za cicha.
    • rockboy84 Re: polygadka #80 08.03.09, 14:50
      świrze80pl podzielam twoje zdanie

No to po przesłuchaniu drugiej połowy, stwierdzam, że była to chyba najgorsza Polygadka pod względem prowadzenia jaką kiedykolwiek słyszałem. Jakby nie patrzeć to minęło już sporo czasu od ostatniej audycji i mogli chłopaki wyjść z wprawy.

- Po pierwsze nie minął miesiąc od ostatniej Polygadki, tylko dokładnie... 47 dni!

- Dwa. Czy Toread wypił przed audycją kilka napojów energetycznych lub zasmakował czegoś "innego"? Mówi z prędkością, chyba równej tej, z jaką pędzi światło... no zwolnij trochę panie redaktorze, miej na uwadze, że prowadzisz audycję dla ludzi, a nie maraton "7000 słów/minutę".

- Wybuchy emocji Toreada, przy podkręconej głośności - bo Polygadka jest cicha jak cholera - naprawdę potrafią zirytować. ADHD?

- Czy audycja nie powinna wyglądać tak, że jak jeden mówi to reszta milczy? A tutaj wielokrotnie 2 lub 3 redaktorów gada naraz... lub przerywa innemu w trakcie wypowiadania zdania... wychodzi z tego niezły bajzel. Na Skype'owej jakoś nigdy nie było z tym większego problemu.

- Kolejna rzecz... Toread tu też był prowadzącym? No to ja nie zauważyłem jego roli w tym odcinku.

- Dzwonki telefonu komórkowego, zegarynka i co tam jeszcze było... reety ludzie. Czy Zooltar jak idzie nagrywać Review Territory albo jakikolwiek inny program, idzie do kościoła-kina-teatru to czy też ma włączony telefon? No jakieś zasady chyba obowiązują.

- Czy za tydzień przy ewentualnym dotrzymaniu słowa przez Toreada odnośnie prowiantu, usłyszymy - mlaskanie, bekanie itp?

- eR Zet A?! RyZA?! Google panowie, google... czyt się po prostu RZA... poza tym jeśli już jesteśmy przy Afro Samurai to raczej głównym motywem była zemsta za śmierć ojca, a nie opaska... pfff spece!

Chyba to na tyle o tym odcinku... mam nadzieję, że za tydzień będzie lepiej.

Polecam przesłuchać podcast Fantasmagierii, jak może wyglądać poukładany podcast, i w dodatku kulturalnie prowadzony.
    • zooltar Re: polygadka #80 08.03.09, 15:18
      czyta sie RyZA. jak o tym nie wiesz to nie mamy o czym dyskutowac

cicho bylo bo schrzanilismy technike - nie jest to oczywiste?

w afro chlopaki poplynely w nabijanie sie opasek i jakos w zamieszaniu umknelo ze chodzi o zemste. btw - da sie zmienic os X, wiec problem z kamera w wiekszej czesci znika

sms przyszedl raz i owszem - musialem miec wlaczony telefon ze wzgledow osobistych - sorry, ale podciaganie tego pod brak szacunku to jakis megarofl (dodam, ze owszem, nie raz zdarzalo sie, ze przy nagraniu revter dzwonil komus telefon)
    • rockboy84 Re: polygadka #80 08.03.09, 16:48
      1. Co do RZA, to obaj chyba nie mamy o czym rozmawiać bo: "...pseudonim RZA wymawia się "Rissa" pochodzi od słowa ressurector, to znaczy wskrzesiciel..."

film.onet.pl/F,6309,1053743,1,artykul.html

2. SMS - nie napisałem że to brak szacunku... zawsze zostają wibracje itp
    • danero Re: polygadka #80 08.03.09, 16:55
      Świetnie że zooltar będzie częściej(szkoda że nie daliście mu mówić o Empire:total war) Martwi mnie jednak brak innych poligamistów nie z Warszawy.Nie przesadzajcie już z tym telefonem, to luźny podcast a nie szkolny apel...
    • rockboy84 Re: polygadka #80 08.03.09, 17:04
      Empire Total War to gra stricte Pc-towa... a to jest blog o grach konsolowych. Chociaż w Polygadce było sporo o PC-only Dawn Of War II

P.S. Na Hyperze jest teraz weekend z Total Warem także od 21.30 wal tam skoro chcesz posłuchać o grze.
    • expat75 Re: polygadka #80 08.03.09, 17:16
      Fajnie że w końcu nagraliście ale tak naprawdę dostaliśmy wyrób polygadko-podobny .
      Technicznie - bardzo słabo
      Z całym szacunkiem zooltar - ale Rysława ,Macia ,Emiela czy Tap-chana będzie Ci ciężko zastąpić
      Merytorycznie ok - fajnie że parę gier na iPhone'a omówiliście . Jedyny minus w tym temacie - ględzenie o strategiach na PC
      Mimo wszystko mam nadzieję że spróbujecie poprawnie skonfigurowac swoje mikrofony do Skype'a i następnym razem nagracie to w szerszym składzie
    • argeth Re: polygadka #80 08.03.09, 17:40
      rockboy84, dzisiaj u mnie na egzaminie komuś nagminnie wibrował telefon, wiesz, że to potrafi wnerwić nawet mocniej? Rozumiem krytykę i Twoje żale, pewnie coś w tym jest (sam jeszcze nie słuchałem, żeby skomentować), ale trochę mniej ofensywnie, przecież chłopaki to robią za free. A ja swoją dawkę "zażyję" jutro, miejmy nadzieję, że pogoda dopisze wink
    • mrtomo88 Re: polygadka #80 08.03.09, 17:54
      rockboy84, mówi sie Ryza, gdzie Y wymawia sie trochę jak I smile Ressurector to ksywa RZA stworzona na potrzeby zespołu Gravediggaz. Nie ma to jednak wpływu na wymowę RZA gdyż ksywa ta (Ressurector) została wymyślona później.

Podcast strasznie cichy, jednak merytorycznie ciekawy smile
    • pitcop Re: polygadka #80 08.03.09, 18:04
      argeth> za fri to robili, ale już nie robią!
      Technicznie słabo i zgadzam się co do komórek itp, Panowie!
    • argeth Re: polygadka #80 08.03.09, 18:08
      Tak, zgadza się, krótkie i wymawiamy jak y.
    • zooltar Re: polygadka #80 08.03.09, 18:12
      hej pitcop - nie ma jak wypowiadac sie na tematy o ktorych nie ma sie pojecia, nie? big_grin
    • simon_x Re: polygadka #80 08.03.09, 19:11
      nie wierze smile juz zapomnialem, ze czekalem, a tu niespodzianka smile
    • argeth Re: polygadka #80 08.03.09, 20:19
      Za free - miałem na myśli, że my za to nie płacimy.
    • baribal73 Re: polygadka #80 08.03.09, 23:05
      Kurde a na iTunes ciagle nafin...
    • crinos_pl Re: polygadka #80 08.03.09, 23:17
      @zooltar: okay, przesadziłem z tym brakiem szacunku (SMS), niniejszym przepraszam, nie miałem racji.
    • zooltar Re: polygadka #80 08.03.09, 23:53
      alez nie ma problemu crinos. my naprawde Was szanujemy i generalnie to nie nagrywamy tego przeciez dla siebie tylko wlasnie dla Was. moglibysmy siasc razem, nawalic sie jak swinie, grac sobie i gadac bez uzerania sie ze sprzetem ktory potem okazuje sie nie dzialac itp. smile

pozdrawiam
    • argeth Re: polygadka #80 09.03.09, 00:27
      I tak póki co odwalacie kawał dobrej roboty i na niedociągnięcia można przymknąć oko. Za to wnerwia mnie, żę nie ma opcji bycia stale zalogowanym używając opery, w ogóle nie mam buttona zaloguj się, jest na szaro napis "nieinteraktywny " ;/
    • crinos_pl Re: polygadka #80 09.03.09, 01:22
      @zooltar: tak, rozumiem to, a rano chyba miałem zły dzień, padło akurat na Ciebie...

W sumie takie techniczne niedociągnięcia tworzą klimat smile Gdyby tak tylko trochę głośniej wink
    • wicked_squirrel Re: polygadka #80 09.03.09, 01:22
      Chłopaki, co z tymi iTunesami - samiście fanami apple, kozystacie z tych wszystkh posh gadzetow wink wiec na logike biorac zalezy wam, zeby dzialalo bez problemow?

Moje ajtjunsy mowia, ze ostatni dostepny podkast polygamii to 78... wtf? Moge wrzucic na ipoda recznie - i zaraz to zrobie, ale fajnie by bylo, gdyby to dzialalo jak powinno i samo sie zasysalo, synchronizowalo i wogle. Zwlaszcza wogle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka