Dodaj do ulubionych

EVE Online: Apocrypha nadciąga

10.03.09, 08:30
O yea! smile
Niestety, trzeba wspomnieć, że z Apocryphą kończy się wsparcie dla klienta linuksowego oraz windowsowego classic (dla kart z pixel shader 1.0). Teraz minimalne wymagania to karta graficzna z pixel shaderem 2.0 (a najlepiej 3.0).
Recenzja już wkrótce na Centrali smile
Obserwuj wątek
    • pankomentarz Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 09:19
      EVE Online umiera bo żaden z moich znajomych w to nie gra i ma tylko 250 tysięcy użytkowników a nie 11 milionów. (tak, piję do konkretnej osoby, a nie jest to moje zdanie, żeby się na mnie fanboye nie wściekali)
    • aihs Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 10:09
      LotRO umiera...
      DDO umiera...
      WAR umiera...
      AoC umiera...
      EVE umiera...
      wszystko umiera...
      tylko WoW wiecznie żywy...
      -----
      To powyżej to subiektywizm prasowy, tyczy się to nie tyle GC co wszystkich czasopism branżowych, które na chama promują WoWa choć nie ma czego promować.

Od wczoraj na serwerach WARa zaroiło się od ludzi na trialowych kontach, efekt tego taki, że 90% rozmów na /region dotyczy tego jak Blizzard im ich ukochaną grę zwalił, czyli generalnie crying, whining i QQing ale oczywiście WoW nie umiera suspicious

-----

I na temat wreszcie ;] EVE jest dla mnie grą wybitną i bardzo chciałbym w nią grać ale po zaliczeniu kilku triali przezornie postanowiłem nigdy więcej jej nie odpalać a tym bardziej nie kupować - nie ma drugiej takiej gry, która wciągała by mnie z taką siłą i dlatego EVE mówię NIE - ale to pozytywne *nie* :]
    • xarthias Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 10:18
      Ale do kogo pijesz? wink Bo ironia aż kapie tongue_out
      Co do umierania - gdyby liczba subskrybentów się zmniejszała, to przyznałbym rację. Ale skoro rośnie...
      Bardzo chciałbym usłyszeć argumenty tej osoby, wg której Eve (czy inny mmo) umiera smile
    • Gość: benedykt222 Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga IP: 167.3.114.* 10.03.09, 10:37
      zgadzam sie z aihs.
      EVE to narkotyk. Zażyłem i po 3 miesiącach odstawiłem.
      Za mocno wciąga.
    • pankomentarz Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 10:49
      Nie powiem o kogo chodzi, ale mam nadzieje, że ta osoba nie zdążyła jeszcze pojechać do polskiej siedziby Ubisoftu celem sprawdzenia dodatku do World in Conflict.
    • Gość: corvus Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga IP: *.toya.net.pl 10.03.09, 11:09
      grałem w eve..

pierwsze wrażenie łał ale to ładnie wyrenderowane

drogie wrazenie ... skomplikowane ale ma klimat interesujace

trzecie... nudaa nudaa kiedy zacznie sie gra? co? to jest gra? fetch questy ? latanie i zbieranie minerałów? co ja jestem SCV ze starcrafta?

a potem sie wkurzylem jak sie dowiedzialem ze po roku od premiery nie naprawili błędu zeby jakos wyróżnić wraki i kontenerki już przesukane od tych nie tkniętych.

Koniec końcó eve to fanjna gra ale tak w sam raz na te 14 dni triala nie więcej.
    • xarthias Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 11:13
      Taak... Eve to gra dla ludzi cierpliwych smile
      No i bez korpa (czyli gildii tongue_out) to faktycznie, szybko się nudzi... Ale to w końcu multi... tongue_out
      Dla znudzonych oczekiwaniem na Apokryfa newsy www.eveonline.com/apocryphabreakingnews/
      o pojawieniu się pierwszych wormholi smile
    • feeb Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 11:44
      "a potem sie wkurzylem jak sie dowiedzialem ze po roku od premiery nie naprawili błędu zeby jakos wyróżnić wraki i kontenerki już przesukane od tych nie tkniętych."

Stary, proponuje zagrac, poznac gre i wtedy wydawac osady.

Zle informujesz wszystkich, wraki przeszukane roznia sie od nieprzeszukanych, na dodatek nie musisz nawet podlatywac zeby stwierdzic czy sa pelne - widac to w overview.

Zbieranie mineralow? EVE to sandbox, mozesz byc kim chcesz. Ja (gram juz jakis czas suspicious) zrobilem 2 misje na poczatku i to rzucilem. Mozesz robic misje, byc gornikiem, piratem, eksploratorem, producentem, handlowcem, pvperem, inwentorem.... Mozliwosci sa nieograniczone.

Oczywiscie, nie jest to gra dla kazdego - co jest plusem, zdecydowana wiekszosc community E-O stanowia gracze po 18 roku zycia - niektorzy potrafia to docenic.

To tyle z mojej strony, definitywnie polecam ta gre.

A sam czekam az DT sie skonczy i bedzie mozna pobrac patcha ;]
    • xarthias Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 12:03
      Patch już jest do pobrania. Serwer ma wstać o 17:00 polskiego czasu.
    • feeb Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 12:13
      xarthias - niemniej chyba nie bede sciagal, bywalo przeciez tak ze patch wypuszczony przed koncem DT nie byl tym ostatecznym i trzeba bylo sciagac ponownie.

Sam znasz CCP smile
    • xarthias Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 12:24
      Tak, ale będą to już minimalne patchyki, a tu masz głównie nowe tekstury (ponad 1gb) więc teoretycznie możesz to ściągnąć, zainstalować i potem najwyżej autoupdater dociągnie to co brakuje.
      Ale ja tam też czekam aż TQ ruszy i całego klienta na nowo ściągnę.
    • feeb Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 10.03.09, 12:40
      Dzieki za info.

Offtop: az sie zarejestrowalem na centrali z nudow wink
    • Gość: Gość Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga IP: 217.153.156.* 10.03.09, 16:21
      40 tyś userów on-line dostępnych w jednej sekundzie, w jednym świecie, ponad 6 tyś układów gwiezdnych. I można robić wszystko. Ja byłem solo i byłem w dużym corpie i alliansie. W małym też. I tak od 2006. Jak chciałem - to znów solo. Od misjonarza, poprzez górnika, wojownika, ochroniarza, pirata aż do biznesmena i CEO.

www.youtube.com/watch?v=9bz4dvXsN5I
      (tu jako pirat).
      Fly safe!
    • shaitis Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga 11.03.09, 09:58
      W eve zaczalem grac w 2005, odstawilem w 2008. (pewnie wroce)
      Gra jest wybitna, nie dla przecietnych, zrozumienie calosci wymaga duzo czasu, a wiekszosc wprowadzanych przez CCP zmian za kazdym razem "odwraca kota ogonem" (pozytwnie). Warunkiem dobrej zabawy jest kooperacja, jak chcesz porobic cos sam to lepiej pograc w sapera.
    • Gość: PC5 Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 01:46
      "EVE Online umiera bo żaden z moich znajomych w to nie gra i ma tylko 250 tysięcy użytkowników a nie 11 milionów."
      Poziom wypowiedzi godny 10 latka grającego w tibie, chociaż niektórych 10 latków to obraża. Ech, te dzieci w internecie wink

EVE rośnie sobie powoli, jest grą, której odbiorcy stanowią wąskie grono graczy (SCI-FI, space ships, kosmos etc). Jeżeli lubisz te klimaty i nie znasz EVE - czeka Cię zajebista przygoda jeżeli zechcesz ją przeżyć. I w tym momencie trochę Ci zazdroszczę, bo ja to już przeżyłem, ale chciałbym jeszcze raz, tak na świeżo wink)
    • Gość: PuniszerPL Re: EVE Online: Apocrypha nadciąga IP: 193.200.133.* 05.04.09, 21:36
      Mam pytanko ja sie płaci za abonament i ile i na ile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka