bleszczynski 20.03.09, 11:01 O tak, z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej nie chcę żeby ten moment nastąpił Cóż pozostanie do oglądania z seriali? Tylko Dextera można porównywać poziomem, ale to całkiem inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marab Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 20.03.09, 11:16 wysoki poziom utrzymuje także House M.D. - ale to także całkiem inna bajka. w kwietniu pilot Capriki. a potem za rok dopiero seria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O_o Re: Na szybko - BSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 11:16 wez chłopie załóż sobie blog na onecie a nie pisz takich bzdur na stronie o konsolach Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 11:16 Dextera nie dałem rady zmęczyć po pierwszych odcinkach mnie zniesmaczył i porzuciłem go cóż, jak się BSG skończy to zawsze będzie można obejrzeć go od poczatku jeszcze raz albo obejrzeć od nowa Firefly. Albo Farscape. W sumie Farscape do końca nigdy nie obejrzałem... ostatni odcinek został, ale od pół roku się nie mogę zebrać, żeby go obejrzeć, bo... nie chcę się z nimi wszystkimi żegnać śmieszne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bleszczynski Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 11:22 Dexter jest świetny, choć fakt, że pierwsze 5-6 epizodów ogląda się raczej ciężko. Potem z górki, a fabuła nieźle wkręca. Co do Capriki - nie mam większych nadziei. Oczywiście sprawdzę co to, ale obawiam się popłuczyn. Sławek - Farscape? Nie znaju Już googlam. ---- prostozekranu.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marab Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 20.03.09, 11:24 prooszę, Farscape z Mitchellem i Valą. Dajcie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
krusty_84 Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 11:27 SS obejrzałeś wszystko że scifi np. taki Babylon 5 czy Star Trek DS9(duchowy ojciec BSG) czy Space Above and Beyond? Odpowiedz Link Zgłoś
krusty_84 Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 11:29 marab - raczej SG1 z Johnem Crichtonem i Aeryn Sun, chłopcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marab Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 20.03.09, 11:36 krusty_84 - wiem oczywiście, w którym serialu Claudia Black i Bowder grali. I tak są beznadziejni. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 11:39 marab - raczej SG1 z Johnem Crichtonem i Aeryn Sun, chłopcze. ----- dokładnie Above and Beyond oglądałem, w polskiej telewizji nawet, jako Gwiezdną Eskadrę. Babylon 5 i Deep Space 9 mnie nie wciągnęły jakoś, ale wielbię Czerwonego Karła - czy to się liczy? @bleszczyński - z Farscape trzeba dość ostrożnie, bo pierwsze odcinki wydają się trochę nie takie, muppety i tak dalej, a potem... potem jesteś 80 odcinków później w końcówce czwartego sezonu i boisz się obejrzeć końcówkę, bo to już koniec no, dobra, jest jeszcze Peacekeeper Wars i obejrzyj Firefly, jeśli jeszcze nie miałeś kontaktu - tylko jeden sezon, ale za to *****sty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marab Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 20.03.09, 11:40 apropos, bardzo sympatyczne sci-fi to Roddenberry's Andromeda. Odpowiedz Link Zgłoś
y_jak_y Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 11:48 przede wszystkim dzisiaj jest oficjalny dzień upodlenia alkoholowego, w którym to klasa pracująca odreagowuje tydzień ciężkiej pracy woop woop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterson Re: Na szybko - BSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 11:52 @y_jak_y no niestety ale cześć klasy pracującej ten dzień obchodzi z 24h poślizgiem Odpowiedz Link Zgłoś
ausir Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 11:55 "apropos, bardzo sympatyczne sci-fi to Roddenberry's Andromeda." Tylko pierwsze 1,5 sezonu, kiedy jeszcze serial tworzył Robert Hewitt Wolfe. Potem beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bleszczynski Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 11:59 @Sławek - Firefly chyba faktycznie spróbuję, choć nie lubię jednosezonówek, tylko rozbudzają apetyt Niech się pokończą te wszystkie Losty, Heroesy i Gotowe, które męczę z żoną co tydzień i się Firfly'a obejrzy. Po BSG powinno się dać ją (żonę) bez problemu na kolejne sci-fi namówić :] ---- prostozekranu.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Na szybko - BSG IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 20.03.09, 12:00 ja się ciesze bo nie mogę już patrzeć co wyprawiają pod koniec. Odcinki mierne, fabuła się sypie, klimat jest tworzony na siłę. Mści się to że pofolgowano sobie w połowie sezonu 2 i przez większość 3 dlatego druga seria 4 sezonu jest taka a nie inna. Obejrzymy i skomentujemy. Mam nadzieje Sławku że napiszesz coś ciekawego na Popcornerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marab Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 20.03.09, 12:11 post wyżej jest przykładem, jak to ludzie nie rozumieją, że BSG to dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Na szybko - BSG IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 20.03.09, 12:18 @marab dramat oczywiście, jak też i serial polityczny i wiele innych. Ja to rozumiem ale dla mnie dramatem jest że w przedostatnim odcinku akcja czegokolwiek nie poszła do przodu. Od kilku odcinków wszystko tkwi w miejscu. Ten serial często przenosił akcenty, wpierw militaryzm czyli żołnierzyki floty, polityka jak to możemy przeżyć i kto nas lepiej poprowadzi, anarchia itp. Pozatym opowieści o miłości, świetnie wątki teologiczno-filozoficzne no i akcja. Teraz wszystko zrobiło się ślamazarne, jest wiele centralnych postaci które rozmieniły się na drobne dlatego nie jest mi szkoda że ten serial się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
krusty_84 Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 12:27 BSG to scifi i basta. To że poszło dalej niż DS9 i Babylon 5 to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 12:28 @V - dokładnie, tak jakby wszyscy wiedzieli, że nie muszą nic robić, bo i tak wszyscy zginą w ostatnim odcinku... jestem rozczarowany końcówką 4 sezonu, w sumie całą jego drugą połową oprócz dwóch odcinków z buntem. Za bardzo się serial "zdecentralizował" moim zdaniem. Ale i tak go bardzo lubię, za dwa pierwsze sezony i początek trzeciego @bleszczynski - nie ma takiej opcji, żeby Firefly się żonie nie spodobało najlepszy serial sci-fi ever Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marab Re: Na szybko - BSG IP: *.chello.pl 20.03.09, 12:31 częściowo zgoda. Fakt, ostatnio akcja zwalnia, ale za to mamy świetnie ukazane zmagania postaci z różnymi problemami: dziecko Tigha, problemy Chiefa, problem Adamy z galactiką. Owszem, może nie jest to to, czego oczekiwaliśmy, ale sceny są na tyle wiarygodne, tak jak zresztą cała psychologia postaci, że można na to przystać. Zwłaszcza, że większość wątków wyjaśniona - właściwie zostały 2 pytania: o co chodzi z Operą i o co chodzi z Karą. Zresztą, najważniejsze teraz jest to, czy zrobią genialny finał czy nie. Jeśli tak, nikt nie będzie się przejmował spokojniejszą/wolniejszą częścią sezonu po stłumieniu buntu. Ja wierzę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
krusty_84 Re: Na szybko - BSG 20.03.09, 12:32 slawomir.serafin ten tytuł należy się jednak orginalnemu Star Trekowi Odpowiedz Link Zgłoś