Dodaj do ulubionych

City Interactive będzie robić lepsze gry

IP: *.acn.waw.pl 03.04.09, 16:36
Z jednej strony mnie cieszy to , a z drugiej smuci, jak płytki musi być u nas rynek by tylko na niskobudżetówkach się wybić...
Obserwuj wątek
    • y_jak_y Re: City Interactive będzie robić lepsze gry 03.04.09, 16:42
      jaaaasne - królowie chały
    • Gość: Marcin Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.jota.digi.pl 03.04.09, 17:00
      A mnie się marzy żeby wreszcie wyszła jakaś fajna polska przygodówka w klimatach niekryminalnych (chociaż w "Art of Murder" nie grałem). Mam ogromny sentyment do starych produkcji LK Avalon - "Sołtys", "Skaut..", przeboju Metropolis "Teenagent" i chciałbym żeby powstało coś równie sympatycznego we współczesnym wykonaniu i koniecznie w polskich klimatach.
    • Gość: Gość:wiedzący Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.acn.waw.pl 03.04.09, 17:30
      Zwolnienia i owszem były, poleciało ponad 10 osóbsmile Kto wie, czy nie będzie więcej... Co do tych super gier City Interactive, to życzę powodzeniasmile Horror to jest, ale na razie w samej firmie...
    • deamon-pl Re: City Interactive będzie robić lepsze gry 03.04.09, 17:32
      hmm mało im wierzę ale na pewno postarają się zrobić GNIOT na marę wieku 20
    • Gość: sex Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.chello.pl 03.04.09, 17:37
      sex
    • Gość: Banita Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: 83.238.68.* 03.04.09, 17:55
      Dziwny tytuł newsa, przecież 1.IV. już minął...

Do Peru pewnie żadne wysokobudżetówki nie docierają, więc gry CI dostają oceny w okolicach 9,0/10,0 i służą do celów szkoleniowych- "Jak zrobić świetną grę na przykładzie Terrorist Takedown?" smile
    • Gość: dziad_c Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.ksknet.pl 03.04.09, 20:42
      Co w tym dziwnego, że chcą robić lepsze gry? Chwała im za to. Inna sprawa, że gorszych gier, niż robią, nie da się stworzyć...
    • truten_org Re: City Interactive będzie robić lepsze gry 03.04.09, 20:45
      @SS
      "City ma też, według oczywiście niepotwierdzonych plotek, robić jakiś... horror. Ciekawe, nie? Niektórzy od dawna uważali, że ich gry są straszne..."

Daj się napić kawki, no przecież się zachłysnąłem ze śmiechu, tak nie można.
    • don_wroc_love Re: City Interactive będzie robić lepsze gry 03.04.09, 20:49
      @truteń
      mam jakiś dziwny dar wchodzić na GC chwilę po Twoich komentarzach big_grin

kawa? tuż przed 9 wieczorem? no nieźle - zaśniesz?
    • truten_org Re: City Interactive będzie robić lepsze gry 03.04.09, 21:38
      Zasnę..ja zasypiam o 3:00 smile
    • truten_org Re: City Interactive będzie robić lepsze gry 03.04.09, 21:43
      @don
      "mam jakiś dziwny dar wchodzić na GC chwilę po Twoich komentarzach big_grin"

Bo ja często tu wpadam. W niektórych dniach, tak jak dzisiaj, wpadam co godzinkę, dwie i sprawdzam co nowego.
    • Gość: ZAJEBATSU Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 22:20
      Lol, faktycznie, wydadzą grę tydzień po nowych postanowieniach... to mówi samo przez siebietongue_out
    • Gość: ZAJEBATSU Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 22:20
      Lol, faktycznie, wydadzą grę tydzień po nowych postanowieniach... to mówi samo przez siebietongue_out
    • Gość: czkawka Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.aster.pl 04.04.09, 00:19
      srają muchy,będzie wiosna.Poleciało 15 osób[inne źródła mówią o 13]200 osób to dużo,ale polecieli ludzie z dev teamu a nie z administracji,więc nie wiem jakim cudem przy mniejszym składzie osobowym chcą robić lepsze gry.
      Porzućcie wszelką nadzieję, w warszawskim studio nigdy nie powstanie dobra gra,za blisko zarządu.Odział rzeszowski to inna bajka.
    • Gość: Jaro Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.85-237-184.tkchopin.pl 04.04.09, 09:19
      No, najwyższa pora. Oby tylko nie skończyło się na zapowiedziach...

Aha, a po co dodawać ten filmik? Żeby był. No bo nie oszukujmy się - ilu GameCornerowiczów cokolwiek z niego zrozumiało?
    • Gość: bolo Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.19.165.80.osk.enformatic.pl 05.04.09, 16:59
      do czkawka: chodzą słuchy ze oddział rzeszowski to w dużej mierze ludzie z AVALONU odpowiedzialni za najlepsze gry tej firmy. To prawda?
    • Gość: cvc Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 01:43
      A Dark Sector ? przecież to hit !!!
    • Gość: ziomek Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 18:08
      Dark Sector to gra WYDAWANA a nie zrobiona przez CI

bolo---> Tak. Przejęcie studia Detallion oznacza przejęcie twórców Schizm, którzy byli również(niektórzy) pracownikamia Avalonu
    • Gość: Zibi Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 01:48
      Slyszalem od kumpla, ktory pracuje w City, ze siedza i pracuja juz od dawna nad jakims shooterem i cos szefostwo nie naciska zeby to od razu wydac, tylko jest praca nad detalami. Wyglada to juz kilka dlugosci lepiej niz dotychczasowe shooterki City. No zobaczymy co z tego wyniknie. Byly tam jakies zwolnienia, ale podobno najslabszych, ktorzy nie dawali rady po tym jak zaczeli miec cisnienie na jakosc.
    • Gość: Kochu Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.cdprojekt.com 08.05.09, 13:54
      A ja slyszalem od kumpla, ktory pracuje w City, ze cisna na jakosc w ten sposob, ze gra zamiast 3 miesiecy bedzie robiona przez 4. Team zmniejszony do 30 osob, z ktorych wiekszosc, ktora wiedziala jak sie robi gry zostala wywalona. A co do najslabszych - a co maja powiedziec? Ze ktos byl super, ale mieli ciecia kosztow to musieli? Zapewniam ze jest o kilka dlugosci GORZEJ niz poprzednio. Cytujac jednego z wlascicieli City "nie ma co rozwiazywac sytuacji do konca - trzeba goscia zwolnic i problem z glowy". Ciekawe co na to inwestorzy...
    • Gość: xyz Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.05.09, 00:32
      @Kohu big_grin szczerze watpie zebys slyszal od kogos pracujacego w City takie glupoty. Pracuje tu juz od jakiegos czasu i wiele widzialem smile Cokolwiek by nie mowic - widac, ze zmienilo sie podejscie do robienia shooterow. Aktualny projekt po skończeniu jest dopieszczany od kilku miesięcy - jakos nikt z teamu ktory sie tym zajmuje nie rozstal sie z praca. Ciecia kosztow nie ma - otwierany jest kolejny oddział developerski w Poznaniu.
    • Gość: interaktywny_miast Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 01:38
      Shooter nad jakim w tej chwili pracujemy prezentuje się dużo lepiej niż jakakolwiek wcześniejsza produkcja tego studia. Każdy został obdzielony dodatkowymi obowiązkami, ale działa to IMO na korzyść i generuje pozytywną adrenalinę. Myślę, że jeśli za miesiąc sytuacja ze zwolnieniami się nie powtórzy, to może być całkiem ciekawie. Jak na razie atmosfera po ostatniej redukcji (bardzo dobrych fachowców i znakomitych kompanów) jeszcze nie za ciekawa, ale pracujemy nad tym. Daaaaj Kamieeenia!
    • Gość: zyx Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.chello.pl 16.05.09, 22:41
      O. Dwa powyższe posty to przykład
      a)negatywnej zacietrzewionej propagandy.
      b)pseudożyczliwej propagandy.

Jednak w obu przypadkach tylko propagandy, czyli działania nastawionego na manipulację, w czym misie z city są równie skuteczni, co w robieniu dobrych gier. My wiemy jak jest, wy wiecie jak jest, wasi ludzie najlepiej wiedzą jak jest, więc szkoda prądu na takie dyskusje. Macie kłopoty i to coraz większe i szperanie po forach celem propagowania swojego sukcesu to dlawas strata czasu, którego już wiele wam nie zostało. do roboty się weźta lepiej smile
    • Gość: gizmondo Re: City Interactive będzie robić lepsze gry IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 03:52
      Ale szity wypuszcza ta firma. Przecież to poprzednia epoka. Jedynie pudełka przyciągają uwagę, produkty zerowej jakości. Nabijanie klientów w butelkę i żerowanie na tytułach znanych marek poprzez podobieństwo okładki i tytułu. Ble, ble, fuj. Szkoda tektury i materiałów na nośniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka