slawomir.serafin Re: Six Days in Fallujah - trzy nowe zdjęcia 17.04.09, 00:39 Jeszcze raz pytam czy to że 100 państw podpisało, ale Plska nie, deklarację o nieużywaniu pocisków kasetowych, to znaczy że my uzywamy zakazanej boroni? ----- uh, no to może tak łopatologicznie wyłożę. jeżeli s sejmie sto osób zagłosuje za jakąś ustawą a jedna przeciwko, to ustawa zaczyna obowiązywać, prawda? ta jedna osoba może się jej nie podporządkować, ale nie zmienia to faktu, że ustawa obowiązuje. osobę, która postępuje wbrew niej czekają konsekwencje prawne. I dokładnie tak samo jest z naszą konwencją i prawem międzynarodowym, minus konsekwencje. To, że nikt nie narzucił na Polskę embarga nie oznacza, że postępujemy w porządku produkując i stosując amunicję kasetową, zakazaną przez bardziej cywilizowane państwa niż nasze. Jeżeli jeszcze nie zrozumiałeś drogi liptonie na czym polega to "zakazywanie", to bardzo mi przykro, ale i tak mnie nie obchodzi czy to rozumiesz czy nie - cały powyższy wywód przeznaczony jest dla czytelników, którym twoje argumenty mogły się wydawać sensowne, przez co zostali wprowadzeni w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Six Days in Fallujah - trzy nowe zdjęcia 17.04.09, 01:12 No cóż, wasza dyskusja wskazuje na jedno - kampania marketingowa odnosi sukces. A teraz coś na temat. O samej grze za wiele nie wiem, ale z tego co widać, zapowiada się kolejny shooter, który ma po prostu przypomnieć CoD4, może nawet być odpowiedzią na CoD:WaW, bo po nim rozległy się protesty, że twórcy CoD nie poszli dalej w stronę "nowoczesnej" wojny. W takim wypadku aż się prosi dać im tego, czego chcą. To takie moje dosyć subiektywne wrażenie, mogę się oczywiście mylić. Natomiast "gra dokumentalna" - kolejny chwyt marketingowy, a gra okaże się po prostu shooterem. Chciałbym się mylić i zobaczyć coś więcej, ale na razie jednak wolę wstrzymać się ze zbyt optymistycznym podejściem do tej gry. Sam fakt, że gra ma być oparta na faktach raczej graczom multiplayer różnicy nie zrobi przy fragowaniu przeciwników w deathmatchu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Six Days in Fallujah - trzy nowe zdjęcia 17.04.09, 08:14 Serafin żal mi ciebie. nie widzisz różnicy między prawe międzynarodowym a krajowym? Sprawa druga to zobacz sobie ile jest państw na świecie, czy 100 które podpisało oznacza że nie podpisała tego tylko Polska? Członkami ONZ są 192 państwa, co daje nam że nieco ponad połowa podpisała a nie 100 do 1. LOL Kolejna sprawa to wdg twojej teorii jeżeli w 100 państwach zostanie zalegalizowane niewolnictwo to znaczy że u nas jego karanie stanie się nielegalne tak? Odpowiedz Link Zgłoś
aihs Re: Six Days in Fallujah - trzy nowe zdjęcia 17.04.09, 13:35 Nie mogę się nie zgodzić z mr.liptonem. Tego się Sławku inaczej po prostu nie da rozumieć. Tu nawet nie chodzi o zawiłości prawa międzynarodowego, jeżeli ktoś nie zgadza się na przyjęcie pewnej konwencji to go ona nie obejmuje. Potraktuj konwencje jako umowę między 2+ państwami, jeżeli X i Y podpisały pomiędzy sobą pewną umowę to Z, które nie podpisało w żaden sposób nie jest zobowiązane do wypełniania żadnych zapisów jakie się w tej umowie znajdują, koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Six Days in Fallujah - trzy nowe zdjęcia IP: *.resetnet.pl 18.04.09, 11:52 zaprawde: Lepsza wojna niż sztuczny pokój. ----- SS do zaprawde : na ilu wojnach byłeś? @Serafin A na ilu TY byles, ze nagle dostales pacyfistycznego oswiecenia? Ja trzymam sie od wojska z daleka ale jako cywil nie z wlasnej woli biernie uczestniczylem, ze tak to ujme, w dwu wojnach. Kilka razy bylem pod ostrzalem rakietowym i wiem co to znaczy zesrac sie ze strachu jak walnie rakieta 100m od twojego mieszkania. Nie zycze nikomu uczestniczenia ani aktywnie ani biernie w wojnie. Trzeba byc psychopata, zeby to lubic (i to prawda jest wielu psychopatow na swiecie, niestety). Kwestia jest tu inna. SS twoj antyamerykanizm przeslania ci logiczne myslenie i jak widze kazdy argument dla ciebie jest dobry, byle byl antyamerykanski. To jest smutne, bo tak sie zachowuja fanatycy... Bronic usa nie mam zamiaru, pluc na nie bez sensu tez nie bede. Mam ambiwalentny stosunek do wiekszosci panstw. Niemniej wysoce nagannie oceniam fanatykow. Tyle z mojej strony. Pacyfistom zycze przezycia ostrzalu, tak dla zasmakowania uczuc wojennych. Wojennym fanboyom zycze tego samego przez rok. Jak potem sie spotkacie to zauwazycie ciekawa zmiane waszych pogladow. Pozdrawiam wszystkich dyskutantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: Six Days in Fallujah - trzy nowe zdjęcia IP: 79.97.108.* 20.04.09, 10:31 cholera - smignelem sobie na kilka dni na zachodnie wybrzeze i TAKA dyskusja mnie ominela ..... chyba lezke uronie. Widze ze forma wszyskich stalych dyskutantow podobna, dziecieca naiwnosc innych jak zwykle rozbawia. Well done! Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire-78 Re: Six Days in Fallujah - trzy nowe zdjęcia 20.04.09, 18:53 po powyższych postach, widać, ze (prawicowych) idiotów nie sieją... na YT jest wystarczająco dużo filmików pokazujących działania białego fosforu... a może odpowiecie na pytanie co Amerykanie robili w Faludży? Walczyli z Al-qaidą? Szukali BMR? A może niszczyli sunnicką partyzantkę? Proponuję również zrobić grę "6 days in Warsaw" i "Auschwitz Tycoon", bo co, nie można? Odpowiedz Link Zgłoś