Dodaj do ulubionych

Marcowe wyniki NPD

17.04.09, 10:05
Na całym świecie killzone już ponad milion smile
Obserwuj wątek
    • gulczkwas11 Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 10:19
      Pewnie kupują ci którym już xbox padł po okresie gwarancji
    • cux87 Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 10:36
      Daruj sobie takie wywody.
    • super-nyga Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 11:04
      Halo Wars niszczy sprzedaza KZ2 oO^ Tego bym nie przewidzial!! Co do Wyzszej sprzedazy RE5 na x360 to norma, tak samo jak wyzsza sprzedaz tej gry na PS3 na rynku japonskim.. Ale bardzo ciekawe te wyniczkismile
    • djfurio Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 11:10
      to są oczywiście wyniki z USA? Zastanawiam się czemu nie ma podobnych z Europy bo co mnie mnie obchodzą Stany?
      Wiadomo, że na swoim polu zawsze będą wygrywać miejscowi. bardziej interesuje mnie jak idzie batalia o Euroazję.
    • super-nyga Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 11:36
      Podobnie jak w USA.. USA jest trendem i kultura bardzo podobne do wiekszosci panstw europejskich, za to japonia, to inne gusta, kultura itp.. Nie spodziewaj sie funio, ze w euro wyniki sa odwrocone o 180stopniwink
    • djfurio Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 12:02
      Kultura amerykańska nie ma nic wspólnego z kulturą europejską... Amerykanie są od małego wychowywani w duchu obsesyjnego patriotyzmu. Wiem, bo mieszkałem tam 2 lata. W USA wszystko co amerykańskie jest dobre, a na byle jakiej uroczystości urodzinowej jest śpiewany hymn. Naprawdę nie mam ochoty na polemikę o wyższości którejś z konsol. Wiem, że x się lepiej w usa sprzedaje tylko nie rozumiem do końca czemu. To tak samo jak autem roku prawie zawsze zostaje Fiat, a to dla tego, że we Włoszech mają niepisany obowiązek głosowania na jedną , krajową markę. Uważam, że dokładnie tak samo jest w USA. Przykładem jest Killzone i Halo. W usa Halo 3 sprzedaje się bardzo dobrze ale nawet będą wiernym fanatykiem xbox'a nikt przy zdrowych zmysłach nie przyzna , że halo jest lepsze. Wyniki sprzedaży potwierdzają przywiązania amerykanów do narodowych marek, symboli itp.
      Dla nas graczy ważne jest aby żadna z konsol nie zaczęła dominować bo w przypadku braku konkurencji to my będziemy poszkodowani.
      s-n nie odpowiadaj jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia. pisanie dla pisania nie ma sensu. jeśli znasz jakieś fakty to proszę bardzo. Jeśli masz zamiar tylko zaprzeczać, negować i wyśmiewać to daruj sobie proszę.
    • cux87 Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 12:14
      Nie rozumiesz dlaczego xbox sie lepiej sprzedaje,bo jestes zadufanym fanbojem Sony, wlasnie dlatego. Natomiast Halo 3 ma ta wyzszosc nad Killzone 2, ze ma zajebisty multiplayer, gdzie po dzis dzien, ciupia miliony ludzi na platnym xbox live, kiedy taki Killzone 2 wiekszosci po prostu sie nudzi i lezy na poleczce badz wedruje na allgro-proste.
    • shastorm Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 12:22
      cux87, no to ładnie pojechałeś swoją kulturką... djfurio coś napisał od siebie, ot takie przemyślenia... choć z nim się nie zgadzam jeśli chodzi o miejsca gdzie kultura europejska i amerykańska się różni to jakoś nie odnalazłem w jego wypowiedzi słów na potwierdzenie tego że jest ZADUFANYM fanbojem.
    • djfurio Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 12:23
      Nie do Ciebie pisałem dziecko. Jak już publicznie musisz używać wulgaryzmów to idź się wykrzyczeć na podwórko. Jeśli 87 to data Twojego urodzenia to nie mam zamiaru z tobą dyskutować .Przestań też tyle grać i zwróć uwagę na orografię.W to super multi h3 zagrywa się dużo naprawdę ograniczonych ludzi prosto z odległej i manipulowanej ameryki.
    • super-nyga Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 12:25
      Widzisz Furio? cux87 dokladnie Ci wyjasnil to co chcialem Tobie odpisac.. I to, ze uwielbiamy multiplayer Halo, ktory wedlug nas jest niesmiertelny i ze kupilismy x360 nie oznaczy, ze jestesmy amerykanami i z patriotyzmu tak postanowilismy!wink
    • djfurio Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 12:35
      Tylko, że nie dociera do Was , że ja nie umniejszam wartości marki Halo. Chciałbym po prostu zobaczyć kiedyś wyniki sprzedaży dla Europy, bo wiem jakim przywiązaniem darzą amerykanie swoje własne produkty.
      Europa to inna bajka. Tu nikt nie jest mentalnie i uczuciowo związany z żadnym z wiodących producentów konsol tak jak Japonia i Usa i dla tego interesuje mnie jak na takim neutralnym gruncie radzą sobie oba systemy.
    • super-nyga Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 12:36
      Na dodatek dodam, ze jest wielu fanow Warhawka, ktory wyglada jak kupa przy H3 i szanuje ich decyzje i milosc do tej gry, gdyz przyzwyczajenie do switnej rozgrywki sieciowej rekompensuje znacznie braki w grafice i deklasuje super graficzne majstersztyki (jak FC2, czy tez wdlg. mnie KZ2).. Stad taka sprzedaz gier serii Halo na calym swiecie - nie tylko USA, ale i europysmile
      • mchelchowski Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 14:36
        H3 wygląda jak mega kupa przy Crysis i KZ2 smile jak już się przerzucać tego typu
        bezsensownymi argumentami. Zobacz wielkość plansz w Warhawk , a w H3 to
        zrozumiesz różnice w grafice.
        Piszesz jakbyś ty, albo ktoś z twojej rodziny pracował dla M$.
        A amerykańska kultura przejawiająca się najeżdżaniem innych, bogatych w ropę
        państw, pod wymyślonymi pretekstami (broń masowego rażenia) jakoś do mnie nie
        przemawia.
    • djfurio Re: Marcowe wyniki NPD 17.04.09, 12:56
      Warhawk jak już kilka razy pisałem jest IMO jedną z najlepszych gier online ever. Grafika faktycznie nie ma tu nic do rzeczy. Zarówno w przypadku Warhawka jak i killzone 2 , którego multi nawet obrane z grafiki byłoby świetne. Halo 3 w multi jest świetne ale wyniki sprzedaży zdają się świadczyć, że jest ono daleko lepsze niż w wymienianych tu pozycjach , a tak nie jest. Każda z tych gier jet dobra, każda inna ale jakiejś kolosalnej przewagi jeśli chodzi o radość z rozgrywki nie ma, a wyniki z ameryki temu przeczą i stąd mój wywód na temat amerykanów przywiązanych do marki. Gdybyśmy dysponowali takimi wynikami dla Europy czyli jak pisałem neutralnego gruntu, to moglibyśmy zobaczyć czy popularność danych gier w Usa odpowiada ich faktycznej wartości.
      Błagam nie traktujmy zwolenników danej platformy od razu jako fanboy'i. Ja rzeczywiście jestem bardziej przywiązany do ps3 bo znalazłem tam tytuły, które bardziej mi pasują ale nie znaczy to, że teraz dla zasady mam nienawidzić wszystkich dobrych gier z xbox'a. Nie rozumiem też nagonki na naprawdę świetnego Killzone'a. Proponuje pograć trochę i spojrzeć na to z dalszej, obiektywnej perspektywy.
      pozdrawiam
    • stripocean Re: Marcowe wyniki NPD 18.04.09, 20:01
      Dziwi mnie fakt iz uwazacie ze europa idzie w slad za usa. to jest tak jak z filmami, sa dobre, zle i amerykanskie. Oni maja swoj swiat, ich jest 300 mln, i to wszystko jest w miare spojne. Europa zawsze byla bastionem sony, w poprzedniej generacji nawet xbox w usa fajnie sobie radzil, a w europie lezal i kwiczal. W tej x360 wyszedl wczesniej, dalo sie go spiracic wiec w polsce super sie przyjal i tutaj nasz rynek tez jest inny. I zeby nie bylo ze sugeruje ze kazdy uzytkownik x360 to pirat, mowie tylko jak jest, a jak cos to odwoluje sie chocby do wywiadow z polyTV gdzie to gry na ps3 maja u nas wieksza sprzedaz, a wiecej na rynku jest konsol MS. Europa jest, byla i bedzie rozna od USA, ba, bedzie rozna wewnatrz europy. Mamy inne jezyki, rzady, waluty i mozliwosci finansowe. Mamy rozne mentalnosci, od niemiec ktore sa 2gim najbezpieczniejszym krajem swiata, do angli gdzie codziennie ktos ginie od noza. Europa nie jest spojnym rynkiem, tak jak USA. Stali czytelnicy polygami sami napewno pamietaja jak MS po obnizce chwalil sie ze wyprzedzil w chwilowej sprzedazy konsole w hiszpani, francji, niemczech i chyba wloszech sony. Potem okazalo sie ze te dane byly manipulowane jakos, a byly conajmniej watpliwosci. Jak sytuacja teraz sie ksztaltuje ? Nie mam pojecia, wiem tylko ze w wakacje w Cardiff jak kupowalem PS3 80Gb, to musialem zlozyc preordera, i faktycznie w dniu premiery nie kupilbym inaczej smile Inna kwestia jest, ze wii sprzedawali tylko na zamowienie w pojedynczych sztukach. Natomiast jezdzac do niemiec do ojca (frankfurt nad menem), patrzac sie na wyniki sprzedazy poszczegolnych sklepow, na ichniejsze top10 sa tez rozne wnioski. Aaa, analitycy sami mowia, ze sony wygra w europie, przegra w USA, i nie wiadomo jak to bedzie w koncowym rozrachunku... Dodajmy do tego przewidywania redaktorow polygami z polygadki, gdzie sami mowili ze obnizka ceny ps3 powinna byc najpierw w USA jak najszybciej, bo tam wiedzie im sie gorzej, a europa pozniej bo jakos tutaj sony sobie radzi.
      Pozdrawiam wytrwale osoby ktore dotarly do konca mego przynudzania wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka