Dodaj do ulubionych

Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas

IP: *.stella.net.pl 20.04.09, 17:06
oho, zaraz powinno się zacząć tongue_out No to ja zaczne: juuuuuż fallout 4, może od razu 5 i 6, a co tam ! tongue_out
Obserwuj wątek
    • Gość: git Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: 193.239.62.* 20.04.09, 17:06
      git git git
    • the_emjoot Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 17:09
      To bedzie takie przetarcie. Beda wypuszczac jakies spin-offy, wiedzac ze fani f3 i tak kupia, by oslodzic sobie oczekiwanie na F4
    • mis_iu Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 17:11
      Mieszane uczucia. Obisidian? Super! Ale pod Bethesdą? Nie fajnie. Znowu maja robić "po kimś"? Nie fajnie... Na bazie F3? Beznadziejnie... No i brzmi to troszkę jak odcinanie kuponów...

Jeśli to ma być coś na kształt spin-offa to mogliby dać Obsidianowi nieco wolniejszą rękę, mogliby dać Im możliwość odejścia od gameplayu F3. F4 pewnie i tak będzie, F3 zbił kokosy, więc teraz mogliby dać coś co by może znalazło mniejszy bądź większy poklask u starych fanów.

Teraz wyobraźcie sobie lepszy gameplay i lepszą historię, dialogi itp. w F3. Nieźle, ale to troszkę tak jakby przemalować, wypolerować, wymienić felgi itp. w... maluchu...
    • mis_iu Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 17:12
      Dla mnie zapowiada się to jako niezależny dodatek, gra o połowę krótsza, od i tak krótkiego, F3.
    • Gość: Augustus Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 17:16
      New Vegas? Nie lepiej "Lost Vegas"? smile (fani klimatów post-apo wiedzą o co chodzi ;P )
    • Gość: kaczor Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.chello.pl 20.04.09, 17:19
      zrobia z fallouta serie csi wink
    • mis_iu Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 17:23
      "A teraz Fallout znów przechodzi z rąk do rąk"

W pewnym sensie wraca bo w Obsidianie jest część załogi Black Isle, np. Chris Avellone czy Feargus Urquhart. Jest to jednak "powrót" niepełny (tylko "wypożyczenie marki") i do tego pod nadzorem, dlatego też nie spodziewam się po tym przedsięwzięciu cudów (do tego ten krótki okres dewelopingu).
    • the_emjoot Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 17:24
      zawsze Bethesda moze powiedziec, ze jesli gra wypali, to znaczy ze fajnie, a jak nie wypali, to powiedza, ze to przeciez nie oni robili tylko Obsidian, a prawdziwy F4 bedzie od nich...
    • bosman_plama Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 17:28
      Hm, Obsidian, hm. Poniekąd spadkobiercy Black Isle. No, pożyjemy zobaczymy. Jakby jeszcze poprawili tworzenie postaci, rozbudowali dialogi i podnieśli trudność gry...
    • Gość: i Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.chello.pl 20.04.09, 17:36
      i **uj
    • Gość: f3 Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.chello.pl 20.04.09, 18:41
      "Fallout 3 był robiony przez innych ludzi niż autorzy pierwowzoru"

Od zawsze czułem, że twórcy F3 nie stworzyli autorów pierwowzoru...
    • Gość: pf Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.ntlworld.ie 20.04.09, 18:56
      misiu nie jestes jednak powaznym partnerem do dyskusji. znowu wieszasz psy na bethesdzie mimo ze rozmawialismy i udowodnilem ci ze patrzysz na F3 przez pryzmat F1/2 jak najwiekszy beton z No Mutants Allowed. robisz podstawowy blad bo sam sobie wytracasz argumenty z reki, zreszta pisanie ze "bethesda...beznadziejnie" zadnym argumentem nie jest prawda ?
    • mis_iu Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 19:06
      A ten znowu swoje. Człowiek nie rozumie prostej kwestii: stawiam dwie rzeczy obok - oceniam. Jedna lepsza, druga gorsza. Niczego nie udowodniłeś, tym bardziej, że Twoje argumenty są bardzo wątpliwe. Wygląda na to, że nie można powiedzieć, że F3 jest ZWYCZAJNIE gorszy bo od razu zostaje się okrzyknięty betonem. Tak, muszę zgadzać się z wszystkimi branżowymi pismami i wychwalać F3 pod niebiosa. Ja mógłbym Tobie na siłę "udowadniać", że jesteś "danboyem bethesdy" ale tego nie robię - troszkę wyrafinowania panie pf. A mój stosunek do Bethesdy jest taki jaki jest: zrobili ostatnio dwie niezbyt udane gry (Oblivion, F3) - nie ma za co Ich kochać. No, ale nie lubię gier Bethesdy więc jestem betonem.

PS. Nie rozumiem jak nie oceniać kontynuacji zapominając o tym, że to kontynuacja?
    • Gość: donny Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 19:12
      kto chce kolejnego Fallouta obsadzonego w Europie niech powie cztery razy: wyrewolwerowany rewolwerowiec!
    • Gość: phantom_lord Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.ds14.agh.edu.pl 20.04.09, 19:46
      hmmm ja z obsidianowych dziel to gralem chyba tylko w kotor2 ktory moim zdaniem byl bardzo dobry pomimo zbyt wczesnego wydania. Nawet nie wiem czy nie lepszy od jedynki, tylko ze nie mogl by powstac w takiej formie bez pierwszej czesci.

Jezeli byalby to gra bazujaca na technologii F3 to mieliby juz duzo gotowych rzeczy, mogliby sie skupic na ciekawszej fabule i jakichs usprawnieniach.Z drugiej strony do 2010 jeszcze troche czasu zostalo i ta grafa ktora jest bedzie miejscami odstawac od standardu...

No i jeszcze niech odetna paluszki m$ ktore siedza nad F3 (i dodatkami do tegoż)

No i
    • Gość: dakkon Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: 77.236.0.* 20.04.09, 20:20
      Taki sobie ten news, widziałem o wiele lepsze na ten temat - chodzi mi o kojarzenie faktów i stwierdzenia z sufitu.

"Fallout 3 był robiony przez innych ludzi niż autorzy pierwowzoru, co spotkało się z niezbyt ciepłym przyjęciem graczy. A teraz Fallout znów przechodzi z rąk do rąk."
      A niektóre z tych rąk maczały palce przy tworzeniu F1 tongue_out

"Cóż... kilkanaście miesięcy to zdecydowanie za mało na stworzenie porządnego RPG."
      ??? Engine i cała jego otoczka - jest. Modele - zapewne w sporej części są. Na moje to Obsidian ma do zrobienia gdzieś tak 1/2 gry, czyli kilkanaście miesięcy jest OK.
    • Gość: sex Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.chello.pl 20.04.09, 20:44
      sex
    • Gość: sex2 Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.limes.com.pl 20.04.09, 21:10
      sex2
    • mr.lipton Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 21:26
      No może coś z tego wyjdzie. Może pojawią się rozbudowane dialogi, quest opisy przedmiotów, a sama gra znowu będzie ciekawa, wciągająca i z akcentem, humorystycznym. Bo niech tam będzie że F3 był dobrą grą, ale żadnej z w/w cech to on nie miał... tongue_out
      może będzie lepiej, może....
    • mr.lipton Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 21:55
      A i gdzie jest han_solo79 wielki obrońca f3 który zarzucał SC 2 odcinanie kuponów? smile
    • han_solo_79 Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 22:05
      @mr.lipton

Moment, moment, po pierwsze ja byłem obrońcą F3 a nie F4 big_grin a po drugie SC2 to jest odcinanie kuponów big_grin Mam nadzieję, że chociaż filmiki zrównoważą mi zakup kampanii Terran, jak już się zdecyduję.
      Jak wiadomo kolejne dwie części i tak miały powstać. Przekazanie F4 Obsidianowi to po prostu uciszanie tych od "Black Isle zrobiłoby to lepiej". Chcieliście BI? To macie jego pogrobowca, ciekawe czy też tak go zmieszacie z błotem przed premierą, czy też będzie miał +10 za pochodzenie?
    • Gość: ent Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 22:08
      @dakkon - kto powiedzial, ze New Vegas bedzie oparta na tym samym silinku i bedzie korzystac z tych samych modeli, co F3?

A niektóre z tych rąk maczały palce przy tworzeniu F1 tongue_out

--------

A wiekszosc z nich maczała rece (i to az po łokcie!) w średnim NWN 2 wink
    • Gość: dogsoup Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas IP: *.tczew.net.pl 20.04.09, 22:09
      Jooo.. i jak wydadzą w końcu 17 część Fallout'a, to okaże się, że świat po atomowej zagładzie to nie pustkowie, tylko tętniąca życiem, bujna kraina.. Zabraknie im lokacji w tych Stanach..
    • own3d1n1 Re: Nowy Fallout nazywa się Fallout: New Vegas 20.04.09, 22:22
      (...)kilkanaście miesięcy to zdecydowanie za mało na stworzenie porządnego RPG.

Autor newsa sam nie wierzy we własne słowa smile Wyjdzie z tego Shooter jak zwykle i po kłopocie, większość to kupi i po kolejnym kłopocie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka