Dodaj do ulubionych

KONIE - 100 BLUP

18.05.09, 19:58
nie pamiętam do którego wątku sie dopisać więc pisze tu:
trenowałam mojego Lulka wg wskazówek z forum (w wątku przyszpilonym
wkleiłam), trochę modyfikując bo parę błędów było lub dane dotyczyły innej
rasy, i w wieku 10 lat mam 100 BLUP, wszystko pogrubione i 800 skills. tak, że
chyba metoda nie najgorsza smile ale nie ukrywam, wspomagałam sie BM...
Obserwuj wątek
    • vifxen Re: KONIE - 100 BLUP 18.05.09, 20:38
      o matko te konie to jakaś totalnie przeskomplikowana gra chyba tongue_out z
      tego co czytam Wasze porady, w życiu bym nie opanowała wszystkich
      zasad. Szacunek, Dziewczyny big_grin
      • lenkaaa Re: KONIE - 100 BLUP 18.05.09, 20:54
        co tam, szybko sie mozna nauczyc, bo na poczatku jest nieskomplikowane a my tu
        juz doswiadczone troche jestesmy, to sluzymy rada, gdyby ktos jeszcze chcial do
        nas dolaczyc smile
    • lenkaaa Re: KONIE - 100 BLUP 18.05.09, 20:55
      No to fajnie masz, ale ja sie boje tych bledow wlasnie, jakos nie mam ochoty
      ryzykowac...
      • loola_kr Re: KONIE - 100 BLUP 18.05.09, 21:14
        Lenka wiesz co właśnie zauwazyłam? Przy zabawie zużycie energii jest różne przy
        różnym poziomie morale. Im wyższy poziom morale tym mniejsze zużycie energii.
        • lenkaaa Re: KONIE - 100 BLUP 18.05.09, 21:18
          dzieki, bede zwracac uwage smile
    • ilekobietamalat Re: KONIE - 100 BLUP 18.05.09, 21:26
      "trochę modyfikując bo parę błędów było "
      tzn?smile ja coprawda tam jeszcze nei zagladalam,ale moze sie w takim razie przyjze.. bo mam jednego szczyla nietknietego jeszczewink
      • loola_kr Re: KONIE - 100 BLUP 18.05.09, 21:38
        cos jest nie tak przy 3 latach, jak miałam ukończone speed i dressage to wzięłam
        udział w zawodach (za rada lenki i wygrałam parę razy) - ale przypuszczam, ze
        tak czy siak te 20 pierwszych miejsc osiągnęłabym później. I gdzieś tam było
        dużo więcej godzin treningów czy przejażdżek niż ma doba chyba. I modyfikowałam
        zawody, zeby wygrywać, moze niepotrzebni bo tak czy siak i tak trzeba je
        wszystkie wykorzystać. Ogólnie jest dopracowany ale Atlanta pack i Nyx pack
        bardzo pomaga bo masz 2 godziny ekstra i dodatkowe głaskanie.
        • loola_kr aha 18.05.09, 22:00
          i jeszcze modyfikowałam przejażdżki bo dla arabów najlepszy jest sloping land
          ale chyba niepotrzebnie bo i tak wszystko sie wykorzystało do zera.
          • loola_kr sorry, ze tak skapuje ale przypomina mi się 18.05.09, 22:15
            w trakcie. Zawsze badaj co sie bardziej opłaca - po jednej godzinie czy od razu
            kilka. tam jest napisane np 3xpo 1 godz. galopu (czyli 33 x 3, podczas gdy 3
            godziny to 59,4 energii)
            • lenkaaa Re: sorry, ze tak skapuje ale przypomina mi się 18.05.09, 23:43
              tak, to tez juz zauwazylam i sprawdzam smile
              • loola_kr i trzeba jeszcze sprawdzać 19.05.09, 12:18
                np w przejażdżkach ile skills się zyskuje. Bo pod koniec np w galopie jak się da
                cale 3 godziny to jest 0% ale jak po jednej to kazda daje 0.8% - zużywa się
                więcej energii ale nabija skills...
                wczesniej tego nie zobaczyłam... może to jednak racja z tymi pojedynczymi?
                Tak czy siak trzeba sprawdzac wszytko: i energię i skills.
    • loola_kr zawody po treningu speed i dresage 19.05.09, 17:21
      więc jednak to nie do końca prawda, że wtedy łatwiej wygrywać. W skokach,
      barrelu i cross counrty sa wystawiane konie i z 700 skills. W moim przypadku
      jedynie wyścigi wchodza w grę. i to nie do końca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka