lenkaaa 24.05.09, 23:08 konie mi nie dzialaja ! kurna no ! Nie chce mi otworzyc strony wam tez ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenkaaa Re: Howrse 25.05.09, 23:45 tak, o wczoraj i po godzinie chyba sie odblokowalo. cale szczescie, bo mialam konia w polowie dnia i sie martwilam, ze nie byl spac polozony ale sie wszystko dobrze skonczylo Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: Howrse 26.05.09, 09:46 bo wyjechalam od czwartku do wczoraj ale laptopa mialam ze soba zeby koni pilnowac i zasiewac pola tudziez zbierac kupy, hi, hi duzo ci jeszcze brakuje do 100tys w EC ? ja mam dopiero jakies 33tys. A pegazy kiedy bedziesz zapladniac ? moje zrebaki jeszcze dluuugo musza czekac, najpierw musza podrosnac i miec 100BLUP zanim je rozmnoze a jakos ciagle czasu nie mam zeby sie nimi zajac wiec utknely gdzies w okolicy 2 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Howrse 26.05.09, 09:59 ja nawet nie mam tych 33.... coś koło tego ale mniej z maszy tez dużo nie zarobię bo jednego składnika mam bardzo mało i muszę ze dwa razy obsiać... strasznie to długo trwa... czytałam, że z 3 dużych pół i stracha na wróble po 1 sezonie mozna ponad 100 000 zarobić na rzepach ale do tego trzeba pasy a ja nie będę ich marnować na EC. Strach o 50% mnoży zbiory... czyli muszę mieć duzo cierpliwości... ale w sumie to nie ma do czego się spieszyć resztę mam zaliczona bo pegaza juz rozmnożyłam i wszystko inne tez zrobione. ale następny etap jest nie do pokonania niestety, najlepsi go nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Howrse 26.05.09, 10:27 teraz spojrzałam... mam 20 000 E... może by jakies wyscigi zorganizowac czy co... Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: Howrse 26.05.09, 12:12 ale wyscigi nie przynosza pieniedzy tylko podnosza prestiz... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Howrse 26.05.09, 12:30 aaa to ja dziękuje, nie robię. Myślałam, ze cos da się dorobić... no nic, idę kupy łapać. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Lenka 26.05.09, 13:15 widzę, że jesteś kowalem - trudno znaleźć taka pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: Lenka 26.05.09, 16:34 nie, zupelnie prosto, wyswietla sie mnostwo propozycji pracy jak klikniesz w zakladce "my profile" "my job" "change job" i wybierzesz blacksmith albo mozesz wejsc w gornych zakladkach "forums" "equestrian ceter classifieds" i tam na forum ludzie sie oglaszaja ze poszukuja pracownikow do nowo otwieranych EC. Czasem warto pgrzebac w ofertach, bo zdarza sie, ze oferuja jakies dodatki jak sie przyjmie u nich prace Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr kurde co tu zrobić 27.05.09, 13:02 naprawdę ciężko zebrać te 100 000. Trzeba by coś wymyślić tylko co? na kupach tak na prawdę niewiele się zarabia...rzep z pola 6 akrowego jest 206 sztuk... maszy na początku czerwca będę mieć ok 200 sztuk... wszystko to gówniane pieniądze... ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: kurde co tu zrobić 27.05.09, 17:05 a jakie masz pola ? kup maksymalna ilosc duzych pol o zyznosci 50% jEDNO JEST CHYBA ZA 3,5 TYS (sorry za capsa!) Z czterech takich pol obsianych flaxem mialam 30,5 tys dochodu. czyli ich zakup zwraca sie momentalnie. A jak juz sie dorobisz to sobie kupisz duze pola o max zyznosci a te wywalisz albo bedziesz trzymac na zapas. Ja nie sieje rzep, bo zyzsk z nich zalezy od koniunktury, czyli trzebaby czekac ze sprzedaza na dogodna cene a ja chce jak najszybciej zarobic te stowe. Sieje flax i wheat a jesienie to nie wiem co zrobie, bo jablka tez malo oplacalne i blokuja pole na caly miesiac. Jesienia zarobki u mnie stana bo tylko szklarnia mi zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: kurde co tu zrobić 27.05.09, 17:06 sluchajcie, sa jakies ograniczenia co do ilosci posiadanych pol? Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: kurde co tu zrobić 27.05.09, 17:24 posiadanych - nie ale w zasianych jednorazowo mozesz miec tylko 5. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: kurde co tu zrobić 27.05.09, 17:25 mozesz uprawiac rosliny na 5, co do innych przeznaczeń to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Lenka 27.05.09, 17:28 ja zaraz na początku kupiłam 4 pola te po 6 akrów żyzne bo nie wiedziałam co i jak i nach sieje...teraz chyba mi sie nie opłaca zmieniać bo lato i znowu zastój... i mam obsiane to szkoda mi wywalać i musze czekać do końca maja a wtedy będzie zima kupa a ty cały flax sprzedałaś? tzn nasiona i ściółkę? nic nie zostawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: Lenka 27.05.09, 17:40 tak, ja wszysciusienko sprzedaje, bo chce jak najszybciej uzbierac pieniadze i przeskoczyc na kolejny poziom a wtedy juz mi sie nie bedzie do niczego spieszylo i powoli sobie wszystko uzbieram (sciolke, masze sobie porobie, marchewki...) i spokojnie otworze EC Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Lenka 27.05.09, 17:44 a widzisz, ja trzymam.... teraz nie opłaca mi sie niszczyc zbiorów bo to za 4 dni to poczekam apotem kupię te wielkie pola i obsadzę co akurat bedzie (chociaż pewnie tylko jabłka... a tych juz nie sadze bo rosna cały rok i zajmuja pole, moze mi starczy tyle ile mam do tych maszy) Czyli jeszcze miesiąc przynajmniej bujania się z tym zadaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: Lenka 27.05.09, 18:24 jak za 4 dni, to jeszcze zdazysz, bo lato konczy sie w ostatnim dniu miesiaca, wiec jak zbierzesz w niedziele to mozesz tez zasiac letnie zboza tez tego dnia. Wyrosna ci normalnie choc zbior bedzie juz jesienia. Ja tak zrobilam z wiosennymi zasiewami i nie bylo problemu Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr dzieki za informacje! 27.05.09, 20:00 acha, to może zdąże. Jedne zbiory mam 30.05 a drugie 1 czerwca to z tymi pewnie juz sie nie załapie ale moze zdążę obsadzic dwa wielkie pola.... Odpowiedz Link Zgłoś