Dodaj do ulubionych

Graj utracony: GILP

01.06.09, 11:10
Tak coś czułem po pierwszych kilku zdaniach, że to zbyt piękne aby było prawdziwe. Dlatego z wrodzoną sobie podejrzliwością od razu zescrollowałem na sam dół po wyjaśnienia.
Argh! Szkoda.
Od wielu lat to także mój GILP. GILP bez szans na spełnienie.
Obserwuj wątek
    • lee_van_dowski Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 11:16
      No proszę, masz mnie. Od jakiegoś czasu mówię, że Polacy powinni robić gry o Polsce a nie USA. Szkoda, że to tylko fantazja, aczkolwiek dałem się nabrać co świetnie świadczy o autorze, brawo.
    • glupota_mnie_drazni Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 11:36
      chociaz od pierwszych zdan wiedzialem, jak to sie skonczy, to czytalo sie swietnie i tylko zal pozostaje, ze nadal nikt nie pokusil sie o siegniecie do tej tematyki.
    • munchkin Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 11:38
      Ja nie moge takich rzeczy czytac... to tak jak z Lao Che i ich Powstaniem Warszawskim zaczynam w spokoju a potem mnie nosi i nawet nie wiem kiedy mam juz lzy w oczach. Rewelacyjny tekst szkoda ze to tylko marzenie...
    • rorkdcr Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 11:46
      szkoda że jedyną firmą jaka pokusiła się o tknięcie tematyki powstania warszawskiego jest... city interactive.Autorze,gratuluje tekstu,mam nadzieje że dostaniesz dziś telefon od tajemniczego developera który zaoferuje ci walizkę pieniędzy za dokończenie scenariusza.
    • brutetzki Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 11:53
      Trailer z they rzeczywiście był żenujący, choć sam gameplay wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Podoba mi się opcja modernizacji broni. Jestem ciekaw kiedy cd projekt udostępni nowe materiały.
    • bonzajplc Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 11:59
      rork: gdzie cie przywialo wink
    • tow.stalin Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 12:07
      czekam na tą grę i mam nadzieje, że wyjdzie na ps3. mówiąc szczerze, nie mam ochoty na żadne zagadki kryminalne, dajcie mi tylko nóż, błyskawicę z zapasem amunicji i 2 filipinki, już ja zrobie szwabom i ich ukraińskim i azerskim pomagierom rozpie.....

wyobrażacie sobie multi w tej grze? ohhhhh, nie moge sie doczekać i mam nadzieję, ze sie nie zawiode smile
    • rorkdcr Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 12:12
      bonzajplc, chyba cię, ja tu jestem częstym gościem wink
    • robberpl Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 12:16
      @tow.stalin

ale Post Scriptum przeczytales, prawda? wink
    • slizgi Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 12:51
      ależ tu demoscenowo smile
    • tow.stalin Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 13:35
      @robberpl

i tak mam nadzieję, że taka gra powstanie smile skoro polacy potrafią zrobić call of juarez i wieśmana to potrafią chyba zrobić też porządną strzelankę, gdzie wreszcie będzie można zemścić się wirtualnie smile jestem pewny, że taka produkacja opłaciła by się nawet, gdyby dystrybucja tej gry byłaby tylko w polsce. musthave po prostu.
    • ex3qtor Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 13:42
      Co tu dużo mówić. Powiało geniuszem.
      Teraz pozostaje tylko czekać aż ktoś tam u góry dostanie linka na GG do tej stronki i powie to co ja pomyślałem "Dlaczego tego jeszcze nie było".
      Wyciskacz łez, aż mi głupio było bo siedzę w pracy z zamglonymi oczami teraz smile
      Taką grę kupiłbym bez zmrużenia oka. Mało tego kazał bym swoim dzieciom grać w to smile
      Wyrazy szacunku do autora
    • dziki_inny_niz_wszyscy Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 13:44
      świetny tekst. Dałem się na niego złapać smile
    • mi-go Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 14:17
      Czy skoro pad drżał przy każdym wybuchy to znaczy, że wersja , w którą graliście była na ps3? Nic tu nie sugeruję, po prostu chciałbym wiedzieć czy będzie na tą maszynkę?
    • ddareq Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 14:32
      Swietny tekst, juz sobie wyobrazalem jak to bedzie przejsc sie wirtualna marszalkowska lub alejami z czasow drugiej wojny. Az sie przykro robi czytajac koncowke. Ale moze sie kiedys takiej gry faktycznie doczekamy, jakby to byla prawda gra dla mnie by byla duzo lepsza wiadomoscia niz wszystko z e3 razem wziete.
    • pro_krawiec Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 14:53
      prosze ten tekst wyslać do CDP !
      Natychmiastowo ! To swietny pomysl a do tego nowy !
      W koncu bylaby jakas gra wojenna bez ladowania w normandii
    • fantasmagieria.net Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 15:00
      ?Na początku byłem zaskoczony, że do produkcji dołożyło się Muzeum Powstania Warszawskiego.? ? tu autor nie jest daleko od prawdy, i nie ma sie co dziwic, podobne praktyki sa w kinematografii. Nie wiem, czy nawet jakis czas temu nie bylo jakiegos konkursu, na gre w tych realiach ?

Dziwi mnie jednak, ze ze wszystkich pieknych okresow Polskiej historii zawsze wybiera sie te najtragiczniejsze. Nie mozemy zrobic gry ku pokrzepieniu serc? To tak jak swietowanie w dniu smierci Jana Pawla II zamiast w jego urodziny.

Oczywiscie tytlu tej gry The City, ma sie jak piesc do oka do jej polskosci, ale kto wie, moze w tym momencie jakie studio deweloperskie zainspirowane, zaczyna kreslic pierwsze szkice.
    • vranki Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 15:01
      Masakra. Zanim przeczytałem PS myślę sobie: właśnie przeczytałem zapowiedź gry, która ma szansę stać się najlepszą w historii polskiego dewelopingu, przebić wielokrotnie sukces Wiedźmina, a tu...
      Swoją drogą ciekawe jaki byłby odbiór takiego tytułu na świecie (wiecie, stereotyp Polaka pomagającego nazistom w eksterminacji Żydów albo biernie przyglądającego się jak Niemcy idą na wschód lub Rosjanie na zachód...).
    • rafroj Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 15:27
      to byłby dopiero must have indifferent ale nic... moze kiedyś...
    • cthulhu666 Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 15:35
      Taka gra to byłoby coś. Połączenie Fahrenheita, Condemned i jeszcze powiedziałbym Freedom Fighters.

Szkoda tylko, że to nie jest prawda sad
    • stripocean Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 16:29
      Mimo ze jestem krakusem to w taka gre bym zagral wink
    • vranki Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 16:38
      Dodałem na Wykopie, może więcej osób przeczyta ten świetny tekst i kiedyś się podobnej gry doczekamy smile
      www.wykop.pl/link/191160/powstanie-warszawskie-w-najnowszej-grze-cd-projekt-red-the-city
    • okoolarnik Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 18:46
      Srogi tekst.

Zdecydowanie lepsze to od jałowego narzekania na merytoryczny aspekt gier. Ten tekst, kilka dobrych i całkiem możliwych do zrealizowania pomysłów, obnaża płytkość dzisiejszych gier i upokarza spory kawał[jak nie całość] developerów gier wideo.
      Fajnie by było jakby któryś developer Cię zatrudnił, niezrealizowanie takich pomysłów to było by straszne marnotrawstwo.
    • lukasz.dulniak Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 19:04
      za te modlitwe - czapki z glow. i brawa za pierwszy porzadny tekst zygmunta miloszewskiego na tej stronie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka