anonim1979 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 03:17 Moje auto dachwało i strzliła jedna boczna i zgniotło przednia (a ta jest z folią - więc popękała ale się nie rozsypała w proszek jak boczna) Zmiażdżyło jeden słupek z przodu ale reszta szyb wytrzymała - są w końcu w gumowych uszczelkach i jak nie zgnieciesz słupka/walniesz w szybę to wytrzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonow20 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 06:53 hehe normalnie śmiechu warte albo redaktorzyna nigy nie grał w GT5P albo ma zwidy bo ten filmik nie nazwał bym ładnym, to wygląda jak podkręcona Forza2. Wystarczy zobaczyć otoczenie i pojazdy na tym filmiku gdy zaczyna sie rajd, to jakaś kpina porównywać do tak znakomicie wyglądającego GT5P Odpowiedz Link Zgłoś
xiem Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 08:04 @up .. Ty żartujesz, prawda? Poza modelami aut, w gt5p nie ma nic ładnego. Trailer zobacz w hd, a nie w mikroekranie youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
rirek1236 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 08:05 brawo! forza 3 niczym nie odstaje od dwuletniego GT5 Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 08:06 Forza jedynka swego czasu zmasakrowała GT Forza 3 zniszczy GT5 jezeli oczywiście wyjdzie jeszcze w tym stuleciu Odpowiedz Link Zgłoś
sen81 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 08:19 100tras i 400aut. LOL w GT5 na zrobienie jednego modelu auta potrzebowali ok 6miechów. A tu zrobili 400 w 2latka :E Albo sztab ludzi był w ch*j wielki, albo ilość aut jest zawyżona przez auta które są poddane modyfikacjom. Ale to i tak musiało by pracowac sporo osbów żeby dojechać nawet do tej 100. To samo z trasami. Pewnie liczona jest każda opcja trasy + revers LOL. Ciekawi mnie jeszcze czy Forza3 będzie w 1080 jak GT5 czy może w niepełnym 720 :E Obecnie ŻADNA gra nie jest w stanie dorównać GT5 pod względem odwzorowania aut, a gdy dodadzą jeszcze zniszczenia, a licze że będą stały na równie wysokim poziomie co modele aut, to może dopiero Forza5 na X720 będzie w stanie dorównać GT5 pod tym względem LOL Odpowiedz Link Zgłoś
rirek1236 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 08:22 @^ takie gadanie jest zalosne:0 nawet nie widzelismy oficjalnego trailera GT5 pogodzcie sie z tym ze w tym roku ms nie oglosil nic ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkolakowski Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 08:22 Wczorajszy film był renderem. X nie jest w stanie wyświetlić czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonow20 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 08:33 Przecież ta gra chodzi w 60fps 720p i około 8 aut na trasie. Gt5P 60fps 16 aut na trasie i 1080p a to tylko demo. W GT5 maja być zniszczenia zmienne warunki pogodowe. Więc z czym do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 08:55 GT5 nie chodzi w stałych 60fps i nie w rozdzielczości 1080p K...a skąd wy takie dane czerpiecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubin Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 09:08 Czyta się te Wasze komentarze i dochodzę do wrażenia, że nic poza GT5 na świecie nie istnieje Normalnie gra referencyjna dla wszystkich wyścigów. Prawda jest taka, że Forza zawsze trzymała poziom, z serii na serię jest lepsza, bardziej dopracowana graficznie z lepszym modelem jazdy... konkurencja nie śpi i robi swoje. Jeżeli w takim tempie będą wychodził kolejne wersje, to już Forza 4-5 zdecydowanie przegoni GT5 bo na następce pewnie trzeba będzie czekać z 5 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
dragonow20 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 09:55 mikas2 co ty bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
x-boxer Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 10:05 dragon ty bredzisz! Mikas pisze prawde. Sprawdz co to znaczy 1080p i spojrz na rozdzialke GT5P, z animacja jest podobnie. A co do gier full HD i HD too mnie to rybka, gdyz posiadam TV 720p (jak zapewne wiekszosc) wiec nie widze roznicy. No i wole dopakowane detalami gry w 720p niz pokrojone otoczenie w grze z pseudoHD Odpowiedz Link Zgłoś
glupota_mnie_drazni Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 10:09 po kolei: mikas2 - GT5 nie chodzi w stalych 60FPS, bo powtorki sa w 30FPS. ale juz wyscigi dzialaja przez wieksza czesc czasu w pelnej ramce, czasami spadaja do piecdziesieciu paru - nigdy ponizej. rozdzielczosc, w jakiej renderowana jest gra to 1280x1080 i jest to interpolowane do 1080p. moim zdaniem wiecej linii w pionie jest wazniejsze niz w poziomie, zreszta i tak gram na 720p. aha - do tego dochodzi jeszcze antyaliasing, tutaj niestety tylko 2xFSAA dla wyscigu i 4xFSAA dla powtorek. co do "actual gameplay footage" to jakos nie wyobrazam sobie gry wyscigowej z takim "gameplayem", w ktorym widac na ekranie tylko szwy na kierownicy (swoja droga slicznie odwzorowane detale), a nie widac trasy. albo widac opone, a nie widac calego samochodu. na filmiku powyzej nie widzialem nic, co mogloby byc "gameplayem" gry wyscigowej. czyli ujeciem z tego, co w takiej grze jest najwazniejsze - czyli scigania sie. moze i powtorki beda tak wygladac, ale nie "gameplay". dlatego sie do tego wczesniej przyczepilem. osoby twierdzace, ze GT5P to popierdolka, niech przejada sie Fordem GT z ustawieniem na symulacje, reczna skrzynia biegow i obojetne jakimi oponkami. jesli uda wam sie wyprowadzic auto z poslizgu w jaki wpada, gdy wjedzie sie jednym kolem na pobocze... to ja chetnie zapisze sie na lekcje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prochaos Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 10:49 krismaciejewski - ojej wkurzyłem fanboya Sony. Tak się składa, że kupiłem GT5 kilka dni po premierze i bardzo dobrze wiem co mówię. Sim? Ty chyba nie znasz pojęcia sim i chyba oprócz jazdy wirtualnym samochodem nie siedziałeś za kółkiem prawdziwego. GT5 simem... daleko tej grze do symulatora jazdy. Śliczną grafikę ma, ale nic po za tym. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmaty-pl Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 11:02 Mój ptak jest większy niż Twój ptak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
respev Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 11:11 @prochaos - Grałeś kiedyś w Forzę? Tam nawet starym Golfem GTi po wjeździe jednym kołem na pobocze można nie wyjść z poślizgu... Odpowiedz Link Zgłoś
x-boxer Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 11:17 Ja pamietam wypowiedzi prochaosa z przed ponad rok temu i chlopak pisal podobnie jak dzisiaj dragonow20 czy krismaciejewski (tylko ps3), wiec latwo mozna zauwazyc, jak coniektorym oczy sie szeroko otwieraja jak maja do czynienia z obiema konsolami w akcji, a nie tylko jedna a druga z filmikow na youtubie. Odpowiedz Link Zgłoś
tichor Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 11:33 Włączając telewizje widzę bardzo często polityków obrzucających się "błotem" ( proceder nasila się zwłaszcza w okresie przedwyborczym ), czytając komentarze na polygamii "widzę" to samo ! Przecież to blog o GRACH, tworzony dla GRACZY. Dlatego nie rozumiem wytykania wad konkurencyjnej platformy w co drugim poście. Do tej pory posiadałem tylko X360, lecz niedawno skusiłem się na zakup PS3. Jak dotąd nie jestem z niej zadowolony. Zobaczymy. Może SONY w końcu poda datę wydania GT5... Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 11:40 Czyli po prostu GT5 nie działa w natywnej rozdzielczości 1080p Nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia tylko nie lubie jak ktoś twierdzi coś czego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
jurget Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 11:52 Trasy w GT5P są denne, te ludziki płaskie są śmiechu warte. Jedyne co było niezłe w GT5P to modele samochodów i na tym koniec. Online denny, reakcje na kolizje denne... Co do modelu jazdy to uważam, że Forza 2 ma znacznie lepszy niż prolog GT5. Zupełnie inna liga. Odpowiedz Link Zgłoś
dark-defender Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 11:57 Po primo: stwierdzenie że grafika FM3 nie ustępuje GT5p to lekka przesada, grafice z FM2 bliżej bylo do tej z GT4 niż z GT5p. W FM3 widac znaczną poprawe w stosunku do poprzedniczki ale i tak na pierwszy rzut oka dostrzec można przewage gry polyphony która jest na rynku grubo ponad rok. Tyle o grafice. Po secundo: jaśli ktoś pisze że GT5p ma arcadowy model jazdy to albo jest świetnym kierowcą albo nigdy nie jeździł prawdziwym samochodem. Ustawiając kontrole trakcji na 0 i wyłączajac wszystkie systemy jeżdzi sie jak w realu. Mam prawo jazdy i wiem co mówie. Jeśli w FM2 "Golfem GTi po wjeździe jednym kołem na pobocze można nie wyjść z poślizgu..." to jest to raczej bardzo wysoki poziom trudności który mało ma wspólnego z rzeczywistą symulacją. Z mojej strony to tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
respev Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 12:16 "Jeśli w FM2 "Golfem GTi po wjeździe jednym kołem na pobocze można nie wyjść z poślizgu..." to jest to raczej bardzo wysoki poziom trudności który mało ma wspólnego z rzeczywistą symulacją." Kolego, wjedź z prędkością 200km/h na trawę i zobaczymy, czy wyjdziesz z poślizgu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark-defender Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 12:29 Tu mnie masz, to nie możliwe... by rozbujać starego Golfa GTi do 200km/h Odpowiedz Link Zgłoś