Dodaj do ulubionych

Na szybko - seriale szkodzą

09.06.09, 14:16
Pierwszy sezon Dr. Housa skończyłem na 17 odcinku i więcej od pół roku nie obejrzałem... 17 odcinków, jeden za drugim wchłonąłem, a później stwierdziłem, że wszystko kręci się wokół tego samego schematu. Dr. House stał się z ciekawej postaci strasznie irytującym bohaterem, a kolejny przypadek zagadkowej choroby pacjenta był dla mnie tym samym co te 16 poprzednich, tyle, że w nieco innej otoczce.

Wiem, że zaraz zostanę tutaj przez większość zakrzyczany, że się nie znam i źle piszę, ale mnie ten serial zaczął nudzić...
Wiem też, że to mogło być spowodowane tym, że obejrzałem 17 odcinków jeden po drugim, dlatego, zapewne kiedyś podejdę do tego serialu jeszcze raz.
Obserwuj wątek
    • d_pawel Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:18
      Fakt, schemat w większości odcinków jest ten sam smile. Niestety, tak jak we wszystkich serial, w których każdy odcinek to nowy przypadek.

Mnie natomiast od samego początku nudził Lost (powtarzam się, wiem), jakoś tajemnicza wyspa i rozbitkowie mnie nie ruszają... Podobno potem akcja się rozkręca, ale jakoś...

A jakie seriale lubisz?
    • bosman_plama Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:19
      Fakt, taki maraton może zmęczyćsmile.
      A najlepszy? Oczywiście "Rzym" i "Deadwood"smile. No "Galactica". I jeszcze kilka...wink
    • the_emjoot Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:19
      24h jest znakomitym serialem - kazdy sezon jest inny, i cieszy ze Bauer nie jest postacia krystalicznie czysta, a tez ma wiele za uszami

rzym jest rewelacyjny - pierwszy sezon, bo drugiego jeszcze nie widzialem, czekam az stanieje
    • kas_ptas Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:21
      Polecam "Whose Line It Is Anyway" z tym że to nie serial ale wciąga tak samo.
    • Gość: krzyś Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 09.06.09, 14:25
      A ten house to na dvd, czy na zasysanie seriali patrzycie trochę inaczej niż zasysanie gier?
    • Gość: narayan Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: 156.17.238.* 09.06.09, 14:26
      friends i wszystko jasne ;]
    • ragnaros Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:27
      Ehh ja Battlestar Galatica moge bez przerwy ogladac szkoda ze sie juz skonczyl serial jak dla mnie moglo by byc nastepne 4 sezony tongue_out A syndrom "jeszcze jednego odcinka" jez mi bardzo dobrze znany tongue_out kto nie ogladal to tazke polecam serial Przyjaciele to juz klasyk ale wciaz bawi jak nie wiem smile
    • Gość: Vicen Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.uni.lodz.pl 09.06.09, 14:28
      "friends", bez dwóch zdań smile
    • Gość: apollo Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: 195.205.200.* 09.06.09, 14:28
      no ja taki maratonik miałem ostatnio z "Battlestar Galactica", normalnie nałóg
    • d_pawel Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:28
      krzyś -> Przesłać zdjęcie pudełka? wink
    • Gość: zezz Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.chello.pl 09.06.09, 14:29
      ogolnie wiekszosc sreiali to nedza, czasami sie uda pierwsza seria a pozniej lipa. dr hosue jest o tyle dobry ze kazdy odcinek jest praktycznie o tym samym i mozna ogladac raz na pol roku, nie czujac ze cos sie stracilo z fabuly
    • crank127 Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:30
      Seriali za wiele nie oglądam, bo trzeba poświęcić na nie o wiele więcej czasu niż na film. Ale od czasu do czasu lubię sobie obejrzeć jakiś serial.
      Jeśli miałbym wybrać ten, który mnie najbardziej wciągnął i podczas jego oglądania wystąpił u mnie syndrom "jeszcze jednego odcinka" to z pewnością będą to 2 pierwsze sezony Dextera. 24 odcinki w dwie noce smile ale to były naprawdę niezapomniane przeżycia i gorąco polecam jeśli nie widziałeś. 3 sezon to już słabizna.
      Pierwszy sezon Prison Break'a również pochłonąłem w zawrotnym tempie, tak samo jako 2 pierwsze sezony Lostów, które Tobie o dziwo sie nie podobają... ale rozumiem.
      Widziałem też 2 sezony Californication- przy żadnym serialu się tak nie uśmiałem.
      I zapomniałem o wojennym mini serialu- Kompania Braci, ale to pewnie widziałeś i pewnie wiesz, że to po prostu serial arcydzieło smile
      A Ty możesz polecić jakieś ciekawe seriale, podczas których wystąpił u Ciebie "syndrom"?? smile
    • Gość: krzyś Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 09.06.09, 14:30
      Nie trzeba, nie trzeba smile, tak tylko pytam tongue_out
    • Gość: Vertex Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 14:42
      Ja tam, oglądnąlem wszystkie 5 serii House-a i czekam z niecierpliwością na następną big_grin
    • Gość: NewHunter Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: 217.149.254.* 09.06.09, 14:43
      Polecam Dexter sezon 2 big_grin Ten serial jest W Y J E B A N Y W K O S M O S ! ! !
    • Gość: nic Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 14:46
      Ostatnim serialem jaki ogladalem byla 'dynastia od tego czasu nie mam telewizora i nie szukam "tasiemcow" w necie.
    • pankalmar Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:47
      tylko przyjaciele ! smile
    • simplex Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:52
      Ten sam temat jest na forum, przeklejam:
      Life
      Castle
      Lie to Me
      The Mentalist
      Sleeper Cell
      Life on Mars/Ashes to Ashes
      Jericho
      Dollhouse
      Firefly
      The Shield
      Southland
      Dexter
      Veronica Mars

Dobre, mimo, że sitcomy:
      Big Bang Theory
      That '70s Show
    • ealien Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 14:55
      Tak, syndrom jeszcze jednego odcinka miałem przy Dexterze... zdecydowanie... wink Świetny seria; )
    • Gość: Kefir Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 15:02
      z sitcomów to uwielbiam Two and a half men i How I met your mother smile The Big Bang Theory też niezłe smile

A LOSTy przy drugim podejściu mnie zaciekawiły... do końca 2giego sezonu. 3ci ogarnąłem tak trochę na siłę, a potem już nieeee, nie mogłem. Tak samo Prison Break zajebisty pierwszy sezon, przyzwoity 2gi, ale 3ciego może 4 odcinki obejrzałem i po prostu żenua dla mnie indifferent
    • Gość: cancel Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 15:11
      dopiero 1 sezon dr hausea? ja jakos w ciagu miesiaca czy troche ponad ogarnąłem wszystkie 5 sezonów ;] dawno tak dobrego serialu nie ogladałem pomijajac californication bo ten serial jest chyba nawet lepszy :]
    • Gość: zvs Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 15:12
      Big Bang Theory
      Rome
      Dexter
      House
      Band of Brothers (liczy się?)
      Californication
      i Full Metal Alchemist ostatnio ;]
    • Gość: alien000 Re: Na szybko - seriale szkodzą IP: 83.1.46.* 09.06.09, 15:22
      Może się skuszę na Housa(skoro taki dobry). Ale szczerze polecam Herosów, świetny serialsmile
    • simplex Re: Na szybko - seriale szkodzą 09.06.09, 15:25
      Band of Brothers (liczy się?) - liczy, podobno Spielberg z Hanksem mają robić coś w rodzaju "Band of Brothers na Pacyfiku".

BTW. Damien Lewis (major Winters) gra główną rolę w niezłym serialu Life.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka