Dodaj do ulubionych

Sensible World of Soccer vs FIFA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 15:32
Ja pamietam jeszcze za czasow DN3D, GTA I, naparzalo sie u kumpla w to na PC z prockiem 486dx smileJakis czas temu sciagnalem odświeżona wersje ale to juz nie to samo.
Obserwuj wątek
    • Gość: obwieś Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.chello.pl 25.06.09, 15:40
      Sensible rządzi! SWOS, Cannon Fodder i Mega lo Mania to jedne z moich ulubionych gier wszech czasów. Jedyną Fifą, jaka przypadła mi do gustu, była ta pierwsza, dwuwymiarowa, w którą dość dużo grałem na mojej starej, poczciwej 486-tce.
    • Gość: FullOpcja Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 15:55
      Wg mnie porownanie jest bledne tongue_out
      bo jezeli np w grach typu gta nie mamy nic przeciwko jechaniu czolgiem i zabijania ludzi z bazooki na oczach glin
      tak w Pilce noznej (na pc czy konsole) istotna role odgrywa REALIZM
      Gralem w sensible swego czasu i jest to gra dobra w swoim wymiarze ze tak powiem tongue_out
      ale mowiac o pilce kopanej odzwierciedlajaca mecz pilkarski to oczym my mowimy ? tongue_out
      Pamietam na pegazusie byla jeszcze taka gra jak Tecmo World Cup czy jakos tak
      ona byla kosmiczna wrecz ;d ahh te turnieje w 4-5 osob , nieodrabiane lekcje kosztem grania oraz terminarze pisane na kartkach big_grin
      ALe dzisiaj w tych 4-5 wzielibysmy fife i pesa jednak tongue_out
      Pozdrawiam smile
    • Gość: asd Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.toya.net.pl 25.06.09, 16:09
      SWOS byl i jest 10x lepszy od FIFY i nigdy we wszystkie czesci fify nie bede gral dluzej niz gralem w SWOSa. Poza tym z tych 3d to najlepszy byl PES4
    • galekanalek Re: Sensible World of Soccer vs FIFA 25.06.09, 16:13
      Nie no SWOS to arkadówka bez dyskusji. Na PC taki bardziej real (jak na tamte średniowieczne warunki) był Striker. (Polecam!). Dziś są dwie inne pikselowe gry o piłce kopanej - New Star Soccrer (Single) i Netsoccer (multi). Też bardzo interesujące tytuły.
    • Gość: kkk Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.24.net.pl 25.06.09, 16:37
      to odpal fife 09 na pc, jestem pewien, ze szybko powiesz
      "zabierzcie te gó... ode mnie" tongue_out, a co do swosa, to jest swietna gra, pamietam do dzis jak gralem u kumpla na amidze, a co do strikera to rowniez swietna gra swego czasu byla ;]
    • Gość: czoko Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.toya.net.pl 25.06.09, 16:39
      Swos też jest multi i ma się całkiem dobrze wystarczy zajrzeć na stronke forum.sensiblesoccer.info. Są ligi,puchary, turnieje online jak i offline.Polska liga oczywiście najliczniejsza smile. Potrzeba tylko w miare stabilnego łacza do gry online.
    • Gość: Gość Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.chello.pl 25.06.09, 17:07
      sie troche grało
      www.youtube.com/im9ulse?gl=PL&hl=pl

piękna kultowa gra...
    • Gość: .asd Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.piastlan.net 25.06.09, 17:39
      Hmm, ja w sensible straciłem wiele godzin ale na SNESie. Teraz załuje że sie pozbyłem tej konsoli, bo chetnie bym wrócił do Mariana i Sensible ^^
    • Gość: Nadrektor Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.cable.ubr23.sgyl.blueyonder.co.uk 25.06.09, 18:10
      Mozna bylo przy okazji wspomniec ze kilka lat temu powstal remake SWOS'a. Przeszedl bez echa, choc byl calkiem przyjemny.
    • Gość: Jozi02 Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: 91.123.161.* 25.06.09, 18:55
      A co to ma znaczyć.
      Przecież wszyscy wiedzą, że najlepsze Sensible Soccer była na Amigę (zwłaszcza kiedy się grało z kolegą)
    • Gość: Volt Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 20:53
      jak tak patrzę na końcowy filmik to wersja pc wydaje mi się lepsza, grafika taka sama jeśli nie lepsza a przynajmniej tak nie rwie animacja przy pokazywaniu zawodników - cieszynki i przerywniki identyczne, radość z gry wyjątkowo duża

ale pod jednym warunkiem - graniem na padzie, gra myszą/klawiaturą to porażka do sześcianu
    • branza_gier Re: Sensible World of Soccer vs FIFA 25.06.09, 21:32
      Przypominam, że autor tekstu nadal uważa, że SWOS to numer jeden.
    • preston81 Re: Sensible World of Soccer vs FIFA 26.06.09, 07:34
      ja wolalem pilke nozna na C64 niz sensiblasmile brame tam mozna bylo walnac z kąta smile a pamietam jeszcze jak na c64 gralem na kartdridg'u - nie wiem czy dobrze napisalem tongue_out to ta pilka b7yla pixeloza ze szok piłką był kwadrat big_grin syfna była
    • bleszczynski Re: Sensible World of Soccer vs FIFA 26.06.09, 09:55
      Ech SWOS to tytuł, przy której spędziłem najwięcej czasu ze wszystkich gier w swoim życiu. Gdy wydawanie nowych gier na Amigę właściwie zamarło, a nie miałem jeszcze PC, grałem właściwie tylko w SWOS-a. Zdobywanie Ligi Mistrzów grajkami za 50k to było to smile Szkoda, że po odpowiednio długim treningu tak prosto było, człowiek musiał sobie sam utrudniać sprowadzając piłkarzy z Wysp Owczych i Bangladeszu do własnego klubu.

No i wielka szkoda też, że komp transferów nie robił z nikim poza nami.

Dzięki za tego arta smile
      -----
      prostozekranu.blogspot.com/
    • Gość: BrunoVelBoratG Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 11:00
      Ostatni PES dobry to część 6 (potem silnik spieprzyli). Fifa skopiowała od PESa wszystko (łącznie ze sterowaniem - tylko karne ma wspaniałe).
      Ale fakt, że SS to najlepsza piłka skopana z tych wszystkich (wersja odmłodzona to porażka).
    • Gość: Domin Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 15:18
      Wlasnie, tez zapraszam na
      www.sensiblesoccer.info i www.sensiblesoccer.pl (strona Polakow z tej pierwszej strony).
      Gra sporo osob, jeden sezon ligi trwa miesiac, puchar polski tez raz na miesiac.

Naprawde warto, tym bardziej ze jesli tam nie graliscie to nie macie pojecia ile sposobow akcji mozna z tej gry wycisnac i czeka was wieleee niespodzianek smile
    • Gość: kkk Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.24.net.pl 26.06.09, 17:11
      preston81 chyba tez w to gralem ;p wszystkie ludziki byly takie same i wybieralo sie tylko kolory druzyn ? z tego co pamietam zawodnik ktory mial pilke mial wtedy ciemniejszy kolor koszulki, o te gre chodzi ?? :p
      a z c64 to fajne jest microprose soccer 1 i 2, fajnie zawodnicy sie slizgali jak padal deszcz ;p i street soccer tylko tytulu nie pamietam ;p
    • Gość: DarkRayne Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.icpnet.pl 04.07.09, 15:29
      Do autora:

Koleś w jakim Ty świecie żyjesz sto lat za murzynami gdzie Ty porównujesz jakiś średniowieczny szajs do fify???? to tak jak bys powiedzial ze wolisz fiata 126p od Mitsubishi Evo X

Dziwie sie w ogóle że wasza redakcja pozwala na takie GÓWNIANE Recenzje

darkrayne19@gmail.com
    • Gość: Gość Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:40
      ja też gram z dwoma kolegami w swos gdzieś od "95" zaczeliśmy też od amigi a teraz na pc,mamy teraz po 28 lat i dalej w to gramy.Spotykamy sie gdzieś średnio po dwa razy w mieśiącu i gramy po około 5h. Teraz wybieramy sie na turniej w Wrocławiu by sprawdzić sie.Myśle że ostatni nie będziemysmile
    • Gość: Gość Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:36
      jak można poruwnywać takie stare gó... z grafiką 2D z Fifą?
    • Gość: michu Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 15:46
      Również lubię zagrać w swos'a, ale porównywać z najnowszą Fifą (na X360 i PS3 - od 2003 do 2009 byłem fanes PESsmile to raczej nie ma co. Swos'ik to miła zręcznościówka nadal dająca wiele zabawy i frajdy z gry w szczególności w dwóch, ale jeśli mamy porównywać to taktyka i zachowania bramkarzy w Swos są lekko mówiąc nieporozumieniemwink Co do sterowania w Fifie to faktycznie na pierwszy rzut palca wydaje się to zagmatwane, ale po kilku meczach zaczynamy doceniać potęgę możliwości jaką nam dajesmile
    • Gość: Mozg Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: 156.17.226.* 13.12.09, 21:36
      21-22 sierpnia 2010, Wrocław - oficjalne Mistrzostwa Świata SENSIBLE WORLD OF SOCCER www.sensiblesoccer.info/forum/index.php?board=18.0
      www.youtube.com/results?search_query=sensible+soccer&search_type=&aq=f
    • Gość: Mozg Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: 156.17.226.* 13.12.09, 21:38
      21-22 sierpnia 2010, Wrocław - oficjalne Mistrzostwa Świata SENSIBLE WORLD OF SOCCER www.sensiblesoccer.info/forum/index.php?board=18.0
      www.youtube.com/watch?v=v9rcLtcD5LU
    • Gość: mozg Re: Sensible World of Soccer vs FIFA IP: 156.17.226.* 13.12.09, 21:39
      www.youtube.com/watch?v=v9rcLtcD5LU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka