Dodaj do ulubionych

Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Liverpool

17.07.09, 11:37
lepiej, bo fifa jest rok do tyłu z grafiką dzięki fanom.
Obserwuj wątek
    • Gość: luciosek Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: 82.160.78.* 17.07.09, 12:06
      Dokładnie. PES zawsze był lepszy od Fify.
    • Gość: napster Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.kalisz.mm.pl 17.07.09, 12:13
      fifa 09 była lepsza od pesa i tak samo będzie z 10... I hope so
    • Gość: Ronal Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.as.kn.pl 17.07.09, 12:31
      Twarze są super. Mam nadzieje że i gra taka będzie.
    • Gość: eee Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:39
      fajnie to wyglada ale poczekam na pierwszy gameplay
    • Gość: Rakshia Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.aster.pl 17.07.09, 13:16
      PES nadal nie zachwyca graficznie ;/
    • Gość: mocny Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.net.stream.pl 17.07.09, 13:27
      o ile z zdjęciue z nr. w pasku adresu i=11 wygląda na autentyczny gameplay, tak i=3 i i=10 to IMO jakaś ściema ;/. Mam nadzieję, że się mylę, ale z tego aż wylewa się plastik. Jak dla mnie nie grafika jest najważniejsza, a to WKURZAJĄCE przenikanie się zawodników. Oby TO właśnie poprawili.
    • Gość: Trakos Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.09, 13:54
      Dla mnie grafika najmniej się liczy, bo i tak na najwyższych detalach na moim blaszaku nie pójdzie, ale żeby z gry można było czerpać radość i się nie nudziła za szybko
    • Gość: kao chen Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.zone6.bethere.co.uk 17.07.09, 13:55
      hmm jestem wielkim fanem pesa. Ale zarówno pes08 jak i pes09 nie powalił mnie na kolana. Mam nadzieje że pes10, będzie godnym następcą pes06
    • william_dr Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live 17.07.09, 14:04
      Xavi wygląda jak żywy smile nieźle wink
      Nie gram ani w PESa ani w FIFE więc mnie nie obchodzi ta rywalizacja, ale koledzy mówią, że grywalnościa PES biję Fife na głowę smile
    • Gość: mocny Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.net.stream.pl 17.07.09, 14:16
      Trakos, moim zdaniem taki tor myślenia jest błędny. Również dobrze nie ma sensu np. produkować Ferrari, bo przecież i tak nikogo z nas na to nie stać, a te polskie drogi, gdzie tam panie! Wydaje mi sie, że owszem, grafika nie jest najważniejsza, ale nie można na to patrzeć przez pryzmat - "bo gracze z Polski nie pograją - marne pc, marne zarobki, itd.". "Rządajmy" jak najwięcej wink.
    • Gość: Kartofelek Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:22
      Nie ma co sie podniecac. Na takich malych screenach to zawsze bedzie wygladalo jako tako. Najwazniejsze to grywalnosc i dobra fizyka, bo z tym to super nie bylo.
      Fakt jednak ze bylo by fajnie gdyby to tak wygladalo
    • Gość: Trakos Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.09, 15:58
      Mocny, nie chodzi mi o to żeby grafa była słaba, tylko wymagania nie powinny być wygórowane bo nie każdego stać na najnowszy sprzęt
    • Gość: jnjk Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:28
      hahaha zachwyca graficznie ale tylko na konsole smile PC bedzie zapewne pozbawiony wielu bajerow graficznych jak to bylo w ostatniej fifie czy ps
    • Gość: b Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.petrus.pl 17.07.09, 18:10
      jnjk jesteś kompletnie ułomny konami to nie ea już od 2 lat dostajemy takiego samego pes'a na wszystkie platformy! Era konsol już mineła już jedynie konsole mogą być pozbawione tak jak ty to mówisz "bajerów graficznych"
    • Gość: twoja stara Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: 80.52.242.* 17.07.09, 18:29
      twoja stara
    • Gość: mocny Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.net.stream.pl 17.07.09, 20:32
      Trakos, nie, nie - NAS nie stać. Polaków. Wejdź na jakieś zagraniczne forum i sprawdź konfig przeciętnego gracza - będzie na pewno lepszy niż chociażby mój (mimo że mam naprawdę niezły sprzęt). Nie możemy oczekiwać, że ktoś będzie robił "słabsze gry" na PC, bo ktoś ma nienajlepszy konfig. Niech właśnie robią jak najlepsze. Mnie tegoroczny PES nie przypadł do gustu (chociaż jestem wielkim fanem). Pograłem za to FIFĘ, która, IMO, na pececie prezentuje się FUUUJ! Bardzo liczę, że EA pójdzie po rozum do głowy i wersja 10 będzie się prezentować tak samo dobrze, jak nie lepiej, jak na konsolach. A co do @b: era konsol minęła? Chyba dopiero się zaczęła, przynajmniej w Polsce pomału jest coraz bardziej normalnie, prawie jak na zachodzie (gdzie standardem jest komputer do pracy i konsola do grania). Oczywiście PC nie można odmówić wielu niezłych gier, ale dla mnie podział jest jasny (chociaż z braku konsoli next gen obecnie zainwestowałem w mocnego kompa - przynajmniej na razie).
    • Gość: o Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.net.pbthawe.eu 17.07.09, 22:31
      Najlepszy był International Superstar Soccer Pro Evolution II na PSOne.
      Wcześniej były Konami Hyper Soccer na NES i ISS i Winning Eleven na SNES oraz ISS 98, 99 i ISS PES na PSX i Nintendo 64.
      Potem pojawił się ISS PE, a rok później PES.
      Od wtedy był już na PS2 i PC i od wtedy króluje nad FIFĄ.
    • Gość: pes2010 Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.09, 22:34
      mówcie co chcecie ja tam i tak w 100% wole PESa
    • Gość: szymek Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.09, 19:24
      PES króluje nad fifą. zgadzam się z tobą "o". Wreszcie też widzę publiczność nie będzie z tektury tongue_out
    • Gość: borcz Re: Pro Evolution Soccer 2010 - Barcelona vs Live IP: 188.33.41.* 21.08.09, 15:47
      Najlepszą SYMULACJA piłki nożnej na PC jest bez najmniejszych wątpliwości PES, jest on dla osób które przede wszystkim cenią sobie realizm.
      Natomiast FIFA jest gra zręcznościową, jest bardziej przystępna dla szerszego grona odbiorców po przez przyjemniejszą mechanikę gry tj łatwiejsza, więc jeśli ktoś nie radzi sobie z PESem(powiedzmy niedzielny gracz) to FIFA jest idealnym rozwiązaniem, jak ktoś ma większe ambicje to sięga po grę od konami.

Problem zwolenników FIFY najczęściej tkwi w tym, że jakieś 90% z nich nigdy nie grało w PES'a, a dalej usilnie starają się wszystkich przekonać, że to właśnie gra od EA jest lepsza, więc przestańcie żyć zaślepieni komercją i sięgnijcie po PES i przekonajcie się która gra jest lepsza.

A oto kilka argumentów przemawiające za PES'em:
      -rozgrywka -realistyczna, dynamiczna, szybka, często nie przewidywalna(w FIFIE góruje schematyzm)
      -animacje, system kolizji, ruchy zawodników bardziej realne niż w FIFIE
      -taktyka, a raczej mnogość opcji taktycznych niemal jak w managerze(w FIFIE kilka ustawień na krzyż, w PESie dziesiątki ustawień do wyboru, które można dowolnie modyfikować, ustawiać bardziej ofensywne/defensywne zachowania poszczególnych zawodników itp. itd. ect.)
      -nawet graficznie PES wypada lepiej
      jedyny argument przemawiający za FIFA to licencje ale przecież to nie o nie chodzi tylko o grywalność.

Pozdrawiam wszystkich fanów PES, dodam jescze że czar FIFY pękł wraz z edycją 2001.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka