Dodaj do ulubionych

Co za chora gra - Chiller

19.07.09, 14:57
Pewnie to kogoś kiedyś przerażało jak grał w nocy big_grin
Obserwuj wątek
    • furio123 Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 15:08
      Co za chora gra !!!!!!!!!!!!
    • cwicz Re: Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 15:27
      Że tak powiem, o k***a...
    • Gość: predi Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.chello.pl 19.07.09, 15:32
      Czyli naszym celem jest strzelanie we wszystko co jest choć trochę interaktywne?
      Gra jak każda inna.
    • Gość: KVLT! Re: Co za chora gra - Chiller IP: 83.1.218.* 19.07.09, 15:33
      ahahaha, ale zajebista gra. big_grin
      To potwierdza moja teorie - kiedys gry byly lepsze wink.
    • largo.lagrande Re: Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 16:23
      Coś pokroju Franko na Amigę? big_grin
    • deamon-pl Re: Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 16:31
      KVLT masz racje kiedyś gry lepsze i mało poprawności politycznie lub wyidealizowania mało .
    • sigern Re: Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 16:36
      no ładnie, ciekawe jakie dostała PEGI big_grin
    • Gość: ksdjdh38 Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.inowroclaw.mm.pl 19.07.09, 16:40
      co za po...na gra! jakiś psychol na nią wpadł. Do piachu z takimi
    • j_uk_dev Re: Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 16:40
      @KVLT, to zależy co rozumiesz pod pojęciem "lepsze". Ubierz to samo w lepszą grafikę i dźwięk i jestem pewien, że recenzje wypunktowałyby:
      - brak jakiejkolwiek fabuły
      - powtarzalna do bólu ( dosłownie )
      - małe lokacje
      - brak multi
      - gore pozbawione zupełnie sensu

Wtedy może i to było lepsze, dziś taka sama gra zostałaby zjechana zarówno w środowisku recenzentów jak i graczy wink
    • Gość: Xerxes Re: Co za chora gra - Chiller IP: 193.200.46.* 19.07.09, 16:49
      Taaa..
      Osobiście wolę flaszowe Torture Game- może i bez dźwięku czy akcji ale z lepszą grafiką i szerszym polem do popisu (i dania upustu kreatywności)

@j_uk_dev
      "- brak jakiejkolwiek fabuły
      - powtarzalna do bólu ( dosłownie )
      - małe lokacje
      - brak multi"

w 86 prawie wszystkie gierki tak miały - a gore ZAWSZE ma sens
    • j_uk_dev Re: Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 17:04
      @Xerxes, gore to gore, jedni lubią kiedy po prostu jest, inni z kolei zakładają, że jeśli gore ma być, to niech będzie czymś podparte, w przeciwnym wypadku jest właśnie bez sensu. A to, że w 1986 prawie wszystkie gry tak miały, to ja doskonale wiem wink Właśnie tym samym, to co napisał @KVLT, że dowodzi to, że gry te były lepsze nie ma sensu, bo to samo z lat 80tych przełożone na dzisiejsze standardy znane graczom i recenzentom zostałoby wywiezione i zakopane na pustyni podobnie jak kopie gry "E.T." wink Mówienie o tych grach, że były lepsze, kiedy mają one dokładnie te wady, które obecnie są tak piętnowane jest IMHO pomyłką.
    • own3d1n1 Re: Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 19:46
      Pamiętaj o tym, j_uk_dev, że kiedyś ludzie byli inni, a gry zaczynały się rozwijać, wtedy wszystko to co elektroniczne fascynowało.
    • Gość: qqn Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.legnica.vectranet.pl 19.07.09, 19:53
      ale bzdura big_grin
    • Gość: SoF Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.09, 20:18
      "Soldiers of Fortune" - popraw to smile
      bez -s suspicious
    • Gość: mario Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:15
      ale faza, mogli by wydać drugą część i jak by nie drogo cenili to na bank bym kupił
    • Gość: olo Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:17
      gralem to na jakims emulatorze
      chyba mame to bylo!!!
    • leon691 Re: Co za chora gra - Chiller 19.07.09, 22:38
      odpowiednik dzisiejszego fallout 3. Już wiem skąd bethesda czerpie inspiracje...
    • psychol324 Re: Co za chora gra - Chiller 20.07.09, 00:20
      Jakie chore!? to genialne! na pewno straszniejsze niż dzisiejsze "horrory" geniusz tkwi właśnie w dźwiękach tej gry, muzyczka w menu, szopen podczas zabijania, dźwięk zabitego człowieka xD do tych co pierdzielą o tych recenzentach co by wywieźli w pole tą grę to wy nie macie własnego zdania tylko boty opierają się na opiniach recenzentów?
    • j_uk_dev Re: Co za chora gra - Chiller 20.07.09, 04:30
      @own3d1n1, mi tego mówić nie musisz. Ja po prostu tutaj próbuję tylko dodać pewien argument do tematu "gry kiedyś były lepsze", który się poniekąd za sprawą @KVLT tutaj pojawił. Wszystko co nowe jest lepsze, ale tylko wtedy, gdy jest nowe. Gdyby wszystko zweryfikować teraz ( a przecież to teraz mówimy, że tamte gry były lepsze ), to tak różowo by nie było. Zaczynałem od pożyczonej od znajomego mojego ojca "konsoli" ( wówczas nie było tego terminu, pamiętam że mówiliśmy "gry telewizyjne" ) wieki temu grając w ponga. Zagraj w ponga dziś i... no może i fajnie, ale dwie kreski i jeden kwadrat bez w miarę sensownej fizyki, to jednak frajdy nie sprawi. Wtedy miałem radochę jakich mało wink Nie powiem więc, że pong był lepszy od np. Arkanoid, w który sporo później grałem na C64 tylko dlatego, że był starszy wink
    • Gość: d Re: Co za chora gra - Chiller IP: 193.201.137.* 20.07.09, 18:31
      sweet
    • Gość: XERXES Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 06:19
      Ej to ja jestem XERXES
    • Gość: XERXES Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 06:21
      Tą gre wymyślił jakiś gościu któremu dokuczali w dzieciństwie czy coś takiego! i przez tą gre chciał się powyrzywać
    • Gość: hmy hmy :| Re: Co za chora gra - Chiller IP: *.toya.net.pl 23.07.09, 10:06
      Na ostatnim levelu gość grał jak baba :]]

Trochę bardziej poważnie - czemu w SoF jest gore? BO graczom (nie chorym psychicznie) się to podoba "bo tak". W tej grze natomiast wątpię by komus się coś takiego podobało więc wniosek jest o 1 komentarz wyżej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka