04.01.14, 01:22
Dopadla mnie ta dolegliwosc. Nie mam kataru choc o tym marze, bo dzieki temu caly ten syf siedzi w mojej glowie i czuje jakbym tam miala guza jakiegos. Bol straszny, tylko czasem latwiejszy do strawienia, a tam w zatok tak sie zablokowalo, ze mam wrazenie , ze nic juz tego nie ruszy poza punkcjami i operacjami, czego chcialabym uniknac za wszelka cene.
Czy ktos moze sobie poradzil z zalegajaca i za zadne skarby swiata nie chcac sie usunac ropa z zatok w sposob naturalny?
Stosuje jak narazie ziola szwedzkie. Oklady przynosza mi ulge w bolu, ale syf siedzi w glowie.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • komanchu Olibanum z olejkiem kamforowym 06.01.14, 10:09
      Parówka ziołowa na bazie olibanum albo mirry z olejkiem kamforowym. Bardzo rozgrzewa, wręcz piecze, ale skutecznie i w kilka minut oczyszcza zatoki. Po pierwszym zabiegu wyciekło z nosa, tyle że hej!
      Mikstura: bazę stanowi kadzidło. Ja nabyłam w sklepie z dewocjonaliami. Ładnie pachnie, żywiczno-orientalny aromat. Powinno być naturalne, bez dodatków i barwników. Ja kupuję takie:
      e-religijne.pl/environment/cache/images/370_370_productGfx_73cc18cad9611a35eebf031d1449e630.jpg
      Kosztuje ok. 15-18 zł. Jedną dużą łyżkę wrzucamy do garnka, zalewamy 3 szklankami wody. Dodajemy 4-5 kropli olejku kamforowego. Można więcej, wówczas napar będzie mocniejszy. Opcjonalnie możemy dodać suszonych ziół: pączków sosny, lawendy, rozmarynu albo szałwii.
      Garnek przykrywamy przykrywką, doprowadzamy do wrzenia, gdy zaczyna ulatniać się para, nachylamy się nad garnkiem, szczelnie nakrywając głowę ręcznikiem, tak aby para nie ulatniała się bokami i intensywnie wdychamy nosem parę. Jest gorąca i ostra, może to zaowocować intensywnym łzawieniem. Pomimo to warto wytrzymać. W trakcie parówki zacznie ściekać ciecz z zatok, warto więc mieć w pogotowiu chusteczki higieniczne i co jakiś czas oczyszczać nos ze spływającej wydzieliny. Głowę pod ręcznikiem trzymamy aż do wystygnięcia naparu, potem możemy zagotować go ponownie.
    • yeenna Re: zatoki 10.03.14, 16:21
      Kup sobie w zielarskim sklepie QIANBAI BI YAN PIAN

Rewelacja !! wyleczyłam zatoki raz na zawsze a męczyłam się juz pare lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka