Dodaj do ulubionych

Carmack woli Blu-Raya

22.07.09, 15:21
A dużo ludzi gada że Blu-Ray jest zbędny. Według mnie est bardzo dobry. Tylko niech popracują nad prędkością odczytu. DVD ma 52 już. A Blu-Ray tylko 8. Ale powoli Blu-Ray zaczyna się przyjmować to i nad prędkością odczytu popracują na pewno.
Obserwuj wątek
    • martin1841 Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 15:23
      Uwielbiam ID, Carmack to spoko koleś w wywiadach jest zawsze szczery i nie owija w bawełne. Ta gra napewno nie zawiedzie, moge się założyć o to z każdym.
      Gram w gry ID od czasu pierwszego quake'a i żadna mnie nie zawiodła ani graficznie ani z gameplayem.
      Co do RAGE to gra z taką grafiką i z otwartym światem do tego pojazdy i na dodatek robi ją ID.To będzie hit.

• cypisek.cz Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 15:28
      oby tylko Rage był przyjemniejszy niż quake 4 czy doom3, bo te dwa ostatnie były solidną rzemieślniczą robotą, ale do finezji było im daleko
      eeech przydałby się znowu w id pan Romero...
    • frosty-pl Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 15:28
      kistler: A DVD ma 16x i co ty na to? Im wieksza pojemność nośnika tym mniejsza ilość obrotów potrzebna aby odczytać tą samą ilość danych
    • kane0441 Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 15:31
      Jeśli chodzi o Doom a 4 to chciał bym żeby powrócił temat z 1 i 2 części. Opuszczona na wpół martwa planeta, mroczna muzyka i klimat, klimat, klimat.
    • tomszak_pl Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 15:46
      "Please insert disc number 2" nie zbyt przyjemny komunikat, ale najważniejsze że w ogóle będzie można zagrać x-klocku.
    • cypisek.cz Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 15:49
      @tomszak_pl

iiitam smile

na Amidze nam to nie przeszkadzało jakoś strasznie to na xboxie ma przeszkadzać ? wink
    • cichoociemny Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 15:54
      @cypisek.cz:
      Kolega tomszak_pl może przecież nie pamiętać tych czasów a Amigę widzieć tylko na zdjęciu.Troszkę więcej wyrozumiałościwink
    • zbynek5g Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 15:58
      Czy Xmisie nadal uparcie twierdzą że czytnik blu-ray jest zbędny w konsoli zresztą jak twardy dysk smile
      Tak dla przypomnienia
    • lethaldoze Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:06
      2xDVD to jeszcze zjadliwe, ale trzy dla Dooma4 smile
    • cichoociemny Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:08
      @zbynek5gmisiu:
      Nie uogólniaj sprawy,ja tak nie sądzę powiem więcej pewnie duża część posiadaczy xbox360 chciałaby mieć w swojej konsoli taki odtwarzacz.To nie my twierdzimy że jest on zbędny czy dysk(posiadam elite 120gb)lecz m$...Dowartościowałem kolegę?wink
      Pozdrawiam.
    • biom3dic Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:11
      Sadze ze 2 DVD na Xboxie to nie problem, jezeli jest mozliwosci instalacji gier wiec sadze ze wystarczy wrzucic na twardy i mamy ciszej, wygodniej i laser sie nie meczy smile
    • marcin-ka Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:11
      cichoociemny: niektórzy jednak pamiętają i pewnie m.in. dlatego w którymś momencie doposażali swoje Amigi w HDD...
    • zbynek5g Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:12
      cypisek.cz - no faktycznie nie przeszkadzało ale kiedy to było
      jak słuchałem muzyki w walkmenie zmiana stron też mi nie przeszkadzała ani zmiana kaset a teraz pomyśl że zamiast z MP3 biegasz i przekładasz no przecież wtedy nie stanowiło to problemu smile
      Dlaczego po prostu nie przyznacie że Sony pomyślało przyszłościowo umieszczając taki a nie inny napęd w swoim sprzęcie i tyle.
    • zbynek5g Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:18
      cichoociemny- ale duża grupa X boys tak twierdziła/twierdzi
      dowartościowałeś ale jesteś pierwszym posiadaczem X od którego to słyszę(czytam) świat się zmienia olaboga
    • mi-go Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:21
      Czekam na Rage z niecierpliwością!
      Co do Dooma to mam nadzieję, że nie przestraszy mnie tak jak trzecia cześć. Dla mnie była zbyt ciemna.
      Ciekawe co takiego w Doom'ie 4 ma zajmować tyle miejsca skoro rage z jego olbrzymim, na wpół otwartym światem zmieści się na 2 dvd.
    • cichoociemny Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:24
      @marcin-ka:
      o ile mnie pamięć nie myli miały 20MB pojemności i kosztowały duuużo pieniążków i wtedy nie było mnie na niego stać jak większość młodych ludzi w tamtym okresie...Więc związku nie widzę.wink
    • bonzajplc Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:25
      przeciez carmack juz wczesniej robil prezentacje mega texture i juz wtedy bylo wiadomo ze 20 GB srednio sie dzieli na 3 plytki DVD smile.
    • cypisek.cz Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:32
      @zbynek5g
      niektórzy po prostu zainstalują Rage'a na hdd i problem ze zmienianiem płyt będą mieli z bani.... wink
    • xiem Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:35
      Oj dzieci, dzieci, zmiana płyty raz na x godzin.. straszne.
      Czyżby już wszyscy zapomnieli o zmianie płyt na ps1/ps2? Ba, płytę nie raz i na pc trzeba zmienić.

Ciekawi mnie tylko, czy ta gra faktycznie pokarze jakiś niesamowity poziom czy Panowie z ID mają problemy z kompresją.
    • marcin-ka Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:47
      cichoociemny: dyski twarde wymyślono między innymi po to, żeby nie wachlować dyskietkami. Dziś w każdym komputerze i sporej części konsol znajdziesz napęd HDD, a napęd dyskietek? No właśnie. Krok był słuszny, lepsze wyparło z rynku gorsze, więc chyba jesteś w mniejszości tych, którym "nie przeszkadzało". Co do dysków do Amigi, to w czasach A500 droga mogła być co najwyżej przystawka, do której wkładało się najzwyklejszy dysk IDE, bo od wprowadzenia A600 i A1200 stosowny kontroler wraz z gniazdem można było znaleźć na płycie głównej komputera.
    • graczz11233 Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:54
      @zbynek5g, założę się, że na ps3 instalacja zajmie więcej miejsa niż w przypadku x360
    • saqurado Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:56
      A ja myślę że ta gra będzie gó...ana i nie warta zachodu. Za dużo się przechwalają o tych swoich przepięknych teksturach które tyle miejsca zajmują. Coś kręcą...
    • graczz11233 Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:58
      nieznane, napompowane hypem producja zazwyczaj okazaują się szmelcem. ale jak ktoś wspomniał Ci ludzie złyxh gier nie robią i z tym sie zgadzam.
    • cichoociemny Re: Carmack woli Blu-Raya 22.07.09, 16:59
      @marcin-ka:
      Zgadzam się z Tobą co do dysków tylko małe ale..A mianowicie nigdzie nie napisałem że mi dyskietki nie przeszkadzały tylko ze dysk był drogi i nie było mnie a raczej moich rodziców stać na taki zakup.Sam byłem szczęśliwym posiadaczem A600 a marzyła mi się A1200

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka