Gość: Eloshav IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:12 for the Dark God! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NoComments Wszyscy kochają Space Marines! IP: 83.238.201.* 24.07.09, 10:14 a mówi się że Polska to kraj absurdów, jak widać nie mamy wyłączności, jak miło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:28 może i space marines to najsłabsza rasa.. ale kto nie czuje przyjemności, gdy tnąc orkow słyszy "PURKE THE UNCLEANS" czy "FOR THE EMPEROR!!" wasz proszek tego nie potrafi a tak w ogóle to sex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: *.icpnet.pl 24.07.09, 10:29 Czy tylko mi się wydaje że DoW2 ssie...? Relic sprowadził RTSa do poziomu zręcznościówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: 212.160.172.* 24.07.09, 10:52 Wydaje Ci się bo młody jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21duga Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: *.aster.pl 24.07.09, 10:52 Nigdy nie grałem w DoW i żałuję. Ale jeżeli tak jak napisaliście sąr asy "słabsze i silniejsze" to źle to świadczy o grze jako o RTSsie. Dobry balans przy zachowaniu różnorodności to podstawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:55 @tomtom Mi też się nie podoba DoW2. Brak budynków ssie... Odpowiedz Link Zgłoś
trupiec Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:04 Z tego co pamiętam, SM byli w drugim DoWie strasznie niewyważeni. Nie żebym coś, nigdy nie grałem w to na swoim kompie i jakoś od paru miesięcy noszę się z kupnem tej gry. W każdym razie, za każdym razem kiedy gadałem ze znajomym o potyczkach w sieci, ciągle słyszałem, jacy to SM są przekoksani. A to dlatego, że zakonny dowódca jest niezniszczalny, a to dlatego że podstawowi Marines są zbyt wszechstronni. Tak czy siak, muszę się wziąć w garść z tym kupnem, bo widzę, że na serwerach brakuje zdrowego, orkowego kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
william_dr Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:11 Muszę się w końcu zmusić do pogrania multi w DoW2a Odpowiedz Link Zgłoś
william_dr Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:12 @sex PURGE the unclean Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_tosia Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:17 w ogole czy ktos oprocz slawka w to gra? Odpowiedz Link Zgłoś
infralicious Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:21 PURKE? angielska język trudna język a DoW2 rządzi i dzieli, bardzo dobrze, że nie wałkuje drogi wytartej przez C&C oraz SC. Wiem co mówie, kocham RTSy, zaczynałem od Dune 2 i ograłem do tej pory wszystkie RTS EVER Święta trójca C&C, SC oraz DoW jest nie do ruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 11:22 Jewszcze ten Serafin czy jakos tak w to gra Odpowiedz Link Zgłoś
infralicious Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:34 ja gram aczkolwiek po wbiciu 100k punktów w kampanii i wiekszości acziwów single i multi wróciłem do WoWa trzeba dokończyć levelowanie mojego Taureńskiego DK'a jest tu jakiś nolife z Burning Steppes btw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wololo Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 11:43 "I to jest ciekawe, bo Space Marines są najsłabszą ze stron..." Powiedz to ofiarom spamu scautów ze strzelbami :] Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:45 @trupiec - o tym, że Space Marines są przegięci słyszy się tylko od nowicjuszy, którzy po prostu nie umieją grać innymi rasami we wszystkich turniejach pro gracze używają tylko innych ras, bo wszyscy wiedzą, że SM są po prostu za słabi - możesz nimi pokosić jakichś łosi na publiku, ale do zawodowej gry się nie nadają Odpowiedz Link Zgłoś
infralicious Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:46 oraz ofiarom bubbleboyów lolcommanderów, plasma squadów oraz orbital bombardów Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:46 Powiedz to ofiarom spamu scautów ze strzelbami :] ----- shottie scout spam skończył się po tygodniu gdy wyszło 1.4.2 a szkoda, bo była z nim kupa śmiechu był prawie tak śmieszny jak sniper scout spam z 1.3.2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: 195.205.254.* 24.07.09, 11:50 DoW2 to najwieksza porażka tego roku, takie nadzieje, taki temat, tak wspaniałe DoW a tu taki gniot... nie, nie, i jeszcze raz nie zręcznościówkom stylizowanym na RTS, do tego rozgrywanych na max 10-12 mapach kręconych tylko, misjom które polegają na dobiegnieciu do przeciwnej krawędzi mapy, raz z lewej, raz z prawej, raz z góry, raz z dołu... naprawde nierozumiem zachwytu SS nad tą grą... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 11:54 naprawde nierozumiem zachwytu SS nad tą grą... ---- może gdybyś kupił oryginał i spróbował zagrać w multiplayera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ihtul Re: Wszyscy kochają Space Marines! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 11:58 "I to jest ciekawe, bo Space Marines są najsłabszą ze stron..." Oj Panie Sławku, myli się Pan i to bardzo. Spam TSM (tactical space marines) jest nie do pokonania. Wystarczy 3 składy gdzie dwóm doda się plazmę, a ostatnim rakietnicę i wszystko koszą. Ich wytrzymałość jak i siła ataku jest przesadzona. Jeszcze w becie turrety (działka) TechMarinsa były na początku rozgrywki nie do rozwalenia. Co dawało taką przewagę w pierwszych minutach gry, że można już było napisać GG. W patchu 1.2.1 wszyscy grali Tyraniami bo spamowali Carnifex?y, teraz wszyscy grają SM bo spamują TSM. Niestety ogromna część graczy w necie to są nooby, którzy przerzucają się tylko na tę rasę co jest najmocniejsza. Pozdrawiam GC od Clanu Frogs of War Odpowiedz Link Zgłoś
martrzyk Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 12:02 Slawku, gralismy i widzailes jak wyglada ta najslabsza strona! Tyrainidzi nie maja szans z SM, jesli ci dojda do jakiekolwiek czolgu! Heh duzo lepiej sie gralo nimi na starym patchu.. jednak zaluje ze wrocili bo juz sie przyzwyczailem do patcha i naprawde wprowadzil sporo fajnych rzeczy. A SM wydaje mi sie ze byli slabsi duzo przed beta bo po, to jakas masakra Odpowiedz Link Zgłoś
martrzyk Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 12:03 Ihtul, ale z carnifexami np, eldarzy radza sobie bez problemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 12:04 @Ihtul - jak pozwolisz SM zbudować tych 3xTSM to już twoja wina do Tier 2 jest w zasadzie bezbronny, więc możesz kontrolować VP i kosić mu power, a on nie podskoczy hormagauntom/banshee/sluggasom - ty będziesz w tier 3 zanim on zacznie wyposażać tych swoich Tacsów. Tak samo spam wieżyczek - jeśli TM je stawia, to przy każdej ma 30 power dalej do tier 2. A wieżyczki zawsze można obejść, chyba że postawi ich kilka - ale jeśli ma ich kilka, to po prostu zasuwasz do Tier 2, wypuszczasz dowolnego walkera (deff dred jest śmiesznie tani) i po wieżyczkach. Oczywiście mowa o 1.4 Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Wszyscy kochają Space Marines! 24.07.09, 12:09 Tyrainidzi nie maja szans z SM, jesli ci dojda do jakiekolwiek czolgu! ---- to im nie pozwól Predator kosztuje w sumie 350 power (125 sam z siebie plus 125+100 Tier 2 i 3) - po prostu koś mu farmy generatorów i zainwestuj w 2 Zoantropy - jak wyjedzie czołg, to go pozamiatają. Wiem, że tak sobie tylko gadam, a wprowadzenie tego w życie to całkiem inna bajka ale gram SM i wiem, co mi najbardziej szkodzi i jakie taktyki stosują przeciwnicy, żeby wygrać. Jeśli pozwolą mi spokojnie wejść na Tier 2 gdy mam 3-4 Tacsów i power na upgrade'y, to rzeczywiście GG, ale przez cały Tier 1 jestem do tyłu za wszystkimi - po prostu większość ludzi gra zbyt pasywnie i nie wykorzystuje słabość SM w pierwszych minutach rozgrywki. Odpowiedz Link Zgłoś