Dodaj do ulubionych

Nowy gameplay z gry Alan Wake

IP: *.chello.pl 29.07.09, 13:08
psychologiczny thriller akcji = kolejny klon Resident Evil

I pomyśleć, że przez cztery lata z taką niecierpliwością wyczekiwałem gry, która okazuje się być kolejną konsolową zręcznościówką...
Oby plotka o xboxskowej ekskluzywności okazała się prawdą, bo chyba nie zdzierżyłbym kolejnego "survival horroru" na PC, zwłaszcza po tym jak japończycy wyskoczyli z piecykową konwersją konsolowego do bólu Resident Evil 4.
Obserwuj wątek
    • Gość: obwieś Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.chello.pl 29.07.09, 13:20
      (chodzi oczywiście o Resident Evil 5. Przepraszam za pomyłkę, ale w ferworze emocji o takową nie trudno. Swoją drogą, ciężko nie pogubić się w numeracji tego konsolowego tasiemca - 0,1,2,3,4,5,X, heh, od razu widać, że to japońska robota)
    • Gość: bfxdzn gdf Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.chello.pl 29.07.09, 13:21
      dupa tam nowy, gejmplej z ostatnich targow
    • indy1000 Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 29.07.09, 13:21
      Podobno gra ma czerpać z motywów serialu Twin Peaks. Hmmm. Ten filmik nie bardzo to ukazuje. Ale może nie będzie tak źle. Problemem większości survivalków jest to, że są zwykle na jeden raz. A przecież można by skonstruować fabułę i zagadki w ten sposób aby gra cieszyła po kolejnym do niej podejściu. Noże Alan Wake to zmieni.
    • gosc1313 Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 29.07.09, 13:28
      Coś takiego jak "tytuł ekskluzywny dla jakiejś tam platformy" to po prostu chamski marketing, którego nienawidzę.
    • Gość: obwieś Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.chello.pl 29.07.09, 13:29
      @indy1000,

" Problemem większości survivalków jest to, że są zwykle na jeden raz"

...albo nawet na pół smile
    • Gość: A Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 13:31
      przeciez to ten sam fragment co na targach byl??
      A ja sie na PC doczekac nie moge.
    • Gość: ubuntu Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.acn.waw.pl 29.07.09, 13:32
      fajny lol, ten filmik był już na gamecornerze. macie jeszcze jakiś NOWY GAMEPLAY?
    • own3d1n1 Nowy gameplay z gry Alan Wake 29.07.09, 13:33
      This is SPARTA!! czyli w tłumaczeniu To nie jest NOWE panie Kamilu. Alan coraz bardziej odpycha mnie od siebie, z thrillera zrobili science fiction, do tego anulowali open world. Kiedyś mówiło się, że gra będzie vista only i ludzie się tym przerażali bo XP to i XP tamto, a teraz w ogóle nie wiadomo czy będzie na PC. :F
    • Gość: Deamon-Tools Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:39
      Ta gra HIT czy KIT stawiam GNIOT
    • bartuskoo Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 29.07.09, 13:45
      Przez tą latarkę kojarzy mi sie tylko z jednym...najwiekszym crapem w historii....Alone in the Dark 4. Fak, powiało grozą.
    • kamil.bogusiewicz Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 29.07.09, 13:56
      @bfxdzn gdf, A, ubuntu, own3d1ni - level jest ten sam, ale dev. przechodzi go w nieco inny sposób. wink
    • Gość: Kartofelek Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:06
      Ladnie wyglada. Fakt.
      tylko po co ten shotgun i efekty ala matrix? Gdyby bylo realniej bylo by i straszniej.
    • Gość: Mojżesz Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.pogodanet.pl 29.07.09, 14:32
      own3d1n1 - gra będzie "open world", tylko już nie będzie sandbox. Będzie bardziej liniowa, ale dalej będzie można pojechać gdzie się chce.
    • Gość: Mojżesz Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.pogodanet.pl 29.07.09, 14:42
      Jeszcze raz ja wink
      Właśnie ludzie często mylą pojęcia sandbox a otwarty świat tongue_out
    • Gość: BUNCH Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.2-0.pl 29.07.09, 16:20
      Widziałem już to. Jest to gameplay z tej samej misji która była prezentowana na targach E3. Poza tym jestem zdenerwowany, właśnie dlatego, że: Alan Wake miał być rewolucją na PC, głównie za sprawą pełnego wsparcia dla procesorów czterordzeniowych. Ostatnio zaś okazało się, że - przynajmniej tymczasowo - Alan Wake będzie tytułem ekskluzywnym dla Xboxa 360.

Zakichany, pierniczony Microsoft i jego nagonka za kasą! By tylko przyczynić się do popularyzacji ich diabelnej konsoli. Niech to szlag! Jestem tym zdegustowany! Jak można tak traktować graczy?
    • own3d1n1 Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 29.07.09, 16:20
      Będzie open world ? Noo to gitara, dzięki za pomyślne info. smile
    • mathiuss Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 29.07.09, 16:28
      Kolejny fail pana Kamila, wczoraj sie popisywal rozkladajac na czynniki pierwsze trailer MW2, dzis nam zapodaje "nowy" filmik z Alan Wake. Co jutro? Moze trailer z Cywilizacji 4?
    • d_pawel Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 29.07.09, 16:37
      mathiuss -> Fail? Fakt, filmik ma 4 dni, ale nigdy nie mówiliśmy, że naszym atutem jest szybkość, chociaż oczywiście się staramy smile.
    • Gość: Twój Stary Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 17:31
      STARY GAMEPLAY z E3 chyba
    • gemtin Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 30.07.09, 10:05
      Znowu ta sama konsolowa grafika?
      To sie robi już nudne..
    • oglocdogg Re: Nowy gameplay z gry Alan Wake 30.07.09, 10:39
      ...i fajny celownik latarko-laserowysmile
      Niech juz wreszcie zezlomuja te wszystkie konsolowe rozwiazania bo jednak kazda gra tera jest podobna do siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka