chips_bekonowy 08.08.09, 21:41 Kastomizować? Serio jest takie słowo? Nie lepiej tworzyć albo kreować? Jakoś nie mogę zrozumieć tego braku levelowania. Ale pewnie jak z każdym Finalem, nie pogram, nie zrozumiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
subotai Garść informacji o Final Fantasy XIV 08.08.09, 21:44 "Kastomizować"? "Paranoiczne zapowiadanie"? Polecam panu redaktorowi trochę pracy nad zasobem słów, których używa. Odpowiedz Link Zgłoś
tap-chan Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 08.08.09, 21:56 Dzięki za uwagi, robienie kilku rzeczy na raz rzadko kiedy popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
loczyn Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 08.08.09, 22:37 Dlaczego znów dali takie zje**** rasy? Pewnie nic się nie zmieni w stosunku do XI, nadal będzie tragicznie, aj... a tak liczyłem na ten tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
igis92 Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 08.08.09, 22:38 "Schizofreniczne"? Tap-chan, wiesz w ogóle czym jest schizofrenia? robienie z Fajnala grę MMO to dla mnie niesmaczny żart no ale cóż. Wszystkie art piękne, ale co z tego, skoro to i tak bedzie kolejny "generic world". Design postaci również jest mało wyszukany. SE jedzie na łatwiznę. Jak tu się nie obawiać trzynastki przy ich polityce?! Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 08.08.09, 22:40 Niestety nie jestem zwolennikiem płacenia za możliwość gry w coś, co już raz kupiłem. Jednak gdy jakimś cudem XIV będzie f2p, ląduje u mnie w konsoli w dniu premiery. Fajne to posunięcie z brakiem levelowania. Nie każdy ma czas siedzieć w dungu 2 tygodnie żeby nabić kolejny lvl. Rozwój postaci wraz z postępami w grze jest w sam raz na konsole. Odpalasz grę, lecisz za fabułą robiąc questy, wypadając na rajdbossy z chłopakami z gildii, pvp... I nie myślisz, że ten czas powinieneś wykorzystać na obijaniu moobków na jakimś spocie. Patrząc jak pasek exp nie chce nawet drgnąć^^ Odpowiedz Link Zgłoś
psychol324 Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 08.08.09, 23:22 Ja nawet nie widziałem gameplay'u tej gry, ale z tego co widzę dużo osób się nią podnieca, jak wyjdzie to sprawdzę jak to wygląda bo teraz nie chce mi się zawracać dupy tą grą. Odpowiedz Link Zgłoś
barracudo Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 08:09 Niech najpierw zrobią wszystkie wersje FF13 (FF13, Agito, Versus) a potem biorą się za inne numerki ... Może od razu zapowiedzieć części do numerku XX ? Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 08:36 @psychol324 - a jest ktoś kto widział gameplay? @barracudo - nie wiem czy zauważyłeś ale równolegle robią dużo więcej gier. Bo ile w miedzy czasie już wyszło i jest zapowiadanych kolejnych? Wiec co za różnica czy dojdzie jeden tytuł spod znaku FF? To nawet nie będzie prawdziwy FF tylko mmo. Gdyby w tym samym czasie wydali np. FFX i FFXII, sam stwierdziłbym że coś im się pomieszało. Tu natomiast mamy 2 różne gatunki (trafiające do różnych graczy), które łączy jedynie tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
barracudo Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 09:46 Wiem , że robią więcej gier równolegle i to mnie właśnie martwi bo, niestety te gry tracą ostro na jakości Odpowiedz Link Zgłoś
szakalaka24 Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 10:50 jako fan mmorpg bardzo czekam na ten tytuł, co do opłat to każdego mmorpg-a są opłaty i muszą być - utrzymanie serverów do wspólnej gry TYSIĘCY graczy jednocześnie (na serverach FFXI gra jednocześnie 3-4k graczy) troszkę kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szakalaka24 Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 10:53 inna sprawa, że gra imho wyjdzie też na X360. Nie ma sensu produkowanie gry na PC, podczas gdy 30mln rzesza klientów dysponująca PC-tem z trójrdzeniowym prockiem w białej plastikowej obudowie z padami zostanie po prostu pominięta. Można "chapnąć" te 30mln potencjalnych klientów bardzo małym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
kessarath Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 11:22 L2, WoW, AION. FF? jako MMO? Padaka...Zawsze był, zawsze będzie... jeszcze na konsoli, haha nie no dobre, nawet śmieszne.... Odpowiedz Link Zgłoś
franekk7 Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 11:54 Ja tam do MMO w zyciu swoim nie mam zamiaru już wracać... jednak Ci którzy chcą, pograją... W sumie dobrze, że nie ma LVLi... ciekawe jak to wyjdzie w praktyce ;] Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 12:46 @szakalaka24 - coś słaby z ciebie fan, skoro twierdzisz, że wszystkie mmo są płatne. A GW? Jakoś dają rade, wystarczy kupić płytę żeby móc grać. A ile gier jest z micro opłatami? Zresztą SE nie żyje z mmorpg-ów i na pewno stać ich na servery. Kwestia w tym, czy będą mieć "gesta". W końcu gdyby gra nie miała abonamentu, znacznie więcej osób pokusiłoby się na nią. Mi nadzieje trochę rozbudziła wypowiedź, że podoba im się ps3, bo ma darmowy online. @kessarath - co w tym śmiesznego? Już jeden mmo z serii ff jest na konsole, był już nawet na ps2. A FFXIV nie jest pierwszym i zapewne nie ostatnim przedstawicielem tego gatunku na nowych konsolach. To tak jakby śmiać się ze strzelanek na konsole... Mają się świetnie, ale to śmieszne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
werty101 Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 13:06 @szakalaka24 "jako fan mmorpg bardzo czekam na ten tytuł, co do opłat to każdego mmorpg-a są opłaty i muszą być" >>> Guild Wars @franekk7 "W sumie dobrze, że nie ma LVLi... ciekawe jak to wyjdzie w praktyce ;]" W Fajnalu X też nie było leveli i grało się normalnie jak w każdego innego Finala. Co prawda ten ma być MMO ale o brak levelowania się nie martwię. Szkoda że znowu robią MMORPGa po 1szej nieudanej próbie. Final zdecydowania bardziej nadaje się na singlówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Garść informacji o Final Fantasy XIV 09.08.09, 15:20 @werty101 - pewnie że lepszy jako singlówka. Mam jednak nadzieję że uczą się na błędach, a dobre mmo cholernie przydałoby się na konsole Odpowiedz Link Zgłoś