Dodaj do ulubionych

ranking ogrodów

09.08.09, 23:24
Zależy mi, żeby wygrać ranking ogrodów, staram się bardzo, reklamuję jak mogę,
ale co z tego, jak mój bezpośredni rywal w ciągu parunastu minut odrabia
straty i nabija sobie - tak jak np. dziś - 500, 600 punktów za jednym zamachem
i dzięki temu spadam z hukiem na 2. miejsce. Sytuacja jest dziwna, bo punkty
nie przyrastają mu stopniowo, tylko takimi właśnie seriami (zwykle po 200, 300
punktów) ze trzy razy w ciągu dnia. Zastanawiam się, czy nie zgłosić tego
gdzieś w celu sprawdzenia, co Wy o tym myślicie? A może tylko mi wydaje się to
dziwne?
Obserwuj wątek
    • matysiaczek.0 Re: ranking ogrodów 10.08.09, 06:53
      na bank kantuje, małż mi powiedział, że jak chcę, to moze mi nabic parę setek, ale wtedy mogą konto zablokować jak kant wyczują...zamniechałam nabijania...ludzie! wszystko sie da!
      zresztą, jak to mozliwe, dajmy na to, że 2 miejsce ma 2000 pkt, trzecie 1800, czwarte 1750 (to przykłady!!) a pierwsze ma 3 cztery razy wiecej (7 000!!!), i wcale nie ma najpiękniejszego ogrodu smile
      • syla_77 Re: ranking ogrodów 10.08.09, 08:24
        A gdybym gdzieś to zgłosiła? Ciekawe, czy by się tym zajęli... Tu już nie chodzi
        o to, że tak strasznie zależy mi na wygranej, ale o fakt, że inni grają
        uczciwie, a taki sobie idzie po najmniejszej linii oporu i ma pierwsze miejsce.
        Inni ogłaszają się tutaj, na forum ZI, piszą prywatne maile z prośbą o głosy
        (dostaję kilka takich codziennie), a on się nie udziela nigdzie i ma to, co chciał.
        A jego ogródek... no cóż, same zobaczcie:
        s10.zieloneimperium.pl/ogrod-pokazowy/index.php?mode=view&user=7723291
        W tej chwili ma 3802 punkty, czyli od serii 600 punktów wczoraj przed południem,
        które sam sobie nabił, przybyły mu 2 punkciki (tak naprawdę to poza nim samym
        nikt na niego nie głosuje).
        • matysiaczek.0 Re: ranking ogrodów 10.08.09, 08:33
          ja bym zgłosiła. Kiedyś zgłosiłam prośbę o zmianę nazwy ogrodu (auschwitz tak sie pisze??) i zmienili szybciutko. Nie pamietam tylko gdzie to sie robi. Wejdź na forum gry i tam znajdziesz, jest formularz do wypełnienia, zajmą się tym na pewno, dostaniesz odpowiedź na mejla
    • edycja_kopiuj_wklej Re: ranking ogrodów 10.08.09, 09:17
      No a jestes na 100% pewna, czy tylko zla, ze nie mozesz dobic do pierwszego miejsca?
      Przyczyn moze byc wiele, pierwsza, ma neostrade i jak sie uprze moze siasc na
      godzine i sie przelogowywac 100 razy i sam sobie nabic. To nie jest zakazane;
      uzywa proxy (chociaz sama sprawdzalam, te co znam sa zablokowane), i tez nie
      jest to zabronione;
      jest na jakims forum, np jak cudko, napisze notke na maglu i juz dostaje 500
      punktow smile
      Korzysta ze stron wspolklikaczy, on komus kilka i za to jemu klikaja np hydra,
      to tez nie jest zabronione;

Wiec sie zastanow, bo wedlug tego waszego gadania, kazdy kto jest na poczatku
      listy jest podejrzany bo ma za duzo punktow
      • syla_77 Re: ranking ogrodów 10.08.09, 12:52
        Nie, nie jestem pewna, dlatego zapytałam. Ja też korzystam z różnych stron i
        dużo ludzi mi głosuje (mam w tej chwili prawie 3800 punktów), ale mi punkty
        przyrastają równomiernie przez cały dzień, a jemu 2-3 razy dziennie po kilkaset
        punktów w ciągu parunastu minut. Gdy trafię na moment takiego dużego przyrostu
        punktów, to dosłownie po każdym odświeżeniu strony ma ich więcej. Obserwuję to
        już długi czas i zaczęłam się po prostu zastanawiać, czy to zgodne z prawem.
        Zapytałam tu, bo ja, jeśli chodzi o komputery, to jestem głąb totalny smile. Gdybym
        była pewna oszustwa, to już dawno bym je zgłosiła i nie roztrząsałabym sprawy na
        forum.

P.S. No owszem, trochę mnie to złości, każdego, kto by chciał wygrać, by chyba
        złościło, ale spokojnie - nie mam zamiaru rozdzierać szat o jakąś gierkę smile
        • 4freddy Re: ranking ogrodów 10.08.09, 18:30
          Powiem szczerze, że mnie to latałoby koło ..nosa.
          To wirtualny ogródek, wirtualny świat, wirtualna punktacja - a wygraną nie jest
          najnowsze Porsche.
          Ogródki mają nas odprężać, dawać świetną zabawę, pozwolić na chwilę oderwać się
          od rzeczywistości - w której toczy się prawdziwa "walka" smile
          Jak ktoś jest łajzą i nabija sobie punkty - niech nabija. /siej warzywa i
          relaksuj się - po co ci dodatkowy stres? nie masz ich wystarczająco dużo w życiu?

A jeżeli już się bardzo uprzesz - to na górze, nad ogródkiem - masz krasnala, a
          obok ogromny znak zapytania. Kliknij w ten ogromny znak zapytania, potem w
          Support/Pomoc. Tam wybierz temat, który cię interesuje i napisz, że nie
          jesteś pewna, ale prosisz o sprawdzenie. Na maila prywatnego przyślą ci
          odpowiedz. Ale może to potrwać. Ja zgłaszałem wulgarną nazwę ogrodu:
          "spie....aj" - czekałem około 8 godzin. Ale usunęli użytkownika, albo mu nazwę
          zmienili. Pomogło. Potem odpisali czy mam jeszcze jakieś zastrzeżenia.
          • syla_77 Re: ranking ogrodów 10.08.09, 19:13
            He he, nie napisałam, że to jakiś stres dla mnie - napisałam na końcu swojej
            wypowiedzi, że nie mam zamiaru toczyć bojów z powodu gry - odróżniam świat
            wirtualny od realnego. Podzieliłam się jedynie wątpliwościami.

> Powiem szczerze, że mnie to latałoby koło ..nosa.

Lata mi to koło nosa jedynie dlatego, że chciałam się dowiedzieć, co to za
            nagroda smile)). Ale już odpuszczam - masz rację, niepotrzebne mi to, skupię się na
            sianiu warzyw smile
            • syla_77 Re: ranking ogrodów 10.08.09, 19:22
              > Lata mi to koło nosa jedynie dlatego, że chciałam się dowiedzieć...

Powinno być:
              Lata mi to koło nosa. Postanowiłam wygrać ten ranking jedynie dlatego, że
              chciałam się dowiedzieć, co to za nagroda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka