ale_glupota Re: Valve nadal nie lubi PS3 14.08.09, 23:55 pis3 dobrze gada w góre dziada! Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Valve nadal nie lubi PS3 14.08.09, 23:58 @shadowriver - przekupuje MS? LOL sądzisz że exy pokroju splinter cell, ace combat 6, dead rising albo heavy rain, agent, haze są prezentami tylko na jedną konsolę? są finansowane lub opłacone żeby były ekskluzywne dla jednej platformy. @pips3 - heh kolejny yyntelygnet tak działają prawa rynku MS zapłacił R za zrobienie 2ch dodatków dla x360, sony zapłaciło za agenta tyle w temacie, albo - ,,guupie sony przekupiło R'' hehe ps. swoją drogą MS mógłby przygarnąć valve do siebie, drogo to ich by nie kosztowało, i dobre studio w ekipie bo sony ma 2x więcej studiów wewnętrznych Odpowiedz Link Zgłoś
lethaldoze Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 00:02 buractwo z niego wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 00:50 Panie Redaktorzu, a może by tak popracować nad językiem? Co to za potworek: "Gabe'm Newelle'm"?? Odpowiedz Link Zgłoś
pips3 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 01:32 @bigdaddyy niech twoje ps. się spełni a ja będę w pełni spokojny, niech jeszcze ktoś mi powie że mass efect II nie wyjdzie na PS3 a będę wniebowzięty ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
igis92 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 02:20 Dobrze, że chociaż wydali Orange Boxa. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 07:25 Wszystko wszystkinm ale "Left4Dead" to jedna z najlepszych strzelanek online czy to się komuś podoba czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
polychessman Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 07:33 "Panie Redaktorzu, a może by tak popracować nad językiem? Co to za potworek: "Gabe'm Newelle'm"??" Niezależnie od tego jak jest poprawnie wg "prawa" językowego to ta wersja mi się wydaje najbardziej sensowna Odpowiedz Link Zgłoś
pieprzol Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 08:54 Moje złe nastawienie do Velve zaczęło wraz z Orange Box na ps3. Wiem, że nie oni robili tą konwersje, czego powodem było właśnie rzekome trudności z pisaniem na ps3. Konwersja została oddana w ręce jakiś (jeszcze chyba większych frajerów) od EA i jak jest to każdy widzi, kto ją posiada. A dla tych co nie mają tylko powiem, że to super składanka gier, ale miejscami chodzi chyba w 1klatce/s ( dotyczy wszystkich Half Life'ów), Portal jest okej, ale w TF2...nie da się grać prawie wcale.(lagi , błędy i mnóstwo pojebanego dziadostwa). Chodzi mi o to, że gry które są AŻ tak ładne i złożone. Z HL2 był aż taki problem z przepisaniem?! ta gra chodzi na moim burackim pececie, była na pierwszym X-Box'ie i śmiem twierdzić, że nie jest to aż trudne zadanie, żeby na PS3 chodziła płynie. Zastanawiałem się nawet kiedyś czy taki Portal na wii by się nie dało od biedy zrobić. Ich gadanie tym bardziej wydaje się śmieszne dzisiaj, gdy na PS3 jest mnóstwo gier ładniejszych i bardziej złożonych technicznie niż np. HL2 ( w sumie to nie wiem czy nie zawszę tak było). A co oni niby obecnie robią......hmm.. L4D . Fajna gra, ale poraz kolejny jakby może ją dobrze pociąć to nie wiem czy na Dreamcast'a by nie poszła ( może przesada . Panie Grubcio..Są już gry na PS3 ładniejsze od waszych, czyli jednak się da. Wy nawet starych gier z PC nie potraficie przekładać, więc może rzeczywiście dajcie sobie spokój. Frajerować jednak nie musicie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 09:32 "Niezależnie od tego jak jest poprawnie wg "prawa" językowego to ta wersja mi się wydaje najbardziej sensowna " Skoro nie widziałeś na oczy sensowniejszych, to nie dziwię się, że tak Ci się wydaje. Czytać, czytać, czytać, i niekoniecznie akurat blogi i portale internetowe... Odpowiedz Link Zgłoś
barracudo Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 10:06 Ja się w sumie nie dziwię osobom , które bluzgają na Valve. Większość z nich , zapewne kupiła Orange Box i gdy zaczęły grać w HL2 poczuły się oszukane. Ja też bym się poczuł oszukany na ich miejscu i zraziłbym się do firmy. Szczęśliwym trafem mam Orange Box ale na X-a, gdybym jednak posiadał PS3 , prawdopodobnie byłbym zrażony do tej firmy i nie zakupiłbym żadnego z jej produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
krusty84 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 10:45 Oj widać że niektórych bardzo boli że Valve nie robi gier na ps3 ale pewnie zaraz wyjdzie że jakaś gra jest tylko na ps3 i już się humor poprawi dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
k2gow3 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:04 myslicie ze sony kupilo AGENTA od r?? rockstar chce sie odwdzieczyc sony ms kupil dodatki do gta a sony nie dostalo nic...a jak wszyscy dobrze wiemy...sony ma doskonale uklady z rockstar nawet za czasow ps2 sony bylo ich jedynym najwiekszym zrodlem dochodow(gta na ps2) wiec badolenie ze sony kupilo gre dajcie spokoj....sony woli zrobic gre samemu niz kupic(dlaczego ff13 puscili?? mogli zaplacic i miec dla siebie) widac sony ma inna polityke robienia nie kupowania jak ms.... Odpowiedz Link Zgłoś
kane0441 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:08 Zrozum człowieku, że niektórych nie pociągają gry Valve. Ja osobiście żałuje, że Epic Games nie robi gier na Ps3, natomiast cieszę się, że Lost Planet 2 wyjdzie na Ps3, ale narazie żadna z gier Valve nie zrobiła na mnie najmniejszego wrarzenia.Jeżeli sony nie wspomaga ich dewelopersko, to ok. nie ich wina, ale dla mnie to jest dziwne, że akurat tylko od nich Sony sie odwróciło. Ciężko uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
k2gow3 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:09 dodam jeszcze ze ms nie ma czym robic gier...kilka studiow...co to jest...wiec podkupuja co sie da natomist sony ma tyle ze mogliby robic kazdy gatunek gry po dwa razy(np 2 wyscigowki, 2 strategie, 2 fpsy itp)niestety ms sobie na to pozwolic nie moze...pamietam newsa sprzed kilku lat....gow na ps3 tez mial wyjsc ale wtedy zadzwonil majkrosoft.... Odpowiedz Link Zgłoś
kane0441 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:14 Weź nawet mi nie mów, że Gearsy miały wyjść na ps3, oddał bym Killzona za GOW2. Odpowiedz Link Zgłoś
k2gow3 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:18 a ja bym nie oddal...bo przeszedlem jedynke i dwojke swietne gry ale do k2 im brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
unknown301 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:41 Te komentarze mnie zabijają "widać że MS ich przekupuje"/"niech se wezmą te ich gópie gry"... Nie chcą ładować kasy w PS3, to nie ich sprawa, i tak dosyć zarabiają na X360 i PC... Mi akurat nie brakuje ich gier, niezbyt mi się podobają (może oprócz CS'a na PC, przy którym spędziłem sporo miłych chwil), tak czy inaczej mam X360 więc mi to obojętne... Odpowiedz Link Zgłoś
pips3 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:43 Ja na valve nie bluzgam przez orange box'a (nawet tego chłamu nie kupiłem) bluzgam bo to idiotyczna firma i nie ma gier które mi się podobają. I nie zmienię zdania gdy oni zmienią swoje zdanie, ja nawet tego nie chcę. @@@ 15.08.09, 07:25 mikas2 Wszystko wszystkinm ale "Left4Dead" to jedna z najlepszych strzelanek online czy to się komuś podoba czy nie @@@ Chyba tylko ty tak sądzisz, większość powie że to call of duty (ja tak nie powiem, bo to kolejna durna gra) Odpowiedz Link Zgłoś
unknown301 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:45 Miało być oczywiście "to ich sprawa". Choć myślę że Valve zacznie robić gry na PS3 (tak, nagle będą mieli objawienie), jak cena tej konsoli spadnie, a jej sprzedaż zrówna się z sprzedażą xboxa... Bo po prostu będzie im się opłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
kane0441 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 11:57 Dajcie już im spokuj. Nie robia gier na ps3 i koniec. Niech spróbują na początek zrobić jakąś gierke na Nes-a, potem genesis, Snes itd, aż w końcu i okiełznają arhitekturę Ps3. Powodzenia Valve! Trzymamy za was kciuki, bo bez waszych gier konsola Sony jest nic nie warta. Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 12:08 @k2gow3 - nie przesadzaj sony nie ma 50 studiów tylko 2x więcej od MS no na pewno agent to przeprosiny R za dodatki do gta tylko dla x-a LOL, jaka głupota wiadomo że inny odział R robi drugiego exa dla x360 to co też są to przeprosiny za agenta tylko dla ps3? Odpowiedz Link Zgłoś
sszaki Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 12:18 lol zaczynam tracić uznanie dla tej firmy.... im po prostu nie chce się uczyć nowych rzeczy a miałem nadzieje ze hl3 będzie też na ps3 trudno kupie na xboxa Odpowiedz Link Zgłoś
k2gow3 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 12:35 bigtato z toba nie dyskutuje jestes za cienki w uszach...znam cie nie z jednego forum poziom twojej inteligencji rowna okraglej sumie czyli ZERO. Gdybys interesowal sie ogolnie rynkiem gier a nie tym co lepszego na ps3 wychodzi i bluzgal na te gry w komentarzach napewno bys trafil na slowa prezesa z rockstar. Odpowiedz Link Zgłoś
k2gow3 Re: Valve nadal nie lubi PS3 15.08.09, 12:47 Specjalnie dla was lista 1st i 2dn party Sony Computer Entertainmentolyphony Digital Level 5 Team Ico Sony Santa Monica Guerrilla Games Team Soho Insomniac Games SUCKER PUNCH Naughty Dog Incognito Entertainment Zipper Interactive Evolution Studios Media Molecule Clap Hanz SCE Japan Studio SCE Bend Studio Bigbig Studios SCE Studio Cambridge SCE Studio Liverpool Sony San Diego Eat Sleep Play Quantic Dream Sony Japan, including Team Siren Q-Entertainment Odpowiedz Link Zgłoś