ribel_pl Re: polygadka #100 17.08.09, 18:54 Co to tej kwestii gier dziejącej się w polskich realiach... Mnie od razu nasuwa się Stalker - nie wiem jakie wyniki sprzedaży ten tytuł osiągnął, ale wnioskując po zapowiedzianym drugim dodatku i pracach nad pełnoprawną kontynuacją wydaje mi się że całkiem nie najgorsze. Ta gra ma bardzo specyficzny swojsko-ruski klimat. Przy odpowiednim zakombinowaniu taki polski Stalker/Fallout (ogólnie postapo) moim zdaniem sprzedałby się dobrze. Oczywiście podstawowe założenie - gra musi by dobra. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli kiedykolwiek Afterfall powstanie, i będzie to dobra gra to żaden Johny z USA nie będzie kręcił nosem że to się dzieje w jakiejś Polsce. Moim zdaniem jeśli gra prezentuje odpowiedni poziom wykonania i grywalności to miejsce umiejscowienia akcji nie jest takie istotne. Gdy taki np. Assasin Creed 2 dział się w renesansowej Polsce to nadal ludzie chcieliby tą grę (tak - mnie Assasin 1 się podobał ). Odpowiedz Link Zgłoś
szemrany_typek Re: polygadka #100 17.08.09, 19:03 >W przypadku kolejnych podobnych "wyskoków" będę zmuszony podjąć odpowiednie działania - łącznie z powiadomieniem działu prawnego spółki Agora SA oraz odpowiednich instytucji porządku publicznego. Widać polityka Agory wkracza na Poly (tylko my mamy rację, a kto się nie zgadza, ten antysem... znaczy zaskarżymy go!). No ale cóż "Gazeta Wyborcza - na straży wolności słowa i demokracji". I żeby nie było, nie bronię tego kolesia, jedynie śmieszy mnie straszenie pozwami za jakieś gó...arskie wypowiedzi w internecie. Jak cię na ulicy ktoś obrazi, to lecisz na komendę? Odpowiedz Link Zgłoś
ra85 Re: polygadka #100 17.08.09, 19:17 popieram ribel_pl!! A jeśli Wałęsa jest towarem eksportowym to czemu go nie wykorzystać?? Np. skradanka w stoczni podczas strajku i unieszkodliwianie agentów sb?? ;] (oczywiście nie skradanie się przywódca solidarności... chodzi o wykorzystanie wydarzenia i osoby, które są kojarzone na świecie) Wydaje mi się, że byłby to świetny sposób na popularyzację polskiej historii... Odpowiedz Link Zgłoś
lethaldoze Re: polygadka #100 17.08.09, 19:45 Czyli jak mówił Pan Tomasz, że nie warto dziś robić exclusivów, Warhound i Dead Island będą na PS3 Odpowiedz Link Zgłoś
sirmike.org Re: polygadka #100 17.08.09, 19:52 Juz nie moglem sie doczekac tego jubileuszu. Pobieram czym predzej Odpowiedz Link Zgłoś
bullfrogboy Re: polygadka #100 17.08.09, 20:13 @szemrany_typek hłehłehłe, ciekawe, że sam krytykowany i "zastraszany", schował głowę w piasek Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagieria.net Re: polygadka #100 17.08.09, 20:28 To teraz kolejne 100 na druga noge! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
elmo-chan Re: polygadka #100 17.08.09, 20:53 ostatni kawałek z mass effecta to był Faunts - M4 Part II ... i zgadzam się był super Odpowiedz Link Zgłoś
bullfrogboy Re: polygadka #100 17.08.09, 21:22 Co do ArmA II to się nie zgodzę z Tadkiem, ponieważ patch 1.3 pomimo faktycznych porządków w plikach jakie zaprowadza oraz w samej grze i poprawkach pozytywnie wypada, to niestety wymagania gry nadal pozostają kompletnie nie uporządkowoane, już o optymalizacji kodu nie mówiąc, a to niestety na komfortową jakość grania wpływa i nie pozostaje bez znaczenie, bo pomimo świetnie wydajnego komputera gra chodzi koszmarnie co jest irytujące i zniechęcające do zabawy z nią. Zaś jeśli chodzi o OPERATION FLASHPOINT : DRAGON RISING to mam nadzieje, że Codemasters postarało się o optymalizacje kodu Ego co jest możliwe, i co widać po niektórych tytułach już wypuszczonych na rynek na tym silniku, bo gra zapowiada się naprawdę świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adic83 Re: polygadka #100 17.08.09, 22:04 Na pytanie o fabułę w grze ani razu, nikt nie powiedział że SH2? Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
frankenstain Re: polygadka #100 17.08.09, 22:13 Fajna polygadziurka - chopy jak zwykle dają radę . A gość z TechLandu, to spoko pozytywny ziomek z głową na karku - powodzenia w tworzeniu kolejnych dobrych szpili. Elo Odpowiedz Link Zgłoś
toread Re: polygadka #100 17.08.09, 22:50 adic83: Padło, ale wypadło w edycji. I nie chodziło tu o SH2 ale o zbyt długie znęcanie się nad jednym tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: polygadka #100 17.08.09, 23:10 @szemrany_typek demokracja nie oznacza zgody na publikowanie anonimowych pogróżek wobec innych uczestników debaty. Odpowiedz Link Zgłoś
bullfrogboy Re: polygadka #100 17.08.09, 23:45 No tak, nie były one anonimowe, bo jak sam Pan powiedział, anonimowość w sieci jest przereklamowana, to jest raz, dwa, tolerancja na pewne wypowiedzi i zachowania też ma swoją granice, moje ?pogróżki? spowodowane były zachowaniem Kennera co do nazwania mnie ?Trollem? publicznie i na wstępie polygadki, bo nie ulega wątpliwości, że kierował te słowa do mnie, kiedy to ja skierowałem pod jego adresem ostrą krytykę. Problem Pana Aleksandra polega na tym, że nie rozumie on tej jasnej strony krytyki, która z mojej strony ostatnio dość często spada pod jego postami i sprowadza ją do jak sam to nazwał ?zaczepek personalanych?, otóż nie, nie są to zaczepki personalne drogi Aleksandrze, tylko krytyka której ty niestety nie jesteś w stanie przełknąć i chyba się z nią pogodzić, napiszę więcej, chowasz głowę w piasek nabierając wody w usta, ale jak już kilkakrotnie wspominałem, publicznie piszesz, publicznie też nastawiony jesteś na krytykę. Inaczej - ja swoją krytykę buduję w oparciu o jego wypowiedzi, tudzież teksty, on nazwał mnie ?Trollem? bezpodstawnie i sprowadził moją osobę do tego jakże idiotycznego poziomu tylko dlatego, że zacząłem poddawać jego pisanie krytyce, co dla mnie było obraźliwe i typowo chamskie, bo wyciąganie tak idących daleko sformułowań jest błędne, jeśli Pan Aleksander się jeszcze nie domyślił, to jakość budowania przeze mnie zdań, nie jest jakością na poziomie 15 latka gęgającego słabą polszczyzną i będącego na utrzymaniu rodziców, więc wypraszam sobie by nazywał on mnie ?Trollem?. Za swoje ?pogróżki? za które straszono mnie sankcjami prawnymi przeprosiłem, i nie czuje się w żaden sposób zobowiązany wobec kogokolwiek, krytyki zaś nie zamierzam zatrzymać jak wyżej napisałem i nie zależnie od ilości wylanego błota na mnie po napisaniu tego posta przez wszystkich ?specjalistów specjalności? pozostanę przy swoim. A jeśli moder usunie ten komentarz, to zrobi to bezpodstawnie, bo nie widzę w nim naginania NetEtykiety czy obrażania, tudzież grożenia komuś, a wyjaśnienie sytuacji z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: polygadka #100 18.08.09, 00:04 @bullfrogboy Rozmawiali Radek Zaleski, Olek Lemlich i...? Odpowiedz Link Zgłoś
argeth Re: polygadka #100 18.08.09, 00:20 Jakby Cię kenner nazwał trollem z WoWa to bym się wnerwił, a tak to nie ma co się gorączkować, tak samo umieszczasz swoje komentarze publicznie więc się licz z krytyką ich samych A polygadka poczeka trochę, ale się doczeka Odpowiedz Link Zgłoś
glupota_mnie_drazni Re: polygadka #100 18.08.09, 16:38 1. Zooltar. grales w DIRT2. fajnie. szkoda, ze nie powiedziales ANI SLOWA na temat samej gry. bo to, ze ma swietna grafike, fantastyczne odglosy itp itd - to ja sobie moge zobaczyc na pierwszym lepszym filmiku. mnie interesowaloby na czym w to grales (pad czy kolko), czy model jazdy jest tak samo tragiczny jak w pierwszej czesci i w GRIDzie, czy moze cos z nim zrobili - chcialbym wiedziec jakie sa wrazenia z GRY, a nie z OGLADANIA gry. bo opisales wylacznie oprawe A/V. mam w dupie grafike - chce grywalna scigalke, z modelem jazdy chociaz odrobine lepszym niz w Sega Rally - bo niestety DIRT1 pod tym wzgledem wypadl bardzo kiepsko. 2. pan z Techlandu - ja rozumiem rozzalenie co do ocen i czepianie sie recenzentow tych koni - mnie jednak w demku COJ2 zrazilo cos zupelnie innego - bzdurne scenki przerywnikowe. no sorry, ale to, co bylo w demku bylo na poziomie tworczosci 12-latka zafascynowanego powiesciami Karola Maya. nie wiem, jak to wyglada w pelnej wersji - ale jesli fabula jest na tym poziomie, to jedyna rzecza, ktora moze w grze sie podobac jest ewentualnie gameplay - mi nie przypadl do gustu, wiec sie nie wypowiadam. obstawiam jednak, ze te "pancerne konie" byly ta kropla przechylajaca czare z napisem "prawdopodbienstwo wydarzen przedstawionych na ekranie" 3. Trials HD wyjdzie na PS3, czy to bedzie ex dla klocka? bo elastomanie lubilem - chociaz raczej w ramach gierki-popierdolki, ktora idealnie sprawdza sie na telefonie albo na handheldzie. Odpowiedz Link Zgłoś