Witam serdecznie drogie Panie

i Panowie(moze tez sie tu pojawiaja
Na początku troszkę o sobie a potem kilka pytań

W lutym 2012 chcemy z mężem rozpocząc starania o maluszka. Jestesmy 2,5 roku po slubie. Nie mamy jeszcze brzdaca. Odkad pamietam miałam regualrne cykle, 28 dnia jak w zegareczku, tebletki brałam przez ok. 6 miesięcy ale to ładne kilka lat temu (chyba z 6?) Przez ostatni rok miałam jednak problemy, zaczeło się ot tego ze prze jakis czas chodziłam spuchnieta, pełna, cykle co 20 dni? 21. Brak owu. Byłam u gin. i przepisała luteine. "Brałam " jakis czas, badania niby ok. teraz cykle po 23-26 dni? różnie. Obecnie lecze ukł. mocz. - wzasadzie juz wyleczyłam.
Od miesiąca przyjmuje Centrum maternę. M. od tyg. sump. z duża dawką cynku

(zapomniałam nazwy). Planuje mierzyc temp.- choc nie wiem jak sie za to zabrać ;/ ...
Chciałabym bardzo zrzucic troszke kg przed ciążą, staram sie zdrowo odzywiac, ale kg nie spadają, od kilka miesięcy regularnie min 3 w tyg fitness...wiem ze miesni przybyło, ale chociaz troszke kg tez mogłoby spasc;/...zawsze byłam zaokroglona (BMI w normie ale blizej górnej granicy)...Kurcze tu jest własnie problem całe zycie borykam się z problemem wagi, kilka lat temu schudłam ( bo była nadwaga

) teraz znów mi sie przybrało, mam traume - choc wiem ze totalnie głupie!!! Wstydze sie ze tak mysle, ale boje sie ze jak zajde w ciaze, to roztyje sie masakrycznie, ze bede jak potwór, zawsze potrafiłam przytyć w mig! Choc nie jadam wcale duzo, tłusto, itd., zadnych fast foodów, słodycze owszem ale raczej w weeken (biore tez chrom by opanowac swoje słodyczowe łakomstwo) ... czy któras ma podobny problem> Jak sobie pomóc? Tj schudnać i jakos pozytywnie sie nastawić.
Z decyzja o dzieciaczku czekalismy, teraz oboje czujemy ze ten momen, nie potrafie przestać myslec o maluszku, nie moge sie doczekac

...nie chce sie tez nastwiac ze zaraz sie uda, (rodzice jedni i drudzy mieli problemy z zajsciem)...
Jak sie przygotowuwujecie? Jakie witaminki, jakie badania, jaki sport itd... ?
Chciałabym zdrowo i odpowiedzialnie podejsc do tematu powiekszenia rodziny, jednak zachowujac tez umiar
POzdrawiam
Mamcia1304 (miejmy nadzieje ze juz niedługo