suomasuoma 20.08.09, 19:32 Nie powiem, gierka prezentuje się bardzo fajnie. Porządna alternatywa dla Halo ? OBY ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marrond Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 19:34 Osobiście mam nadzieję, że gra z Halo poza kosmosem nie będzie mieć nic wspólnego. Liczę natomist na tę połączoną rozgrywkę z Eve oraz idącą za tym rewolucję Odpowiedz Link Zgłoś
blackpepper Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 19:40 Takie jakieś Killzonowate, takie pierwsze moje skojarzenie. No i ciekawy pomysł z EVE. Odpowiedz Link Zgłoś
marrond Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 19:59 Hmmm... ale to będzie MMO, więc nie wiem gdzie widzicie te podobieństwa Odpowiedz Link Zgłoś
shadowriver Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 22:00 @marrond, jakie znowu MMO? nikt tego nie powiedział, to że gra jest zintegrowana z EVE nie znaczy że ma być od razu MMO :p Możliwe że wyniki walk z Dust będą wpływały na relacje stron w EVE ;] Odpowiedz Link Zgłoś
loczyn Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 22:14 EVE, albo raczej StarWars czy Mass Effect powinno iść w tą stronę i zakończyć na eksploracji całej galaktyki nie tylko statkiem (własnym i najlepiej z własnymi podkomendnymi którym trzeba by było płacić żołd), ale także z "buta" po planetach w pełnej dowolności. Niestety współczesna technologia na to nie pozwala, a szkoda Może za mojego życia... Odpowiedz Link Zgłoś
marrond Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 23:13 @shadowriver Cóż, wnioskuje tak po newsie na Polygamii, oraz po tym, kto tę grę robi Przecież panowie z CCP wiedzą o robieniu FPS'ów tyle, co id Software o RTS'ach. "Hilmar Petursson z CCP (firma podpowiedzialna za Eve Online) na GDC Europe zapowiedział Dust 514, czyli konsolowe MMO, które od 3 lat powstaje w ich studiu w Szanghaju. " Najważniejsze słowo to 'konsolowe MMO' - oczywiście wcale tak nie musi być, ale moim zdaniem będzie to bardzo prawdopodobne. Jestem ciekaw, czy też przyjmą system z Eve typu 'nie wykupiłeś ubezpieczenia, nie wykupiłeś klona? zginiesz, tracisz wszystko' - było by pięknie, ale obawiam się, że wtedy wielu konsolowych casuali by tego nie kupiło. Bo zbyt skomplikowane, bo pracować na swoje trzeba i takie tam... a ja strasznie lubię wyzwania (nie mylić z achievementami/trophy proszę) =) Odpowiedz Link Zgłoś
marrond Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 23:16 @loczyn Oj piękne marzenia, aczkolwiek aby się ziściły w takie rozbudowane Eve+Dust musiałaby grać cała populacja ziemi jeszcze razy trzy minimalnie (jeżeli myślimy o MMO oczywiście), bo tam jest tyle układów planetarnych, że trudno byłoby je wszystkie zasiedlić Odpowiedz Link Zgłoś
arthamel Re: Trailer: Dust 514 26.08.09, 14:27 Umm... Niewiem czy chociaż część z was dotarła do końca filmiku, ale jeśli jego doczekacie to zobaczycie, że jest tam pokazana zależność allianców EVE i DUST. Wynika z niej, że korporacje w DUST BĘDĄ mogły zakładać sojusze z korporacjami w EVE, będą mogły tworzyć alliance i zakładać sojusze z alliancami w EVE. Jak dla mnie to oczywiste, że DUST będzie MMO i będzie powiązany z EVE, prawdopodobnie obie gry będą miały ogromy wpływ na siebie, a przesunięta premiera "walking in station", dodatku do EVE pozwalającego na chodzenie w stacja swoim avatarem, spowodowana jest DUST-em. Możliwe, że CCP chce aby stacje były połączeniem między obiema grami, gdzie gracze będą mogli się spotkać etc. Ciekaw jestem jak to im wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś