Dodaj do ulubionych

Trailer: Dust 514

20.08.09, 19:32
Nie powiem, gierka prezentuje się bardzo fajnie. Porządna alternatywa dla Halo ? OBY !
Obserwuj wątek
    • marrond Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 19:34
      Osobiście mam nadzieję, że gra z Halo poza kosmosem nie będzie mieć nic wspólnego.

Liczę natomist na tę połączoną rozgrywkę z Eve oraz idącą za tym rewolucję smile
    • blackpepper Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 19:40
      Takie jakieś Killzonowate, takie pierwsze moje skojarzenie.
      No i ciekawy pomysł z EVE.
    • marrond Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 19:59
      Hmmm... ale to będzie MMO, więc nie wiem gdzie widzicie te podobieństwa smile
    • frankenstain Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 21:47
      klimatyczny kawał skrypta .
    • shadowriver Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 22:00
      @marrond, jakie znowu MMO? suspicious nikt tego nie powiedział, to że gra jest zintegrowana z EVE nie znaczy że ma być od razu MMO :p Możliwe że wyniki walk z Dust będą wpływały na relacje stron w EVE ;]
    • loczyn Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 22:14
      EVE, albo raczej StarWars czy Mass Effect powinno iść w tą stronę i zakończyć na eksploracji całej galaktyki nie tylko statkiem (własnym i najlepiej z własnymi podkomendnymi którym trzeba by było płacić żołd), ale także z "buta" po planetach w pełnej dowolności. Niestety współczesna technologia na to nie pozwala, a szkoda smile

Może za mojego życia...
    • marrond Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 23:13
      @shadowriver

Cóż, wnioskuje tak po newsie na Polygamii, oraz po tym, kto tę grę robi smile Przecież panowie z CCP wiedzą o robieniu FPS'ów tyle, co id Software o RTS'ach.

"Hilmar Petursson z CCP (firma podpowiedzialna za Eve Online) na GDC Europe zapowiedział Dust 514, czyli konsolowe MMO, które od 3 lat powstaje w ich studiu w Szanghaju. "

Najważniejsze słowo to 'konsolowe MMO' - oczywiście wcale tak nie musi być, ale moim zdaniem będzie to bardzo prawdopodobne.

Jestem ciekaw, czy też przyjmą system z Eve typu 'nie wykupiłeś ubezpieczenia, nie wykupiłeś klona? zginiesz, tracisz wszystko' - było by pięknie, ale obawiam się, że wtedy wielu konsolowych casuali by tego nie kupiło. Bo zbyt skomplikowane, bo pracować na swoje trzeba i takie tam... a ja strasznie lubię wyzwania (nie mylić z achievementami/trophy proszę) =)
    • marrond Re: Trailer: Dust 514 20.08.09, 23:16
      @loczyn

Oj piękne marzenia, aczkolwiek aby się ziściły w takie rozbudowane Eve+Dust musiałaby grać cała populacja ziemi jeszcze razy trzy minimalnie (jeżeli myślimy o MMO oczywiście), bo tam jest tyle układów planetarnych, że trudno byłoby je wszystkie zasiedlić tongue_out
    • arthamel Re: Trailer: Dust 514 26.08.09, 14:27
      Umm... Niewiem czy chociaż część z was dotarła do końca filmiku, ale jeśli jego doczekacie to zobaczycie, że jest tam pokazana zależność allianców EVE i DUST. Wynika z niej, że korporacje w DUST BĘDĄ mogły zakładać sojusze z korporacjami w EVE, będą mogły tworzyć alliance i zakładać sojusze z alliancami w EVE. Jak dla mnie to oczywiste, że DUST będzie MMO i będzie powiązany z EVE, prawdopodobnie obie gry będą miały ogromy wpływ na siebie, a przesunięta premiera "walking in station", dodatku do EVE pozwalającego na chodzenie w stacja swoim avatarem, spowodowana jest DUST-em. Możliwe, że CCP chce aby stacje były połączeniem między obiema grami, gdzie gracze będą mogli się spotkać etc.

Ciekaw jestem jak to im wyjdzie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka