Dodaj do ulubionych

Nowa Bridget Jones

28.01.25, 12:24
Oglądałam jakieś foty z premiery, a niedawno widziałam trailer. Aż mnie zmroziło, prawie 60letnia Bridget o twarzy fatalnie zrobionej Rene staje się po raz kolejny obiektem westchnień całkiem do rzeczy facetów, w tym jednego dużo młodszego. Cała ta seria opiera się na tym pomyśle: nieatrakcyjna, mało rozgarnięta baba bez osiągnięć magicznym sposobem przyciąga do siebie mężczyzn o kilka półek wyżej. Teraz jednak te romansowe przygody babci to jakieś Sci-fi. Ależ twórcy robią krzywdę kobietom, które potem cierpią, no bo jak to, same wyją w samotności a miały mieć tabuny adoratorów zakochanych w ich nadwadze, dojrzałym wieku, zmarszczkach itd.
Obserwuj wątek
    • pani.asma Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:27
      to prawda, tez mnie przerazila ta twarz
    • panirobak82 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:27
      Tu tak na serio? Twórcy robią krzywdę kobietom??
      Twórca to robi film, który ma zarobić, bawić nic więcej. To nie jest film z żadnym wielkim głębokim przekazem.
      • panirobak82 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:31
        Myślisz, że dorosłe kobiety są takie głupie, że i obejrzą film i będą myślały, że są jak bohaterka filmu?smiledaj spokój
        • tanebo0001 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:34
          Oj tam... Nie raz tak było. Czyż nie po Top Gunie akademie lotnicze były szturmowane przez młodzież męską?
          • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:37
            A były?
            • tanebo0001 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:39
              Były
              • dekoderka Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:56
                Dostałeś się?
              • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:02
                Gdzie?
                • tanebo0001 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:05
                  W stanach.
                  • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:14
                    I co i co?
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:06
              Były.

Po Poszukiwaczach zaginionej arki archeologia była oblegana, a po X-files był "efekt Scully".
              • ponis1990 Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 17:36
                Po ,,Watasze" wzrosło zainteresowanie naborem do pracy w Straży Granicznej ;p
                • marta.graca Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 19:24
                  A po prawie Agaty i Suitsach liczba chętnych na studia prawnicze.
          • tania.dorada Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:35
            tanebo0001 napisał:

> Oj tam... Nie raz tak było. Czyż nie po Top Gunie akademie lotnicze były szturm
            > owane przez młodzież męską?

Filmy typu Top Gun są pod patronatem Departamentu Obrony i między innymi taki jest ich cel, to znaczy DOD udostępnia jakieś możliwości ale w zamian za to film ma pokazywać amerykańską armię w takim świetle że wszyscy mają marzyć żeby być jednym z nich. To nie jest jakaś tajemnica.
        • homohominilupus Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:33
          panirobak82 napisała:

> Myślisz, że dorosłe kobiety są takie głupie, że i obejrzą film i będą myślały,
          > że są jak bohaterka filmu?smiledaj spokój

Najwyraźniej po sobie troliszcze sądzi
      • hanusinamama Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:08
        Ja się akurat zgadzam z pomysłem, że twórczy robią krzywdę kobietom. Pamietasz Bridget z 1 częsci? Ona była przedstawiona jako gruba dziewczyna. Gdzie ona gruba była?
        • runny.babbit Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:47
          hanusinamama napisała:

> Ja się akurat zgadzam z pomysłem, że twórczy robią krzywdę kobietom. Pamietasz
          > Bridget z 1 częsci? Ona była przedstawiona jako gruba dziewczyna. Gdzie ona gru
          > ba była?
          >
          Filmu już tak dobrze nie pamiętam, ale w książce było oczywiste że Bridget nie jest naprawdę gruba, tylko ma mózg wyprany. Książka parodiowała porady Cosmo
          • jakis.login Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:08
            runny.babbit napisał(a):

> Filmu już tak dobrze nie pamiętam, ale w książce było oczywiste że Bridget nie
            > jest naprawdę gruba, tylko ma mózg wyprany. Książka parodiowała porady Cosmo

Otóż właśnie. Bridget sama o sobie myślała, że jest gruba, a kiedy pochwaliła się koleżankom, że schudła trzy kilo, powiedziały, że wygląda gorzej (coś w rodzaju "może za szybko, zwłaszcza z twarzy"). Dopierdalanki o wadze usłyszała chyba tylko od jednej chic panny Daniela.
        • kamin Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:40
          W książce była osobą bezpodstawnie zamartwiającą się swoją wagą.
          W filmie była pulchną z prosiaczkowatą twarzą.
          • hanusinamama Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:11
            Kim była w filmie? Nie wiem czy masz problem z oczami czy postrzeganiem świata...mam nadzieję ze nie masz córki...
            • kamin Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:28
              W pierwszej częsci była popitaśna. Ja miałam obraz z książki - dziewczyny ważącej pięćdziesiąt parę kilogramów czyli filigranowej. Sama tyle wtedy ważyłam i na pewno nie wyglądałam tak:
              youtu.be/0OdXXYKj6rY?si=8vItuOx0-kigVMQo&t=9
              • hanusinamama Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:43
                W ksiązce to ona była wzrostu siedzące psa. Aktorka ma 170 wzrostu...
                • hanusinamama Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:44
                  Kazdy wsadzony w za wąską kieckę bedzie podobnie wyglądał...
                • kamin Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:03
                  Aktorka ma 163 cm, do filmu kazali jej przytuc 14 kilogramów, ważyła w nom około 70 kg. Miała nadwagę co widać.
                  • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:09
                    70 kilo nie stanowiłoby problemu gdyby ułożyło jej się w dolnej częsci ciała zamiast na szyi, twarzy i ramionach. Ale ten typ tak ma. Bridget z ksiązki była szczupła, Bridget z filmu była grubawa (chyba że filmowana bez wyraźnie widocznej twarzy). Dodatkowo mało urodziwa (choć sympatyczna).
                    • ministra_prawdy Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:49
                      aandzia43 napisała:

> 70 kilo nie stanowiłoby problemu gdyby ułożyło jej się w dolnej częsci ciała za
                      > miast na szyi, twarzy i ramionach.

Feminizm piętnastej fali. Jakby babie się lepiej rozłożyło w tej, a nie innej części, to może by się do czegoś nadawała 😶
                      • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 17:07
                        Ale spokojnie Dramatiś, nie bierz tego tak do siebie big_grin Zaraz dorwiesz mój post na temat np. kolei w Rosji XIX-gowieku i przeprowadzisz krytykę w kontekście hmmm "feminizmu". Trochę dystansu chłopie big_grin
                        • ministra_prawdy Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 17:25
                          aandzia43 napisała:

> Zaraz dorwiesz mój po
                          > st na temat np. kolei w Rosji XIX-gowieku

Normalnie zadzieram kiecę i lecę. Ciebie to nawet szkoda tępić, wystarczy przesunąć palcem na bok.
                    • hanusinamama Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:00
                      Widać mam inną definicję słowa grubawa
            • anajustina Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 13:18
              Mnie zawsze zadziwia, ze gwiazdy Hollywoodu nawet przytyte waza maksymalnie 65 kg.
              • chatgris01 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 13:19
                Bo nie przytyte ważą często poniżej 50 kg.
                • anajustina Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 18:21
                  Ale te przytyte wyglądają spokojnie na 15 kg więcej.
    • iwoniaw Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:32
      zapomnialosiehehe1 napisała:

> Oglądałam jakieś foty z premiery, a niedawno widziałam trailer. Aż mnie zmroził
      > o, prawie 60letnia Bridget o twarzy fatalnie zrobionej Rene staje się po raz ko
      > lejny obiektem westchnień całkiem do rzeczy facetów, w tym jednego dużo młodsze
      > go. Cała ta seria opiera się na tym pomyśle: nieatrakcyjna, mało rozgarnięta ba
      > ba bez osiągnięć magicznym sposobem przyciąga do siebie mężczyzn o kilka półek
      > wyżej. Teraz jednak te romansowe przygody babci to jakieś Sci-fi.

Jakie sci-fi? Czyz to nie ty zakladalas tu siedemdziesiat watkow o tym, jak nieatrakcyjne na wszelkie sposoby (stara, gruba, bez stylizacji na wysoki polysk, dzieciata itd) skupiaja zainteresowanie przystojnych, mlodych, wyksztalconych i zamoznych, podczas gdy brylanty w postaci szczuplych, wyksztalconych i poubieranych "kolezanek" są ignorowane? 🤣🤣🤣
      • kot.z.kosmosu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:42
        Hyhy, w punkt. To przecież ta, której bez przerwy nieatrakcyjne Grażynki podbierają fajnych facetów.
        No to jak w końcu?
      • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:01
        Zdarzają się zaburzone, zakompleksione jednostki które wolą bezpieczne opcje i nieaktrakcyjna babę zamiast fajną laskę. Większość mężczyzn preferuje jednak top kobiety, ładne
        • kk345 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:12
          No popatrz, a twoje wątki zawsze opowiadają jakoś o czymś zupełnie odwrotnym...
        • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:47
          Jak tak patrze na moje znajome z agencji modelek to niekoniecznie tak oblegane sa cudownymi mezczyznami. Zreszta nawet popatrzec na top modelki z lat 90 tych. Rzadko ktora jest w szczesliwym zwiazku.

Przecietni faceci niekoniecznie chca byc z przepiekna kobieta, to raczej specyficzny typ faceta ktory chce Trophy Wife.
          Po miesiacu patrzenia na nia okazuje sie ze nie maja o czym rozmawiac i takie dziewczyny albo wiaza sie z tymi specyficznymi albo maja czesto lamane serce
          • husky_cat Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:23
            Ale skąd pomysł, że z modelką nie ma o czym rozmawiać?
            Moje znajome mają mężów albo są w szczęśliwych związkach, z mężczyznami powyżej przeciętnej, mają też zainteresowania i dyplomy.
            Ładna naprawdę nie musi oznaczać głupia ☺
            • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:47
              >Ładna naprawdę nie musi oznaczać głupia ☺

Powiedz mi dlaczego myslisz tak schematycznie? Czy nie miec z kims o czyn rozmawiac zaraz oznacza ze glupia?

Dwoje inteligentnych ludzi po miesiacu moze nie miec wspolnych tematow. Bo sa inni. Maja inne poglady.

Dlaczego ja mam wrazenie ze rozmawiam z licealistkami czasami na forum
              • husky_cat Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:08
                Ależ ty sama piszesz wyłącznie o pięknych kobietach, jakby tylko one miały tego typu problemy, a nie wszystkie kobiety albo ogólnie i kobiety i mężczyźni.
                • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 00:41
                  Alez sama nie umiesz czytac posty na ktory odpowiadam 🤦🏼‍♀️. Gdybys przeczytala bys wiedziala dlaczego o tym mowie. Ale lepiej z glupa wystrzelic jakby to ja ta osnoge w tym temacie zakladala
                  • husky_cat Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 13:28
                    Ależ potrafię, podobnie jak to że ty piszesz wyłącznie o problemach związkowych pięknych kobiet
          • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:37
            A dlaczego uważasz, że jak piękna to głupia. A brzydkie wszystkie są inteligentne?
          • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:42
            To fajna z ciebie koleżanka, skoro uważasz, że nie ma o czym z nimi gadać
            • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:50
              Nie mysle ze powyzsze wpisy sa tendencyjne i ograniczone.
              Kto powiedzial ze nie ma o czym s nimi rozmawiac? Ten dany facet nie ma o czym z nimi rozmawiac.
              Sadzac po naiwnosci myslenia tu niektorych i opieraniu sie o stereotypy myslenia tez bym nie miala szybko o czym rozmawiac.Normalnie wygrawerowane wzorce
        • kot.z.kosmosu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:20
          No ale przecież fabuła tego filmu potwierdza 1:1 twoje obserwacje z życia.
          To co, startujesz zawsze do tych zaburzonych? 🤔
    • tanebo0001 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:32
      No cóż, era tindera...
    • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:33
      Serio? surprised Już pierwsza część była niestrawna z powodu dramatycznego braku realizmu. Przy czym poza elementem fantasy "koszmarnie głupia i mocno średnio atrakcyjna baba i jej wielbiciele z górnej półki" film był bardzo zabawny. Wiem że komedie romantyczne są z założenia romantyczne, nie realistyczne, ale minimum przydałoby się.
      • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:38
        Uwielbiam wszystkie części Bridget. Nową tez obejrzę. Rozrywkowo.
      • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:48
        >dramatycznego braku realizmu.

Ale to nie byl dramat ale lekka komedia pomylek i gaf.
        • anajustina Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 13:27
          W ostatniej ksiazce Bridget to wrecz polglowek.
    • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:38
      Widziałam trailer. Ona ma nadwagę? To zawsze było jakieś kuriozalne, że babka ważąca mniej niż 60 kg była w tej serii opisywana jako gruba i wiecznie walcząca z nadwagą, a w książce nic nie wspominano, że jest wyjątkowo niska. W filmie ją pokazywano, jakby ważyła dobre kilkanaście kg więcej niż wynikało z książki.
      W trailerze wygląda calkiem sympatycznie, chyba moment przeginki z poprawkami i botoksem ma już a sobą. No i ona ma 55 lat a nie 60
      • chatgris01 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:43
        Książkowa Bridget miała 158 cm, tyle co autorka książki. Filmowa więcej, bo Renee ma ponad 170 cm wzrostu, więc waga pokazana w filmie (coś koło 70 kg, pokazują na wyświetlaczu wagi łazienkowej) była wyższa niż w książce.
        I książkowa Bridget wcale nie była nieatrakcyjna, wystarczy popatrzeć na foty Helen Fielding z tamtego okresu. Ona się tylko uważała za nieatrakcyjną i grubą, a w rzeczywistości była ładna i bardzo seksowna.
        • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:47
          70 kg dla kobiety mającej ponad 170 cm wzrostu to nie jest żadna nadwaga
          • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:54
            Przecież od początku chodziło o nierealistyczne standardy…
            • chatgris01 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:33
              memphis90 napisała:

> Przecież od początku chodziło o nierealistyczne standardy…
              >

Dokładnie.
              • gris_gris Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:51
                chatgris01 napisała:

> memphis90 napisała:
                >
                > > Przecież od początku chodziło o nierealistyczne standardy…
                > >
                >
                > Dokładnie.
                >
                >
                No wlasnie...
        • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:01
          Bez przesady, zwykła Brytyjka, tyle że szczupła, żadne cudo.
        • tanebo0001 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:04
          chatgris01 napisała:

> I książkowa Bridget wcale nie była nieatrakcyjna, wystarczy popatrzeć na foty H
          > elen Fielding z tamtego okresu.
          >
          Fakt. Średnia krajowa...
        • kamin Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:35
          Przecież Rene jest niziutka, ma 163 cm wzrostu. Do roli przytyła 14 kilogramów.
          Jeśli w filmie realnie ważyła 70 kg (nie pamiętam tej sceny z wagą), to było już sporo za dużo dla tak młodej kobiety.
          Moim zdaniem niepotrzebnie kazali jej tyć do tego filmu, nie miało to żadnego uzasadnienia.
          • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 22:16
            Internet mówi, że Renee w pierwszym filmie ważyła 138 funtów/61kg.
            • chatgris01 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 12:39
              Na wadze w filmie pokazali 70 z groszami (oczywiście to nie oznacza, że tyle ważyła, ale tyle w scenariuszu najwyraźniej miała ważyć Bridget).
              • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 15:58
                Chyba jednak 60…
                https://i-dailymail-co-uk.cdn.ampproject.org/ii/w820/s/i.dailymail.co.uk/1s/2020/07/07/12/30481964-8497715-image-a-9_1594120553252.jpg
                • chatgris01 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 16:46
                  Aż zwrócę uwagę przy kolejnym oglądaniu filmu (bo pamiętam, że mnie to 70 kg bardzo mocno zdziwiło, w książce waga oscylowała około 60, czasem 60+, czasem 60-).
        • karpie_gdyjem Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:07
          163, nie ponad 170. Z nierealistycznymi standardami się zgadzam.
      • kot.z.kosmosu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:46
        Też mnie zawsze dziwiło, że z kobiety o wadze 57 kg zrobiono świnkę Halinkę. Normalnie jakby facet to pisał.
    • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:50
      nieatrakcyjna, mało rozgarnięta baba bez osiągnięć magicznym sposobem przyciąga do siebie mężczyzn o kilka półek wyżej

ale to rzekome sci-fi jest obecną rzeczywistością - ja tam naokoło widzę mnóstwo takich "fajnych babek", które celują w segment 1% top facetów na rynku, no bo ktoś im powiedział że są "fajne" i im się należy, na skutek czego są same, bo nawet faceci z segmentu 20% ich nie chcą

a już kuriozum to moja 35-letnia kuzynka kosmetolożka biegająca za stomatologiem, który takich jak ona miał już chyba ze 150 i niedawno ja rzucił dla pani chirurg (i czuję że to dopiero teraz będzie małżeństwo bo wcześniej to byłby mezalians z kosmetolożką)

także film idealnie wpisuje się w obecne standardy związkowe
      • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:53
        Ale serio piszesz o „mezaliansie” w kontekście stomatologa dentystycznego 😱😱😱

Czas chyba znikać z ematki, tu się dzieje ostatnio jakaś dziaderska równia pochyła, a ja nie jestem jeszcze psychicznie gotowa by dołączyć do tego nurtu…
        • borsuczyca.klusek Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:57
          Spokojnie to tylko women in love trolluje po swojemu 🙂
        • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:37
          malzenstwo z kosmetolożka to mezalians dla takiego stomatologa - no sorki, ale stomatolog może sie taka pobawic, ale do malzenstwa? trzeba mieć delulu
          • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:51
            Kosmetolożki potrafią zarabiać naprawdę duże pieniądze i mieć dobrze działające biznesy
            • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:08
              ta akurat to przegryw od paznokci na najniższej krajowej
              • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:32
                Wsypałaś się z trollingiem na realiach. Nikt nie robi paznokci za najniższą krajową i kosmetolodzy nie zajmują się paznokciami
                • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:39
                  to info z pierwszej ręki: tak mówi jej matka

możliwe, że tam gdzie pracuje, to robi też coś więcej - ale jak tam nie chodzę bo się boję jej umiejętności
                  • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:38
                    Mądra babka, nie wtajemnicza mamuśki w zarobki
          • bmtm Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:34
            Stomatolog to lekarzyk po pięcioletnich studiach zawodowych. Nic wielkiego.
            • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 20:33
              a jednak jednak
              • simply_z Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:05
                No faktycznie grzebanie w paszczy przez całe dnie to cud, miód.
                • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:08
                  ale kasa jest
                  • simply_z Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:13
                    Zależy, to juz nie te kokosy co kiedyś.
                    • tanebo0001 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:33
                      No mój dentysta jeździ bentlejem.
                      • simply_z Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:49
                        Mój nie ale u nas jest większa konkurencja.
                      • bmtm Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 00:39
                        Ceny tego bentleja (aż sprawdziłem z ciekawości) zaczynają się od 79 000 zł według stanu z allegro.
        • homohominilupus Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:37
          memphis90 napisała:

> Ale serio piszesz o „mezaliansie” w kontekście stomatologa dentystycznego 😱😱?
          > ?
          >
          > Czas chyba znikać z ematki, tu się dzieje ostatnio jakaś dziaderska równia poch
          > yła, a ja nie jestem jeszcze psychicznie gotowa by dołączyć do tego nurtu…
          >

Weź nie znikaj
          • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 22:20
            Ale tu są same wątki o emeryturze, HTZ , rentach wdowich i ból d… u sukienki 😭😭😭😭😭

A na Wandzie już na start wątek o lasce, co ma faceta, który miał eks- dziewczynę, którą zamordował jej kolejny facet - i teraz ten kolejny wychodzi z więzienia, a ten aktualny chce go zamordować, a aktualna pani jest zazdrosna o ten mord in spe. 😱😂
            • anajustina Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 13:31
              Oniemialam. A myslalam, ze mam ciekawe zycie...
            • lauren6 Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 11:16
              > A na Wandzie już na start wątek o lasce, co ma faceta, który miał eks- dziewczynę, którą zamordował jej kolejny facet - i teraz ten kolejny wychodzi z więzienia, a ten aktualny chce go zamordować, a aktualna pani jest zazdrosna o ten mord in spe. 😱😂

Widzę, że nie tylko ja zaniedbuję ematkę na rzecz Wandy.

Niestety tu pozostały w większości trolle i beton, z którym nie da się dyskutować, bo zaraz przechodzi do wyzwisk. Tam jednak kultura dyskusji jest wyższa.
              • mama-ola Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 21:34
                > Widzę, że nie tylko ja zaniedbuję ematkę
                > na rzecz Wandy.

Co to jest Wanda? Można prosić o link?
                • mama-ola Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 21:37
                  już sama znalazlam
      • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:59
        Ten przechodzony stomatolog to ma być top???
        • danaide2.0 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:04
          Nawet nie ortodonta!
          • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:20
            Ortodontę to bym brała bez zastanowienia big_grin
        • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:39
          no niestety - dla wszystkich respondentek ktore wypowiadają sie w necie i chcą faceta z zarobkami minimum 20 000 to taki stomatolog jest topem
      • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:03
        No niestety prawda.
        A facet stomatolog może przebierac w lepszym towarze niż 35letnia kosmetologia, nawet jeśli z własnym dobrym biznesem. Taki facet nie będzie marnował swojego kapitału kulturowego i intelektualnego.
        • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:17
          Za wielu stomatologów to ty nie znasz co nie?
          • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:21
            A wiesz, kiedyś, żeby dostać się i skończyć stomatologię to nie było coś co byle Zenek dałby radę zrobić. A potem jeszcze dobrze sobie radzić w zawodzie.
            Facet jest z wyższego pułapu niż babka po kosmetologii przed 40
            • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:24
              Dokladnie tak jak piszesz.
            • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:24
              Trzeba dużo opanować pamięciowo i tyle. Kapitału kulturowego to nie wymaga, intelektu specjalnego też.
              • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:29
                Ok, to sama chodź potem do stomatologa konowała. Ja wybieram inteligentnych specjalistów.
                • iwles Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:45

> Ok, to sama chodź potem do stomatologa konowała. Ja wybieram inteligentnych spe
                  > cjalistów.

Podczas borowania rozmawiacie sobie o Uczcie Platona, czy o Germanii Tacyta?

• zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:49
                    Inteligentny specjalista daje gwarancję, że ci nic nie spierniczy. Co czyta w wolnym czasie jest bez znaczenia.
                    • aankaa Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:05
                      w tym fachu to, raczej, dobre rzemiosło a nie inteligencja
                    • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:08
                      Ahahaha ales ty naiwna.
                  • homohominilupus Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:38
                    iwles napisała:

> zapomnialosiehehe1 napisała:
                    >
                    > > Ok, to sama chodź potem do stomatologa konowała. Ja wybieram inteligentny
                    > ch spe
                    > > cjalistów.
                    >
                    >
                    >
                    > Podczas borowania rozmawiacie sobie o Uczcie Platona, czy o Germanii Tacyta?
                    >
                    😅
                    • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 22:22
                      Cy pani cyta cytaty z Tacyta….?
                • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:08
                  Nie gadaj że podczas wizyty rozmawiasz hahaha
              • moni_485 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 06:39
                gr.uu napisała:

> Trzeba dużo opanować pamięciowo i tyle. Kapitału kulturowego to nie wymaga, int
                > elektu specjalnego też.

A jaki zawód wymaga kapitału kulturowego?
                • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 08:41
                  Dyplomata? Choć bywają wyjątki. Przeciez można być świetnym lekarzem, nawet wybitnym specjalistą i nie mieć pojęcia o kulturze i niczym z poza swojej działki. Ale dla pacjenta to bez znaczenia, bo idzie się leczyć a nie konwersować o literaturze pięknej
                  • abria Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 09:04
                    kosmetolożka też niekoniecznie ma jakiś kapitał kulturowy i społeczny - ta akurat nie ma
        • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:20
          A jaki ma kapitał kulturowy i intelektualny?
          • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:40
            większy niz jakas tam kometolozka robiaca pazury borsuczycy
            • danaide2.0 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:54
              Ja podziękuję, jeszcze zechce pogadać o pracy przy obiedzie.
            • borsuczyca.klusek Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:27
              abria napisała:

> większy niz jakas tam kometolozka robiaca pazury borsuczycy

Ja sobie sama robię pazury 😡
              • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:39
                to widać
                • kk345 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:07
                  Chyba jednak nie, skoro sama pisałaś, że ktoś jej robi
                  • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:31
                    wiadomo: to self made albo tania i chytra kosmetyczka z jakiegoś Radomia
        • bmtm Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:36
          A jaki kapitał inelektualny ma zwykły stomatolog bez specjalizacji, stopnia naukowego, stanowiska? Mały.
          • marta.graca Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 09:12
            Nie rób sobie jaj. Nic, o czym piszesz, nie tworzy kapitału intelektualnego.
        • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 20:20
          Jesteś chora/y z nienawiści do kobiet, Hehe.
          Po 1, kobieta to nie towar, po 2, nie chcemy już starszaków, po 3, Twój kapitał kulturowy i intelektualny to jajonez prosto z cojones. Który się z założenia nie może marnować.
      • bmtm Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:33
        Stomatolog to akurat dość niskie progi w sam raz dla właścicielki małego salonu kosmetycznego. Stomatolodzy to często dość prości ludzie idący do zawodu dla awansu finansowego, a mało co sobą prezentujący. Są to studia typowo zawodowe, takie jak kurs kosmetologii tylko wymagający większego nakładu czasowego.
        • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 18:51
          Ahahaha jasne.
        • abria Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 20:33
          to doskonaly zawod przynoszacy duza kase - idealny cel dla milionów kosmetolożek i absolwentek 2 humanów, no i oczywiscie wszelkich soft girls czy tam innych escort girls
        • simply_z Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 20:56
          I co z tego? dobrze zarabiają, a niektórymi hiper duper doktoratami można sobie pupę podetrzeć.
        • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 22:24
          To jest doskonałe połączenie, bo on będzie walił klientkom botoksy, a ona całą resztę - peptydy, kwasy, mezoterapie itd…
          • abria Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 07:45
            to jest delulu
            • simply_z Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 09:54
              Widze, ze pani podlapala nowe slowko mlodziezowe, proponuje jeszcze konczyc zdania z Rel.
              • abria Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 10:29
                rel
              • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 12:59
                Muszę Cię rozczarować ale 'rel' to już leciwy zwrot.
    • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 12:51
      Najwyraźniej inni nie oceniają Renee jako mało atrakcyjnej 🤷‍♀️ 55l to nie babcia, ale Tobie absolutnie nie bronię czołgać się w całunie w stronę katafalku.
    • primula.alpicola Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:00
      Swoją obsesję przenosisz nawet na filmy? Co ci dolega?
      • nika_1985 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:19
        Muszę koniecznie zobaczyć jak się prezentuje nową Bridgetwink) generalnie lubię te filmy, więc czemu nie...
        • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:25
          Widziałam zwiastun. Moim zdaniem Bridget w wieku dojrzałym wygląda lepiej niż ta z pierwszej części. Niemniej jednak zestawienie dojrzałej buzi Bridget i dziecięcej buzi tego dwudziestolatka, chyba jej absztyfikanta, wygląda źle.
          • chatgris01 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:37
            aandzia43 napisała:

> Moim zdaniem Bridget w wieku dojrzałym wygląda lepiej niż ta z pierwszej części.

Już w trzeciej części wyglądała lepiej (niż w pierwszej).
          • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:41
            Nie wygląda gorzej niż zestawienie dojrzałych facetów z młodymi dziewczynami.
            • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:02
              gr.uu napisała:

> Nie wygląda gorzej niż zestawienie dojrzałych facetów z młodymi dziewczynami.

Zgadzam się.
            • ministra_prawdy Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 17:04
              gr.uu napisała:

> Nie wygląda gorzej niż zestawienie dojrzałych facetów z młodymi dziewczynami.

Wygrywasz. Tamta chytra baba przynajmniej miała na tyle rigczu, aby przyznać, że leciwa kobita z młodym to bajka na potrzeby rynku. A ty bierzesz taran i leeeeeeecisz na barykady walczyć o państwowy przydział jednego ręcznikowego dla każdej po 50-tce big_grin
              • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 17:43
                Często masz takie lewackie fantazje? Nie pisałam nic o państwowym przydziale, w tej kwestii działa wolny rynek. Moja opinia jest taka że nie ma żadnej różnicy między para gdzie starszy jest facet a taka sama różnica jak starsza jest kobieta. Wiem, u was mieć opinie to niedobra jest
    • ritual2019 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:18
      nieatrakcyjna, mało rozgarnięta baba bez osiągnięć magicznym sposobem przyciąga do siebie mężczyzn o kilka półek wyżej.

Czyli jak w zyciu tyle ze ci faceci '"kilka polek wyzej" to zwykli faceci tak naprawde.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:24
        Zwykli faceci? Grani przez topowych amantów aktorskich, a te postacie to były np. prawnik z dużymi sukcesami i jak pamiętam szef międzynarodowego wydawnictwa. W prawdziwym życiu tego typu faceci nie zainteresowałoby się kobietą pokroju Bridget
        • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:26
          Przypomnij Bridget spr,edawala.pietruszke i stąd znała tych panó
          • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:31
            A kim była? Najpierw byle szeregowym korpoludkiem a potem prezenterka jakiegoś niszowego kanału w tv. Nie była orłem , nie była ambitna nie miała specjalnych osiągnięć.
            • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:12
              Ahahahah
        • ritual2019 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:39

> Zwykli faceci? Grani przez topowych amantów aktorskich, a te postacie to były n
          > p. prawnik z dużymi sukcesami i jak pamiętam szef międzynarodowego wydawnictwa.

🤣🤣🤣 wiesz to jest film, ona jest topowa aktorka.

> W prawdziwym życiu tego typu faceci nie zainteresowałoby się kobietą pokroju B
          > ridget

Toba by sie nie zainteresowali, widocznie maja powody. W zyciu zarowno kobiety jak i mezczyzni z duzymi sukcesami jak to okreslasz nie koniecznie kieruja sie twoimi kryteriami w doborze partnerow zyciowych. 🤣🤣
          • ritual2019 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:39
            Albo i nie zyciowych.
          • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:45
            Ale ona nie była uznawana za seksbombę. A Grant I Firth I Patrick Dempsey z trzeciej części to synonimy atrakcyjnego faceta
            • ritual2019 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 18:11

> Ale ona nie była uznawana za seksbombę. A Grant I Firth I Patrick Dempsey z trz
              > eciej części to synonimy atrakcyjnego faceta

Ona nie jest nieatrakcyjna ani nie byla. Pomijam ze atrakcyjnosc fizyczna aktorow nie jest kryterium w tej profesji.
        • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:59
          >Zwykli faceci? Grani przez topowych amantów aktorskich

No a Bridget grana przez nie topowa? Cos ci sie miesza postac z aktorami
          • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:12
            Ona nie lubie kobiet. Są takie.
          • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:46
            Rene to może top aktorka, ale nie była nigdy uznawana za piękność czy jakaś czołówkę jeśli chodzi o wygląd czy seksapil. Hugh Grant, Colin I Patrick Dempsey zawsze byli obiektem westchnień kobiet i uznawani za mega atrakcyjnych.
            • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:51
              O co w związku z tym. Miala rolę odrzucić?
            • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:51
              Zaiste Renee nie jest sexy , wez mnie nie rozsmieszaj
              • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 06:08
                Renee jest niby seksi? Niebrzydka kobieta i tyle
                • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 18:30
                  Odbieranie drugiej kobiecie i to do tego przez drugą kobietę zmysłowości jest wysoce nieseksowne.
                  Każda z nas jest sensualna od momentu urodzenia, do końca życia.
                  I nie Tobie oceniać czyjąś ogólną atrakcyjność i poniżać kobiety starsze, grubsze, o innym typie urody, niż Ty preferujesz.
                  A może tak naprawdę jesteś ukrytą sama dla siebie opcją, skoro z takiej tuby gromisz inne za to, czego nie lubisz. Najwyraźniej to kobiety potrzebujesz wink
    • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:21
      "Teraz jednak te romansowe przygody babci to jakieś Sci-fi. Ależ twórcy robią krzywdę kobietom, które potem cierpią, no bo jak to, same wyją w samotności a miały mieć tabuny adoratorów zakochanych w ich nadwadze, dojrzałym wieku, zmarszczkach itd. "

Bez przesady z tą krzywdą, to zwykłe podążanie za uwaga i sympatią ważnych grup odbiorców, w tym przypadku kobiet. Jeszcze niedawno wciskano publisi kit w postaci męskich egzemplarzy w wieku dziadkowym, wcale niekoniecznie super atrakcyjnych, otoczonych wianuszkiem szczerze zauroczonych młodych pięknych kobiet. Jesteśmy decydentami - należy nam się nasza narracja i już. Kosztem realizmu, ale co to kogo obchodzi. Teraz panie urosły w siłę i mają swoje bajkowe narracje.
      • ministra_prawdy Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:23
        aandzia43 napisała:

> Jeszcze niedawno wciskano publisi kit w pos
        > taci męskich egzemplarzy w wieku dziadkowym, wcale niekoniecznie super atrakcyj
        > nych, otoczonych wianuszkiem szczerze zauroczonych młodych pięknych kobiet. Jes
        > teśmy decydentami - należy nam się nasza narracja i już. Kosztem realizmu, ale
        > co to kogo obchodzi. Teraz panie urosły w siłę i mają swoje bajkowe narracje.

Potężny odlot 😁
        Nierealistyczne scenariusze napędzane DEI są ok i nieszkodliwe, bo wcześniej przedstawiano, jak młode lecą na starych i bogatych, co też było nierealistyczne 😁
        • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:56
          A ty gdzie znowu odlatujesz? Nie jest przypadkiem że wcześniej były takie a teraz są inne bajki dla publiki. 50 lat temu to można było obejrzeć co najwyżej "Rzymską wiosnę pani Stone", teraz w co drugim filmie i serialu starsze panie koszą towar bez tragicznych konsekwencji.
          • ministra_prawdy Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:03
            aandzia43 napisała:

> Nie jest przypadkiem że wcześniej były takie a ter
            > az są inne bajki dla publiki.

Znowu chytra baba z ematki. Zamiast po ludzku przyznać, że DEI to odpał, który nawet normalsów odrzuca i trzeba to pogrzebać i zapomnieć, to będzie kręcić i cwaniaczyć, że młode kobity lecące na starych pryków to bajka i że teraz jest niby jakaś symetria w opowiadaniu mitów.
            • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:07
              Piłeś nie pisz. Albo może napij się więcej. Chcesz powiedzieć że bajki i inne odpały puszcza się wbrew zapotrzebowaniu? big_grin
              • ministra_prawdy Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:10
                aandzia43 napisała:

> Piłeś nie pisz.

Jesteś chytrą babą z internetów, to przenieś się do jakiejś trollowni, zamiast opowiadać bajki z mchu i paproci.
                • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:16
                  Nie, no weśśś kucu, prawom rynku zaprzeczasz? A tak ładnie w tym przypadku działają tongue_out
            • kot.z.kosmosu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:17
              ministra_prawdy napisała:

> aandzia43 napisała:
              >
              > > Nie jest przypadkiem że wcześniej były takie a ter
              > > az są inne bajki dla publiki.
              >
              > Znowu chytra baba z ematki. Zamiast po ludzku przyznać, że DEI to odpał, który
              > nawet normalsów odrzuca i trzeba to pogrzebać i zapomnieć, to będzie kręcić i c
              > waniaczyć, że młode kobity lecące na starych pryków to bajka i że teraz jest ni
              > by jakaś symetria w opowiadaniu mitów.

Matko, a temu co odklepało?
              • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:40
                Marksizm kulturowy mu spadł na główkę
                • kot.z.kosmosu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:03
                  gr.uu napisała:

> Marksizm kulturowy mu spadł na główkę

😆 Chyba to to
                  • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:18
                    Dramatik chyba nie może zdzierżyć że kobiety nie lecą na cielesność mocno starych facetów tylko na ich zasoby/pozycję. Zasoby, pozycja i osobowość dodają atrakcyjności mężczyźnie i nakładają filtr na oznaki starości, ale tylko do pewnego momentu. Do pewnego wieku, potem już nic sprawi że pani w majtkach dygnie.
                    • moni_485 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 06:59
                      aandzia43 napisała:

> Dramatik chyba nie może zdzierżyć że kobiety nie lecą na cielesność mocno stary
                      > ch facetów tylko na ich zasoby/pozycję. Zasoby, pozycja i osobowość dodają atra
                      > kcyjności mężczyźnie i nakładają filtr na oznaki starości, ale tylko do pewnego
                      > momentu. Do pewnego wieku, potem już nic sprawi że pani w majtkach dygnie.
                      >

A Bridget odziedziczyła duży majątek po mężu.
                • chatgris01 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 18:46
                  gr.uu napisała:

> Marksizm kulturowy mu spadł na główkę

Którą? Bo zawodzi dość boleśnie...
              • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 22:34
                Któraś tu zakosila 3 Cytryny Zbyszka…? 🤔
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 19:42
            Tylko że te nowe bajki nadal nie przystają do mainstreamu. Nadal układ stary facet + młoda kobieta jest społecznie raczej akceptowany, natomiast układ odwrotny niezbyt.

Owszem, na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat zaszły ogromne zmiany społeczne, ale u takich normalnych normików to nadal facet jest stroną inicjującą (a nie kobieta), więc jednak przeważnie wybiera kobiety młodsze lub w tym samym wieku.

Podobnież, jest akceptowalne, że kobieta wybiera zamożniejszego faceta, ponieważ nadal nie jest niczym niezwykłym, że kobieta nie pracuje albo kładzie mniejszy nacisk na karierę, żeby zająć się domem i dziećmi. Natomiast niepracujący facet to pasożyt.

Tak więc te wszystkie urocze bajeczki o starszych paniach, którym młodszy o 30 lat kochanek szepcze do ucha "jesteś taka piękna i sexy" to jest bzdura. W prawdziwym życiu udałoby się jeszcze w wariancie "bogata wpływowa kobieta i młody atrakcyjny koleś, który ją czasem bzyknie za wikt, opierunek i dostęp do możliwości", ale to byłoby... tanie.
            • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 20:23
              Dominujące to są związki rówieśników, związki z różnicą 30 lat to rzadkość, natomiast 10-15 lat nie jest wcale czymś nieakceptowanym społecznie, choć pewnie to zależy od bańki społecznej.
              • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 22:51
                gr.uu napisała:

> Dominujące to są związki rówieśników, związki z różnicą 30 lat to rzadkość, nat
                > omiast 10-15 lat nie jest wcale czymś nieakceptowanym społecznie, choć pewnie t
                > o zależy od bańki społecznej.

Tak wynika z moich obserwacji. W pokoleniu moich 60-latków mam wokół małżeństwa i pary głównie rówieśników i z różnicą 1-3 lata w jedną i w drugą stronę. Trafi się i 7 lat, też w jedną w drugą. Takie z różnicą paręnaście lat też sensacji nie wzbudzają. Sporo się zmieniło, kobiety wyglądają coraz lepiej w porównaniu z rówieśnikami. Pewnie że nie przeskoczymy uwarunkowań biologicznych i nadal najatrakcyjniejsze jest to co młode, ale dzisiejsza czterdziestka to dawna trzydziestka, wyglądem, energią i stylem życia.
    • hanusinamama Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:24
      Gdzie ona źle wygląda?
      • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:27
        Btw on ma 64 lata, ona 55, wiec trochę rzeczywiście mało realistyczne, żeby 55-latka chciała o 9 lat starszego. Co z takim robić? Po lekarzach chodzić?
      • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:34
        Moim zdaniem wygląda dobrze, dużo lepiej niż w pierwszej części. Przystojna, sympatyczna, zgrabna pani w średnim wieku. Mam też nadzieję że postać nie jest już tak koszmarnie głupia jak ta młodsza wersja, to by trochę pomogło przełknąć resztę. Chodzi chyba o to, że w tym filmie ma młodszego o 25 lat absztyfikanta. No i tu już realizm rozpływa się. Bo o ile spoko można uwierzyć w atrakcyjność zjawiskowej Franceski Annis dla młodszego o 20 lat Ralfa Finnesa, to zauroczyć się Bridget będąc młodziutkim przystojnym facetem...?
        • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:50
          Zauroczenie prostytutki starszym klientem jak rozumiem nikogo nie dziwiło?
          • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:02
            Mnie akurat nie zdziwiło, bo Richard Gere w Pretty woman miał zaledwie 40 lat czyli był młody, a poza tym był bardzo przystojny. Za to nie brakowało filmów ze starymi pierdzielami w roli amantów. A już to co wyczyniał Woody Allen przydając swoim bohaterom (granym zresztą przez siebie, brrr...) ładne młodziutkie dziewczyny zgrzytało mi zawsze.
            • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:31
              Aktorów w Pretty Woman dzieliło 18 lat, nie wiem jak to było z wiekiem bohaterów, czy był podany
              • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:59
                Nie pamiętam czy był podany wiek. Renee i Leo Woodalla dzieli 27 lat. Dodatkowo on wygląda nie na 29 tylko na 19.
            • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:53
              Moj stary by ci sie podobał zatem. Podobny do Gere. Zwlaszcza z Gentleman and a Lady bo nie nosi takiej duzej fryzury jak Gere
              • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 22:43
                Bez zdjęcia się nie liczy.
                • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 00:09
                  Wiec sie nie liczy. Ja wiem swoje.
        • moni_485 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 07:01
          Owszem, jest koszmarnie głupia i koszmarnie niechlujna. Przynajmniej w książce, nie polecam.
      • danaide2.0 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:57
        Co to za kiecka?
        Na studniówkę niedobra, a na czerwony dywan dobra?!
        Skandal!
        I tak stać wyprężoną koło kobieciarza, niewykluczone, że narcystycznego?!

Laurielle!!! Gdzie jesteś?!!!
        • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:13
          Eeee nie ma majtek, albo ma podszewkę.
        • fogito Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:47
          Nie widzisz różnicy?
      • nika_1985 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:58
        Ja uważam,że super wyglądają.
      • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 22:43
        Ma na sobie bieliznę erotyczną w miejscu publicznym, więc to oczywiste jak wygląda… 😱😱😱
    • moadek Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:32
      Producenci zrobili film , komedię , z załozenia komedie mają bawić , a romantyczne szczególnie kobiety, rozwijaąjąc przed nimi historię niczym z bajki o ksieciu na białym koniu. Nie nie uwazam że robią krzywde kobietom, z resztą do oglądania nikt nie zmusza. Natomiast Twoje zdanie o kobietach bez wątpienia jest krzywdzące. Nie jestesmy, aż tak głupie przynajmniej w wiekszości, by po obejrzeniu bajki oczekiwać materalizacji młodych , bogatych i zapatrzonych w nas i to w sporej liczbie. Strach pomysleć cokobiety myslą po było po obejrzeniu np . filmu katastroficznego...... sorki musze kończyć .... tylko na chwilę przestałam kopać schron wink
      • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:38
        Oooo, właśnie napisałam to samo wyżej smile Co do krzywdy rzekomej - zastanówmy się czy pokolenia mężczyzn patrzących na męskie starszawe i średnio piękne postacie filmowe nie mogące się opędzić od młodziutkich kobiet ucierpiały bardzo na umyśle?
        • danaide2.0 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:59
          A nie? Incele niby z powietrza się wzięli?
      • nika_1985 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:58
        Otóż towink
    • makurokurosek Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:47
      Nigdy nie byłam w stanie obejrzeć tego filmu i nie rozumiem jego fenomenu.
      Według mnie ten film przedstawia kobiety jako głupie, płytkie idiotki.
      • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:56
        No bo nie ogladalas. Bridget nie jest glupia. Jest clumsy. Zachowuje sie jakby miala ADHD. Absolutnie nie plytka
        • makurokurosek Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:01
          Zaprzestałam oglądania po 5 może 10 minutach. Dla mnie, wówczas dwudziestoparolatki, dorosła kobieta skupiona na odchudzaniu się i złapaniu faceta to była postawą nie do przyjęcia.
          • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:06
            >Zaprzestałam oglądania po 5 może 10 minutach. Dla mnie, wówczas dwudziestoparolatki, dorosła kobieta skupiona na odchudzaniu się i złapaniu faceta to była postawą nie do przyjęcia.

No na pewno nie jest smetna slowianka z slynna z rollek slowianska bitch face bez usmiechu za to z zadeciem
            • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:57
              Przecież te rolki to jest tyko trend nie mają nic wspólnego ze Słowiankami
              • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 00:08
                Serio wydaje ci sie ze Slowianie sa radosni? Nie, Polacy i wschodnio europejczycy nie slyna z alkoholizmu ale wlasnie narzekactwa i braku usmiechu.
                • gr.uu Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 11:42
                  Słowianie są różni, a te rolki to odgrywanie stereotypów. Może dawno nie byłaś w Polsce, ale naprawdę ulice nie są tu pełne nadętych blondynek
        • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:06
          Jest głupia, w sensie pozbawiona elementarnej wiedzy ogólnej. Poza faktycznie zachowuje się jakby miała ADHD, co akurat do pewnego stopnia może mieć swój urok. Ona wykracza poza granice uroku.
        • nika_1985 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:57
          Oglądałam wszystkie serie bo uwielbiam. Jak ja widzę to robi mi dzień,że tak się wyraze..wink) we wszystkich częściach mnie rozbawiła. Ja też sądzę,że ona nie jest głupia, ale na swój sposób taka rozstrzepana, czasem naiwna, ale w uroczy sposób.Cos w sobie mawink ale ja na ten film patrzę się jako na komedię.. nie próbuje się doszukiwać Bóg wie czego. Myślę,że wiele kobiet może się nawet utożsamiać i czasem czuć się jak taka bridget Joneswink)) na kanapie jak jest chorawink)
    • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 13:55
      >Aż mnie zmroziło, prawie 60letnia Bridget o twarzy fatalnie zrobionej Rene staje się po raz kolejny obiektem westchnień całkiem do rzeczy facetów, w tym jednego dużo młodszego

Bridgey ma 55. Niesamowite jestescie dziewczyny z Polski z tymi kompleksami i zalozeniem ze w wieku 60 lat juz nikogo spotkac sie nie da. Moja 68 letbia znajoma wyszla niedawno za wdowca 71 latka. Spotykali sie pare dobrych lat. Tu ludzie w kazdym wieku sie dobieraja i zenia.

Kilka polek wyzej faceci? Jezu co za dziwnie niska samoocena dziewczyny
      • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:08
        Oczywiście że może kogoś spotkać, ktoś moze się nią zauroczyć, zakochać, pożądać. Ale kuźwa, nie dwudziestolatek.
        • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:27
          Moja znajoma z US w wieku 57 lat miala paromiesieczny romans z 23 latkiem. Moja krawcowa z Polski, lat 48 miala romans z 25 latkiem. Tez pare miesiecy.

A najciekawszy byl romans siostry mojej znajomej z Polski. Ona 46 lat i i dorosle dzieci, on 21. Pobrali sie. No i sa tym malzenstwem juz dobre 10 lat. Szok
          • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:28
            ...Macron?
          • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:46
            Jasne że się z rzadka zdarzy, jakieś ciekawe wyjątki kwalifikujące się do dokładnej analizy. Niejeden interesujący mroczny dramat można by nakręcić, a jak ktoś nakręci to pierwsza polecę. My tu jednak o lekciutkim filmie, w którym każda akcja, każdy dialog pisane są po dokładnej analizie rynku. No więc mamy teraz schlebianie paniom w średnim wieku, przy pieniądzach i z wpływami, płacę i dajcie mi mój produkt. Nieważne jak głupie i nieprawdziwe, coś jak jęki w pornosach.
            • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:02
              >No więc mamy teraz schlebianie paniom w średnim wieku, przy pieniądzach i z wpływami, płacę i dajcie mi mój produkt.

Co za nonsense. To jest kontynuacja zycia pewnej Bridget. To nie jest tak, ze Bridget w pewnym wieku wyparowywuja. One zyja i mozna o nich napisac kolejny tom ksiazki ( i autorka napisala).

A to ze tobie sie wydaje, ze tylko mlodki maja relacje z facetami to twoj problem. poznaj moja tesciowa lepiej....
              • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 11:02
                Ja wiem że Bridget w pewnym wieku nei wyparowują. Żyją, bzykają się, maja kochanków, czasem się trafi młodszy. Zjawiska nienowe, w naszym kręgu kulturowym. Z teściową to byśmy sobie pewnie fajnie pogadały wink
          • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:40
            No, ale co to za faceci? Bo w filmie mamy niespecjalnie atrakcyjna, starszawa wdowę z dwójką małych dzieci do której ślini się chłopak o wyglądzie modela. No ludzie.
            • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:49
              Ale kasiasta hahaha
            • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 20:00
              Po 1, mentalnie jest bardzo atrakcyjna i magnetyczna dla niego.
              Po 2, nie wygląda źle, ma przyciągającą facetów kobiecą mimikę i reakcje, po 3, nie jest stara, mając 50+ ani brzydka.
              Po 3, chłopak jak chłopak, widziałam ciekawszych.
              A Ty ciągle poniżasz kobiety, masz nagonkową obsesję.
            • tanebo0001 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 20:02
              Na bezrybiu i rak nie ryba.
            • princesswhitewolf Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:04
              >do której ślini się chłopak o wyglądzie modela

Naprawde zyjesz w wyobrażeniach, ze faceci tylko leca na mlode i piekne?

Kobieto, w sasiednim watku masz exhibicjoniste, istnieje gerontofilia jak i pedofilia, zoofilia...a co dopiero pociag do mamusiek w wieku srednim. A malo to takich?
              • simply_z Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:06
                Nie mówiąc o tym, że tych modeli jakoś na ulicach nie widać. Zwłaszcza na polskich ulicach....
                • tanebo0001 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 21:36
                  Modelek też tylko garść. Poza tym parafilie to tylko ułamek procenta. Różnica w wieku w małym zakresie nie ma znaczenia. Reszta to zauroczenie i wyrachowanie.
        • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:55
          29-latek, czyli 30- latek za chwilę.
        • claudel6 Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 14:06
          takie związki są rzadkie, ale wielu młodych facetów ma teraz obsesję doświadczenia seksualnego ze starszą kobietą (wpływ porno), i wcale przez starszą nie rozumieją 30+, tylko właśnie 40+50+.
          • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 14:51
            Starszą od siebie, a nie ogólnie starszą, bo 40/50 to wciąż wiekowo młode osoby.
            • emka_bovary Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 14:56
              miaumia napisała:

> Starszą od siebie, a nie ogólnie starszą, bo 40/50 to wciąż wiekowo młode osoby
              > .

I twoi koledzy z klasy albo troszkę starsi się nimi interesują?
              • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 20:12
                Mówię o współczesnych kobietach - mojej Mamie i Jej koleżankach, przyjaciółkach - wyglądają naprawdę młodo w tym na razie niewyobrażalnym dla mnie wieku.
              • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 30.01.25, 20:15
                Nie wiem, kto się kim aktualnie interesuje ale w moim otoczeniu ostatnio była para - On 29 lat, Ona 45, poznali się, kiedy On miał 19. I są razem do teraz.
                Ogólnie weszła moda, żeby dziewczyny miały młodszych i rówieśników, a odmawiały starszym.
                Potwierdzają to badania opinii, i wywiady z różnymi dziewczynami wink
    • angazetka Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:02
      Wspaniały wątek typu "kobiety kobietom".
      • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:09
        Ale że wszystkie wypowiedzi?
        • angazetka Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:10
          Nie wszystkie. Ale założycielska owszem.
          • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:15
            No i wywiązała się dyskusja, w dużej mierze nie w tonie posta założycielskiego. Kadzenie kobietom gdy nie ma przyczyny do słodzenia, tworzenie kółek wzajemnej adoracji, nie robi nam dobrze. Tak jak nie robi dobrze facetom, ale o tym już dobrze wiemy.
            • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 23:00
              Ale Ty masz ból d…y, że Renee może się komuś podobać 🤦‍♀️
          • hanusinamama Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:13
            Założycielka to trolica udającą tępą panienkę...zlituj się
            • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:41
              Raczej incel po odrzuceniu i wykorzystany przez kuguara. Albo jakaś wykastrowana parch-iarchatem parafianka parcianka.
              Do tego nick o cielesnym zapomnieniu zapewne xD
    • ministra_prawdy Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 14:12

> Aż mnie zmroził
      > o, prawie 60letnia Bridget o twarzy fatalnie zrobionej Rene staje się po raz ko
      > lejny obiektem westchnień całkiem do rzeczy facetów, w tym jednego dużo młodsze
      > go.

Żenujące, prawie tak samo jak wątki na ematce, gdzie riki prowokuje i rozkłada pawi ogon, leciwe matrony się "oburzają", a wszystko ocieka płynami ustrojowymi 🤢
    • sueellen Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:05
      Nigdy nie rozumiałam fenomenu tych komedii. Ona była tak koszmarnie irytująca, że nie wiem w jaki sposób mogła się komukolwiek podobać 😂. Mnie jako widza irytowała strasznie. Nigdy nie obejrzałam całego filmu, tylko większe lub mniejsze fragmenty. Takie wyrwane pojedyncze sceny były całkiem zabawne ale obejrzenie całego filmu jest po prostu niestrawne.
      • hanusinamama Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:14
        Irytująca powiadasz? I nie mogła się nikomu prze to podobać?...
        • aandzia43 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:18
          Mogła, najbardziej podobała się oglądającym film kobietom. Po to ten film nakręcono, sprzedał się dobrze. Tak w ogóle to książka bardzo mi się podobała, pamiętam że się ubawiłam.
          • sueellen Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:40
            aandzia43 napisała:

> Mogła, najbardziej podobała się oglądającym film kobietom. Po to ten film nakrę
            > cono, sprzedał się dobrze.

Tym bardziej nie rozumiem fenomenu. W ogóle dużo rzeczy które sprzedają się jak czekolada z Dubaju mnie nie w ogóle kręcą 🤣
            • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:50
              No ale przeciez nie muszą.
              • sueellen Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:09
                gryzelda71 napisała:

> No ale przeciez nie muszą.

No nie muszą, nie muszą . Tylko wtedy zaczynam się zastanawiać czy to ludzie są tacy dziwni czy ja skoro nie lubię czegoś co jest fenomenem i kochają to miliony.
                • ritual2019 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 18:13
                  Nie lubisz wszystkiego co podoba sie wiekszosci?
                  • sueellen Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 18:33
                    ritual2019 napisał(a):

> Nie lubisz wszystkiego co podoba sie wiekszosci?

W większości tak. Zwłaszcza jeśli chodzi o muzykę i filmy. Ale nie tylko. Tzw popkultura jest dla mnie niestrawna. Nie znoszę masówek , miejsc które przyciągają tłumy, turystycznych atrakcji , parków rozrywki, wakacji all inclusive i popcornu 😅. Nie lubię Nandosa McDonald's Ikei, piłki nożnej ani tenisa i nic a nic nie obchodzą mnie celebryci żadnej nacji ani ich życie prywatne. Nie odnajduje się " w trendach". Nigdy nie wiem czy coś jest modne. Jak kupuje samochód przeglądam ranking pod hasłem "niezawodność ", a potem interesuje mnie komfort prowadzenia i czy wygodnie się wsiada i wysiada (klamki, drzwi), pojemność bagażnika i patrzę tylko na te kwestie. Kolor, bajery, aplikacje, kołpaki, głośniki, nawigacje i skórzane siedzenia są dla mnie kompletnie nieistotne.
                    • ritual2019 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:47
                      To jestes dziwna. Oczywiscie nie ma zakazu bycia dziwnym. Ja lubie duzo z tego co podoba sie wiekszosci, oczywiscie nie wszystko. Jestem na czasie z trendami co nie znaczy ze je kopiuje.
                      • ministra_prawdy Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:51
                        ritual2019 napisał(a):

> To jestes dziwna. Oczywiscie nie ma zakazu bycia dziwnym.

Z tego co ona pisze, to przecież wpisuje się idealnie w trendy. Przynajmniej trendy popularne u pań w jej wieku - żeby nie było, to samo dotyczy mnie.
                      • simply_z Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 20:52
                        Przy czym pracuje w korpo, do bólu nudnym środowisku, więc chociaż w kwestii popkultury może być taka inna.
                    • memphis90 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 23:03
                      Piiiick meeee, piiiick meeeee! Ja zupełnie nie jestem taka, jak te wszystkie inne wokół! Piiiiiiiickkkkk meeeee noooow!
                • marta.graca Re: Nowa Bridget Jones 29.01.25, 09:16
                  Po twoim wątku piejącym nad zaletami covidu raczej nikt nie ma wątpliwości.
          • chatgris01 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 18:51
            aandzia43 napisała:

> Tak w ogóle to książka bardzo mi się podobała, pamiętam że się ubawiłam.

Książkę uwielbiam, nawet się częściowo z Bridget identyfikowałam, będąc w tym samym czasie singielką tuż po trzydziestce.
            A dowiedziałam się w ogóle o tej książce z felietonu Anny Bojarskiej, która też się identyfikowała i uwielbiała.
            • nika_1985 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:18
              chatgris01 napisała:

> aandzia43 napisała:
              >
              > > Tak w ogóle to książka bardzo mi się podobała, pamiętam że się ubawiłam.
              >
              > Książkę uwielbiam, nawet się częściowo z Bridget identyfikowałam, będąc w tym s
              > amym czasie singielką tuż po trzydziestce.
              > A dowiedziałam się w ogóle o tej książce z felietonu Anny Bojarskiej, która też
              > się identyfikowała i uwielbiała.
              >
              >
              >
              >
              Ja również. Uwielbiam książkę i film również mnie bawiwink)
    • towarzyszka_leila Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 15:51
      A mnie twarz Renee podoba się bardziej niż parę lat temu. Coś zostało poprawione.
    • zla.m Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:05
      Oceniając po zdjęciach, to Rene jest dużo bardziej atrakcyjna (a nigdy specjalnie mi się nie podobała) niż ten chłopek-roztropek z wyjątkowo paskudnymi oczkami. Ja się raczej bym dziwiła, że na niego poleciała.
      • zapomnialosiehehe1 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 17:46
        Taaaa błagam.60latka zoperowana kilkukrotnie, obstrzykana żeby jako tako się trzymać, sztuczne włosy, sztuczne zęby i wygląda lepiej niż młody, naturalny facet model.
        • gryzelda71 Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 18:55
          Szczytować zaraz bedziesz.
      • bmtm Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 18:19
        Prawda. Ma w sobie coś sympatycznego i zawsze miała.
    • srubokretka Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:35
      Juz pierwsza czesc ogladalam z gymasem zazenowania na tarzy. Nie lubie takich filmow, ale trendy sie zmieniaja, wiec producenci ida z duchem czasu. Za 10 lat panowie beda z babciami lub z zadna. Tak jak to bylo do tej pory z dziadkami i mlodszymi partnerkami. Ja juz zaczynam miec takie podejscie nowoczene., Jakbym kiedys zostala sama, to wole byc bez partnera niz z dziadkiem.
      • bmtm Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 17:05
        I co w tym było żenującego?
    • bmtm Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 16:54
      Teraz taka moda. Pierwsze info z brzegu - 92letnia Joan Collins na romantycznych wakacjach ze swoim sześćdziesięcioletnim mężem.
      • azalee Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 17:43
        Serio w twoim uniwersum to jest "Pierwsze info z brzegu"??
        I jakim cudem powiazales to z "nieatrakcyjna, mało rozgarnięta baba bez osiągnięć magicznym sposobem przyciąga do siebie mężczyzn o kilka półek wyżej."?
    • miaumia Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 19:33
      Powiem tylko tyle - mizogin z rozmachem pluje znów kałem na kobiety.
      'Zmroziło, o twarzy fatalnej, jednego dużo młodszego, nieatrakcyjna, mało rozgarnięta baba, mężczyzn kilka półek wyżej, romansowe przygody babci.. nadwadze, wieku, zmarszczkach..a pisała madame opryszczka, której widoku tutaj i niesmaku niestety bardzo ciężko się pozbyć.'

• gronostajka Re: Nowa Bridget Jones 28.01.25, 20:14
      Ależ twórcy robią krzywdę kobietom, które potem cierpią, no bo jak to, same wyją w samotności a miały mieć tabuny adoratorów zakochanych w ich nadwadze, dojrzałym wieku, zmarszczkach itd.

nie no...jak tak, to nie może być! Zakazać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka