Dodaj do ulubionych

GamesCom - relacja z dnia 3

21.08.09, 10:54
Być może wykorzystają większą moc procesora w nowym PS3 (slim) do emulacji PS2.
Obserwuj wątek
    • Gość: nacho GamesCom - relacja z dnia 3 IP: *.ptr.magnet.ie 21.08.09, 10:57
      mnie drakensang rozczarowal. Tzn, fajny jest ze wzgledu na 'blizszosc' do klasycznych rpegow, ale fabularnie jest zbyt dretwy... po prostu nudny
    • d_pawel Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 11:01
      at0m -> Eee, sugerujesz, że Cell jest za słaby do symulowania procesora o szybkości 300 MHz? wink Nie, to po prostu "efekt uboczny" zmniejszenia wielkości rdzenia.
    • simplex Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 11:20
      "PP: Biorąc pod uwagę to, że Sony w Polsce stara się lokalizować swoje największe hity (Killzone 2, inFamous) możemy, niestety, spodziewać się pełnej polskiej lokalizacji. Dlaczego piszę niestety? Bo chciałbym i kibicuję spolszczeniu kinowemu tej gry. Pomimo że jestem zwolennikiem eksperymentowania z pełnymi lokalizacjami, to w Heavy Rain głos aktorów będzie pełnił o wiele ważniejszą funkcję niż w jakieś strzelance i źle dobrane oraz zagrane głosy zrujnują tę grę doszczętnie."

Pełna zgoda, ja to wrecz jestem przeciwko jakiekolwiek polonizacji, nawet kinowej. To co zrobiono z polskim tłumaczeniem woła o pomstę do nieba, ale to temat na osobnego flejma, jak ktoś chce, to rozwinę.
    • simplex Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 11:20
      Zapomnialm dodac, ze jesli do czasu wyjscia Heavy Rain nabędę PS3 i okaże się, ze gra zostala zlokalizowana, to po prostu zaimportuję sobię grę z UK i pewnie jeszcze zaplace mniej niż w Polsce wink
    • simplex Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 11:25
      "at0m -> Eee, sugerujesz, że Cell jest za słaby do symulowania procesora o szybkości 300 MHz? wink"
      Hola, hola, emulacja to nie taka prosta sprawa, megaherce sa malo istotne, wazna jest architektura. Pierwszy xbox mial jednoredzeniowego celerona 700mhz, a tymczasem sa problemu emulacja go na 3rdzeniowym procku po 3ghz na rdzeń.
      Jestem przekonany, ze gdyby emulacja PS2 na Cellu była prosta i radosna, to sony by ją umożliwiło, zamiast wkurzać graczy w stylu "kto daje i zabiera".

"Nie, to po prostu "efekt uboczny" zmniejszenia wielkości rdzenia."
      Tzn w jakim sensie? Jest mniejszy i mniej sie grzeje wiec mozna go wyzej taktowac?
    • d_pawel Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 11:29
      simplex -> Tak, ale at0m nie chodziło o architekturę, ale szybkość. To raz.

Dwa, Sony znowu kilka razy mówiło, że nie będzie wstecznej emulacji, bo ludzie kupują PS3 dla "przyszłości". Niemniej spekuluje się, że firma nie chce ukręcić złotej kurze głowy - PS2 nadal dobrze się sprzedaje.

Co do procesora. A nie o to właśnie chodzi? Czy to nie kolejne mniejsze technologie wytarza procesorów nie są jedną z głównych przyczyn zwiększania szybkości/ilości rdzeni?
    • Gość: Ralph Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.09, 11:36
      Zwiastun Drakensang! Ta muzyka z poprzedniej częsci... Aż mnie ciarki po plecach przeszły. To będzie jedna z najważniejszych (jak nie najważniejszy) gier RPG nadchodzącego roku.

@nacho
      Drakensang fabułę miał niezłą (może nie zaskakującą i pełną akcji, ale trzymającą się normy), gorzej było z postaciami w drużynie, którzy czasem dawali krótkie komentarze i tyle (zero sprzeczek, kłótni itp.).
      Ale Drakensang posiadał bardzo ciekawe, złożone zadania i ciekawie przygotowane lokacje oraz TĘ muzykę.
      Dla mnie to przeświadczyło o jego wspaniałości.

Kolejny Drakensang to kolejny must have na 2010r.
    • han_solo_79 Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 11:37
      Rety, ale Wy macie emo z tymi lokalizacjami big_grin Większość klientów chce produktów w mowie ojczystej (mój tatko w ogóle nie tyka programów po angielsku, nawet jak są hiper-szmiper) a że tłumaczenia kiepskie? Z pretensjami proszę do tych wszystkich Zamiejscowych szkół języka angielskiego co to nawet zwrotu "You welcome" nie znają big_grin
    • d_pawel Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 11:55
      Czyżby do konta han_solo_79 dobrał się jego syn? tongue_out
    • Gość: Crazy Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: 193.138.241.* 21.08.09, 12:06
      Mam pytanie co do fify 09 na Ps3. Jak kamera szybciej sie ruszy zostają smugi za zawodnikami.tv mam full HD.To przez słaby czas reakcji tv czy coś mam źle ustawione w opcjach PS3?
    • Gość: shalick Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 12:14
      Jeśli chodzi o lokalizacje... cóż - idealnym rozwiązaniem jest coś co zrobili z mass effect, bioshockiem, czy fallutem 3. Wybór wersji językowej. I to zarówno napisów jak i aktorów podkładających głos. Bodaj w ME można było grać nawet z polkskimi głosami i angielskimi napisami.
    • simplex Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 12:19
      "Dwa, Sony znowu kilka razy mówiło, że nie będzie wstecznej emulacji, bo ludzie kupują PS3 dla "przyszłości"."
      Te śpiewkę Sony zaczęło po tym jak z oszczednosci przestało umieszczać EE+GS w swojej konsol wink Wcześniej chwalili sie ze beda mieli pełną emulację sprzętową i jeszcze glanowali xboxa za to ze bedzie mial emulacje softwareową przez co nie będzie 100% kompatybilności.
      Kutaragi: "PSone runs on the PlayStation 2 through emulation rather than actual hardware. PlayStation 3 will offer the same compatibility for PS2 software and the format will continue forever"

"The current Xbox will become antiquated once the new machine comes out this November. When that happens, the Xbox will be killing itself. The only way to avoid that is to support 100 percent compatibility from its [Xbox 360's] launch date, but Microsoft won't be able to commit to that. It's technically difficult."

No a koniec koncow okazalo sie, ze to xbox360 zapewnia wsteczna kompatybilnosc w swojej konsoli, a PS3 nie. Fail wink

"Niemniej spekuluje się, że firma nie chce ukręcić złotej kurze głowy - PS2 nadal dobrze się sprzedaje."
      I to pewnie jest jeden z powodow dla ktorych emulacji nie bedzie, a szkoda.

"Co do procesora. A nie o to właśnie chodzi? Czy to nie kolejne mniejsze technologie wytarza procesorów nie są jedną z głównych przyczyn zwiększania szybkości/ilości rdzeni?"

To ja sie pytałem wink Po prostu głośno zastanawiałem się na jakiej zasadzie mozliwe było zwiekszenie jego wydajności, jedyne co przyszlo mi do glowy to to o czym napisalem, bo nie sadze zeby sony dokonalo jakichkolwiek innych modyfikacji architektury.
    • d_pawel Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 12:21
      simplex -> Co do procka, sądzę, że dobrze myślimy smile.

Co do PS3, wystarczy, że PS2 zdechnie ostatecznie (rok? dwa?) i Sony wykorzysta swój patent. Trza być tylko cierpliwym...
    • simplex Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 13:32
      Ja się nie boję, ja mam PS2 wiec dla mnie kompatybilnosc nie jest aż tak ważna, choc fajnie byloby pograć sobie w gry z PS2 w 720p (i najlepiej do tego z FSAA) smile
    • Gość: robotwithinme Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.09, 14:15
      Ciekaw jestem tylko czy łatwiej jest zrobić emulację PS2 na PS3 czy porządny emulator PS2 na pieca, bo tego ostatniego jakoś nadal nie ma.
    • Gość: qqn Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: *.legnica.vectranet.pl 21.08.09, 14:19
      a czy mi sie wydaje czy emulacja wsteczna byla juz w ps3 60gb? - -; podstawowym powodem dla ktorego ps3 nie bedzie posiadalo emulacji wstecznej jest fakt ze ps2 nadal generuje przyzwoite dochody.
    • simplex Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 14:27
      "a czy mi sie wydaje czy emulacja wsteczna byla juz w ps3 60gb?" była, bo wsadzili do ps3 CPU i GPU z PS2, wiec musialo dzialac.
    • Gość: Kefir Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 14:29
      dzieci, uczmy się angielskiego i niech Heavy Rain w ogóle nie bedzie lokalizowane / będzie do wyboru. Niestety na konsolach nie spotkałem jeszcze gry z możliwością wyboru wersji językowej więc ja osobiście chciałbym grać w pełną angielską wersję. nie dość, że lepiej brzmi, to można się i czegoś nauczyć zarówno słuchając angielskiego jak i go czytając!
    • Gość: migulic Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: *.67-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.08.09, 14:31
      to nie jest ostatni dzień... targi trwają do niedzieli.

A oprócz tego, we większości 'europejskich' wersji gier można wybrać język: angielski, francuski, niemiecki, itp. Dlaczego w polskich wersjach nie można zrobić tego samego?
    • d_pawel Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 14:48
      migulic -> Trwają dla publiczności, ale jako tako, jak sądzę, się kończą, bo zazwyczaj nie pojawiają się nowe materiały w weekend. Może się okaże, że się mylę.
    • Gość: Ralph Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.09, 18:37
      @d_pawel
      Śledzę te targi dość uważnie i nie czytałem nic na temat Supreme Commander 2, a czytałem, że miał być prezentowany na targach. Mam nadzieję, iż pojawią się o nim jakieś informacje.
    • d_pawel Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 18:55
      Ralph -> Dobrze, że wspomniałeś o tym tytule, bo miałem już kończyć. Wrzuciłem parę filmików.
    • Gość: karol Re: GamesCom - relacja z dnia 3 IP: 81.173.209.* 21.08.09, 19:39
      www.gamezilla.pl/content/gamescom-dzien-3-na-zywo-i-w-kolorze relacja z konferencji blizzarda!!!
    • mateuszskibicki1 Re: GamesCom - relacja z dnia 3 21.08.09, 19:48
      Witam, po pierwsze dzięki za relacje z konferencji i targów ^^ spisaliście się na medal... po drugie do Waszego pytania forma takiej relacji jest jak najbardziej fajna ^^ komentarze (np wczoraj mój o Aionie) mówią co kto chce zobaczyć a Wy mniej więcej wiecie czego szukać i wklejać na bieżąco ;] ogólnie jest super i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka