Dodaj do ulubionych

SCE Polska o PS3 Slim

• marcin-ka Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:22
      tracer87: wg danych dostępnych w sieci typowe zużycie energii przez wersję slim to nieco ponad 70 W.
    • tracer87 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:31
      marcin-ka
      Zobaczymy jak konsola będzie miała premierę i ludzie na forach to sprawdzą bo skoro ma moc max 250W a wersja 80GB 280W to nie może być takiej przepaści jak 70W a 190W.
      Już z tymi 34% wyszło że ściema bo chodzi o porównanie z 40/60GB a nie 80GB.
      Tak samo x360 jasper max moc zasilacza 150W a pobiera jakieś 30W mniej od x360 falcon który ma max moc zasilacza 175W.
    • shastorm Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:33
      och no dziś chyba zmęczony jestem... tracer87, xboks jest boski, najlepszy i wspaniały... Jeśli tak to na prawdę nie potrzebuje ciebie w roli ambasadora marki. Zaufaj mi. Najlepiej zrobisz dla wizerunku swojej ulubionej marki jeśli przestaniesz się wypowiadać...

mam głupie pytanie, wiem wiem, nie chce mi się szukać... jak jest z wyjściami audio w iksie? ma optyczne? Wiecie, nowe mieszkanie, nowe kable, właściciele zostawili projektor na suficie... pora kupić porządnego Denona big_grin
    • tracer87 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:36
      shastorm
      Zabolała prawda? przykro mi
      X360 ma optyczne w elite, ale teraz już chyba nie będą dodawali tego kabla, MS idzie w ślady Sony, smutne.
    • marcin-ka Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:40
      tracer87: dyskutujesz z liczbami
      tinyurl.com/nstd59

Ostatnia rewizja przed slim zużywa średnio 110 W. Sądząc po samej emisji ciepła, różnica w stosunku do poprzednich rewizji (np. 40 GB, 90/65 nm, którą miałem wcześniej) jest znacząca. Teraz przypatrz się, jak bardzo zmniejszyła się powierzchnia wylotów powietrza w nowej obudowie. Wnioski wyciągnij sam.
    • asgaroth-poly Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:46
      @jakubor: oficjalnie nie ma konsoli o nazwie PS3 Slim, to dziennikarze "growi" i sami gracze przyjęli taką nazwę. Daje to zresztą pewne podstawy do założenia, że za jakiś czas pojawi się właściwy Slim.
    • tracer87 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:56
      marcin-ka
      No to fajnie jak twoja wiedza opiera się na wiki, wejdź na forum z ps3 poszukaj porównań pod względem pobierania mocy w modelach ps3.
      80GB pobiera ok 190W tak samo slim będzie pewnie ok 170W pobierał.
    • toread Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:57
      Poprosiliśmy o wyjaśnienia w sprawie tych 1000 gier. Stay Tuned. Mam nadzieję, że niedługo otrzymamy odpowiedź.
    • 12345pll Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:57
      flaczki na gorąco smile :

gizmodo.com/5345569/playstation-3-slim-teardown-shows-optical-drive-taking-up-a-load-of-space
    • janci0 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:58
      Nie wiem nad czym tu deliberować. Notka prasowa i tyle. Slim będzie mniej prądu zużywał - dobrze, grunt że się będzie mniej grzał. Co do linków z wiki, to bym nie był taki chętny do cytowania - mała wiarygodność.
    • janci0 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 14:58
      1000 gier? Na bank wliczają PS1. W końcu wkładasz płytę i grasz...
    • shastorm Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:02
      tracer87, czy zabolało? Nie po prostu czuję zmęczenie materiału i zaczynam reagować wysypką na niektore posty, ich język, "prawdy objawione" (ale czemu tylko dla autora? Bóg dziwnie wybiera swoich mesjaszy), itp itd...

Jak w przedziale wyjmuję swojego maczka, to sam się sprzedaje tongue_out Wszyscy kołnierzykowcy chowają swojego brzydactwa i przełamują niechęć do owoców tongue_out

I dlatego rozumiem potrzebę niektórych do nawracania niewiernych na jedyną stronę barykady. Ale po prostu nie róbcie tego tak bardzo nieprofesjonalnie big_grin

Większość tekstow fanboi to już nawet się nie chce prostować, tak ssają z palca... Przestańcie bo wpędzicie w komplekcy tym ssaniem niejedną kobietę uncertain

Teraz jeszcze się tylko dopytam optyczne w sensie audio tak? Bo że hdmi ma już każdy to już wiem ale chodzi mi o wyprowadzenie audio do wzmacniacza osobno żeby nie przepychać przez Denona obrazu HDMI (choć na pewno upscaler w Denonie do 1080p jest lepszy niż w moim tv czy też w iksie wink ).

Co prawda to prawda asgaroth dobrze mówi smile mamy nowe PS3 i stare PLAYSTATION 3 big_grin
    • marcin-ka Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:02
      "No to fajnie jak twoja wiedza opiera się na wiki"

A twoja w kwestii poboru prądu przez X360 (100 W) opiera się niby na czym? smile Skoro masz jakieś inne źródła, to je po prostu podaj, zamiast wyciągać liczby z czapki i odsyłać mnie nie wiadomo gdzie, gdy zapytam "skąd?".
    • tracer87 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:04
      janci0
      ale tam pisze że specjalnie powstały dla ps3, bajek sopny ciąg dalszy big_grin
    • rokipat Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:16
      Chlopaki (dziewczyny?): Pobijcie sie!
    • tracer87 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:16
      marcin-ka z forum ps3:

80GB PS3 MGS4 Bundle -

* XMB idle - 180 watts
      * Bluray Playback - 182 watts
      * DVD playback - 197 watts
      * Game (MGS4) - 200 watts

Nie chce mi się już spierać może te 80W co napisałeś to w xmb będzie pobierał a przy grze/filmie więcej. Pozdrawiam.
    • 12345pll Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:29
      To tak jak ze spalaniem w autach. Kazdy producent podaje średnie spalanie które potem niewiele ma wspólnego z realiami. Niestety cyfry takie sa wręcz nie osiagalne. dlatego te 80W uznaje za czysta fikcje.
    • shastorm Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:41
      big_grin tia, ja zawsze się zastanawiam jak im się udało osiągnąć w trybie miejskim (czy tam mieszanym whatever tongue_out ) 12 litrów/100km kiedy mi się udaje maks na 16l/100km zejść big_grin

Tak na marginesie to ciekawe, że BD kosztuje mniej prądu niż DVD ? O.o
    • xbot-0 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:48
      tracer lepiej Ci juz?? Skoro juz wiemy mniej więcej ile będzie ciągnąć prądu to zakończmy ten nudny temat.
      PS to chyba normalne ze PS3 ciagnie więcej prądu od xboxa smile Lepsza technologia robi swoje
    • marcin-ka Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:51
      "80GB PS3 MGS4 Bundle -

* XMB idle - 180 watts
      * Bluray Playback - 182 watts
      * DVD playback - 197 watts
      * Game (MGS4) - 200 watts"

Cuda wianki (dlaczego nie podałeś linka??). Tu masz dokładne porównanie, wraz z opisem metodologii, dla Wii, X360 i PS3:
      www.hardcoreware.net/reviews/review-356-1.htm

Tekst jest z lutego 2007, więc dotyczy pierwszej rewizji PS3 (CECHA lub CECHB, hardware'owa emulacja PS3, najwyższy pobór ze wszystkich wersji). Maksymalnie wyszło:
      - 200 W w czasie gry,
      - 176 W podczas odtwarzania DVD,
      - 187 W przy odtwarzaniu BD,
      - 177 W podczas ściągania zawartości z sieci.

Wartość średnia pokrywa się z liczbą 180 W, podawaną dla tych rewizji przez Wikipedię, więc raczej nie ma powodu, by negować liczby podane dla rewizji nowszych. W każdym razie te dane falsyfikują twoje źródło - z pewnością nie są to wyniki najnowszej ( przed wydaniem slim) wersji PS3, tylko *najstarszej*.
    • 12345pll Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 15:53
      nie liczy się technologia kolego a spryt i umiejętnośc jej wykorzystania.

znowu odwołam się do aut, silników. zobacz co w silnikach robi VW (1.4 z turbo) a co robi taki GM (kiepawe 1.6 bez turbo). 1.4 spala mnie i ma większą moc...
      Tak więc megalomania w cyfrach np. ilość rdzeni w procku wcale nie musi swiadczyć o tym czy dana konsola jest lepsza czy gorsza.
    • xbot-0 Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 16:03
      Ale co ma moc uzyskiwana ''wyciskana'' do poboru mocy?
      PS3 jest bardziej zaawansowane tech więc i ciągnie więcej prądu. PROSTE
    • shastorm Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 16:04
      12345pll

nie no moje gratulacje smile nie ma to jak ze znastwem porównywać parametry wolnossących jednostek z silnikami z turbinami... sprowadzając to do koni Gratz wink

Zresztą co jak co ale na prawdę wartość poboru prądu to nie wynik technologii. A tym bardziej nie dowód na "jakość" technologii użytej w iksie big_grin

Może jestem mało pro eco ale mi się podoba moja przyjemność z jazdy, nawet jeśli chwilowe spalanie mam na niskim biego pod 150 litrów smile

I tak samo mam z konsolą, fajnie jeśli mało bierze ale nie musi. Nie jest to mój wymóg lecz tylko życzenie i to o małej wadze.

I prawda, jak nie pad to ilośc prądu? nie mamy lepszych pomysłów na dyskusje?

ech smile
    • he-man-pl Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 16:52
      Ale macie sie o co klocic;/ Dla mnie moze konsola nawet pobierac 500W pradu.. Nie gram 24/h wiec nie jest to za bardzo istotne jak dla mnie..
      Zapewne wiekszosc krzykaczy klocacy sie tu ktora konsola pobiera mniej pradu, nie placi rachunkow tylko ich mamusie i tatusiowie.
    • 12345pll Re: SCE Polska o PS3 Slim 26.08.09, 17:00
      do momentu drodzy koledzy (w duzej mierze poniżej 18 roku zycia) ale gdy nie płacicie rachunków za prąd a robia to Wasi rodzicie to faktycznie mało to Was interesuje. Jak przejdziecie na własne utrzymanie to odczujecie różnice pomiędzy 150W a 400W smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka