Dodaj do ulubionych

Kwitnąca muchołówka

16.02.04, 16:51
Wróciłem z ferii, patrze na parapet, a tu z muchołówki wyrasta mi
jakiś "badyl"(dokładniej ok.20 cm, zielony, giętki). Pomyślałem chwile i
doszedłrem do wniosku, że mogła ona zakwitnąc. Jak ktoś się na tym zna,
prosze o szybką odpowiedź.
Monster(reaktywacja)
Ps. Co teraz z nią(muchołówką) zrobić?
Obserwuj wątek
    • jerzy.wozniak Re: Kwitnąca muchołówka 20.02.04, 07:24
      Wszystkie rośliny owadożerne kwitną często i regularnie, gdy tylko mają dobre
      warunki. Tak że kwiaty nie są niczym nadzwyczajnym u roślin którymi prawidłowo
      się opiekujemy.
      Jurek
      • monikaj1 Do Monstera 20.02.04, 12:17
        Wyczytałam gdzieś, że muchołówki nie czują się dobrze na parapecie i powinno
        się je uprawiać raczej w ogrodzie. Zmartwiło mnie to trochę, bo bardzo mi się
        podobają i chciałam sobie taką sprawić. Teraz widzę, że te doniesienia to była
        bzdura, bo Twoja jest tego zaprzeczeniem. Dlatego mam prośbę - napisz, jak ją
        uprawiasz.
        Z góry dzięki!
        Pozdrawiam
        Monika
        • monster Re: Do Monstera 20.02.04, 23:36
          Tzn. Wstyd się przyznać ale to mama ją podlewa ja tylko czasami pomagam. Ale o
          tych orślinach i jak je uprawiać znajdziesz dużo szukając na www.google.pl No
          dobra, ale pytałeś się jak je uprawiać. Więc się zbytnio na tym nie znam, ale
          powiem ci jak moją uprawiam. Stoi na pierwszym lepszym parapecie jaki był wolny.
          W lecie podlewam ciągle, żeby miała wilgotno, a w zimie to podlewamy raz na
          miesiąc. Kupiłem ją za 18 zł. Wycinam te pułapki które już "zczerniały". Acha i
          wbrew tego co mówią nie jest uprawiana w torfie tylko w zwykłej
          ziemi(przynajmniej tak mi sie zdaje) i ma pułapki i wszystko inne. Życzę miłego
          uprawiania(nie kupuj w zimie). Monster

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka