hesperia1 22.06.10, 11:12 Jak ja lubię to forum:)Nikt nie jołczy że wątki się powtarzają,nikt nie krzyczy,wszyscy są przyjaźni,cierpliwi i serdeczni.Nawet można się wyżalić że zatoki chore:(Podoba mi się tu BAAAARDZO.Uzależniłam się:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfika Re: :) 22.06.10, 11:47 się dołączam z brawami :) tym bardziej, że po forum o rozwodach to diametralna różnica :))) pacz, panie, jak zielenina i dbałośc o niom oczyszcza emocje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: :) 22.06.10, 12:50 Wyłaź z rozwodów, tam faktycznie depresji można dostać, a chcesz się wygadać, to można i tu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hesperia1 Re: :) 22.06.10, 11:55 Tak,to prawdziwa spa dla skołatanej duszy:)Człowiek tu jakiś lepszy,pozytywnie do świata(ślimaków i mrówek nawet)się nastawia.Słowem-najlepsze forum i już:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: :) 22.06.10, 13:34 no bo ogrodnik składa się głównie z dobrego serca ;) nie tylko ryciem w ziemi żyje, lubi dobrze zjeść, wypić czasem, książkę przeczytać a zdarza się tez mu zachorować, jak mnie np. dawno mnie tak gardło nie bolało :/ a komu się ma pochwalić albo wyżalić jak nie bratniej duszy ? a w kwestii zatok to nie widzę innego wyjścia jak wizyta dobrego laryngologa, może trzeba coś przeczyścić, udrożnić. mam podobne problemy, może nie w takim nasileniu ale jednak cierpię czasem z powodu zatok :( Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: :) 22.06.10, 14:57 Głaszczę w gardło mnie tez coś ostatnio boli. Mleka z miodem, powiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: :) 22.06.10, 15:28 Podobno na wszelkie dolegliwości przeziębieniowe najlepszy jest rumianek: rum do brzuszka, Janek do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
hesperia1 Re: :) 22.06.10, 15:31 Tak w kwestii gardła i łamań w kościach wszelkich to może nalewka jakaś;)lepsza by była? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: :) 22.06.10, 15:34 Likier różany :) Mojego dziadka recepta: na noc dwie aspiryny, lufa czegoś mocnego, popić gorącą herbatą z cytryną i do łónia. I faktycznie dziadek do śmierci nie chorował. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: :) 22.06.10, 16:25 no, ta aspiryna z dodatkami to super jest a ja zapodam inszy pomysł nawet dwa pierwszy - co roku się mylę od kilku lat, mam alergię na jakies pyłki w okolicy rzepaku z objawami przeziębieniowo-oskrzelowymi jak już dudnię jak armata, to przestaję się kurować na przeziębienie, tylko zaczynam podjadać telfasty czy inne zyrteki i nagle gra muzyka leciwa, a się nei zna :D a drugi pomysł - zara jak zacznie gardło boleć, trza się wykąpać wieczorową porą, przygotować się do spania, i przed samym wejściem do łóżka owinąć gardło zimnym kompresem (woda z kranu, zimna), na to suchą ściereczkę, na to ciepły szalik owinąć i hycnąc do łóżka po 15 minutach jak sie nei zasnie, zdjąć BEZ WYCHODZENIA Z ŁÓŻKA i bez odkrywania się, połozyć obok łóżka i spać a jak sie zasnie, to zdjąć kiedybądź na dziecku tego jeszcze nei ćwiczę, ale sobie o dziwo uratowałam gardło... ani razu się nie pochorowałam dalej, tylko na alergiczne drapanie w gardle nei pomogło metoda mojej ciotki nieco czarownicy całą rodzinę tak leczy, skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: :) 22.06.10, 16:53 Coś w tym jest, Rosjanie lody polecają na bolące gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: :) 22.06.10, 18:44 Goździki- trzeba żuć goździki- na raz wystarcza jeden, gdy namoknie, trzeba go co jakiś czas po kawalątku podryzac (mozna na arz ale to harcore:) Eugenol, zawarty w goździkach- jest stosowany w stomatologii i laryngologii- LECZY STANY ZAPALNE Ładnie aromatyzuje (dezodoryzuje), uzależnia -bo ciągle mamy ochotę żuć:) Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: :) 22.06.10, 19:59 Bei, a goździka zaraz sobie włożę do gęby. kocham ten zapach, tego mi najbardziej brakuje w nowoczesnych gabinetach stomatologicznych. z dawnych czasów pamiętam zapach olejku goździkowego i eteru, mniam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: :) 22.06.10, 19:57 yoma napisała: Coś w tym jest, Rosjanie lody polecają na bolące gardło nie tylko Rosjanie, znam lekarzy, którzy wirusowa anginę lecza lodami wlasnie :) już jest lepiej ale poszłam w chemie niestety (zostały mi z bolących pleców prochy przeciwzapalne) :/ a gwoli wyjaśnienia to gardło zaczęło mnie bolec w nocy w czasie snu a wtedy żadna siła mnie nie zmusi do wstania i czynienia sztuk magicznych ;) jednakowoż postaram się zapamiętać rady ciotki czarownicy bo wierze w takie rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś