wadera3 24.07.10, 12:48 Halo, Mokotów - Wilanów, ewent. Sadyba, lało u Was? bo nie wiem, czy mam nadziałkę jechać podlewać. U mnie na Nowodworach polało ładnie, a co dalej..nie wiem:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Nowinki 24.07.10, 14:00 Nowinki nie są znane {Waderze}? Zdalny podgląd w internecie kamerą? Lub automatyka samopodlewania z czujnikiem wilgotności gruntu? Ogród na balkonie lub na parapecie ma jednak swoje plusy :) Z Nowodworów na Wilanów, event., Sadyby - jaki kilometraż? +/- do 100 kilometrów zaokrągliwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Nowinki 24.07.10, 14:24 Zacznę od tyłu, kilometraż w zaokręgleniu do stu, to ok 100km;) bo tylko, w linii prostej, jakieś 25-30, ale z dojazdem mało ciekawym, bo publicznym z kilkoma przesiadkami. Auomatyka, owszem, jak pada deszcz. Kamera, nie pomyślałam o tym, ale mogę zadzwonić do TVN-u, bo po sąsiedzku;) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Nowinki 24.07.10, 14:29 Odszukałam kamerę w Wilanowie (Świątynia Opatrzności Bożej) niestety wygląda na słonecznie:( Swoją drogą, na cóż Świątyni kamera internetowa? Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Nowinki nowsze 24.07.10, 15:52 Pomysłowa jest {Wadera3}! Prawdę mówiąc myślałem o własnej kamerce na działce, z własnym komputerkiem - takiej jak w podglądach gniazd bocianów. Można też wybrać na chybił trafił telefon z okolic swej działki i zadzwonić z głupia frant się pytając o powodzowe szkody, jak np . przedstwiciel ubezpieczyciela [rzodkiewek]... Ja tak wakacyjnie czyniłem, zanim mój sąsiad odumarł był latoś... W Opolszczyźnie znów podtapia ludziom... A u nas 2. dzień chlapa i chlapa. Sąsiad znów będzie terroryzował kośbą trawnika... --- Niechże tutaj : new.meteo.pl/index_um.php ...zerknie sobie Szanowana {W.} - zachwalam! - kilka lat toto sprawdzam, świetne. Jak lałem betony na tarasie, to sprawdzało się co do kwadransa! Wystarczy puknąć tam wskaźnikiem w dowolny punkt mapki, albo wypisać nazwę w spisie podsuwanym tam, by mieć diagramy dość przekrojowe na 2 dni lub 4 dni do przodu. Są często w ciągu doby aktualizowane! A autoamatyka podlewania nie jest zła, jeśli ma czujkę w gruncie... ...na cóż Świątyni kamera... O, jest wiele z nich pożytku. Przesyłanie onlajnowe pozdrowień znajomym zaczyna dzięki kamerom być modne! W moim mieście jest kamera na ratuszu, można ją obracać zdalnie dzięki internetowi, skierować na swój dom, dać maksymalne zbliżenie, potem wyleźć na dach domu swego [czas dają 300 sekund], pomachać znajomym zerkającym w kamerę z dowolnego punktu świata w swój monitor. Sprawdzałem! A moja kamerka do gadu-gadania jest taka... nudna. Kamerą tą podglądałem też lęg ulubionych ptaków {Yomy}, tam na wieży naszego ratusza bytujących. Działo się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ziomale! 24.07.10, 18:22 U mnie na linii otwockiej była tzw. burza. Jeden jedyny pierun pergolnął mi w chałupę i po burzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
se_nka0 Re: Ziomale! 24.07.10, 18:34 Drzewo wysokie rośnie, czy może odgromnika żadnego nie ma, czy z innego powodu? Piszesz, czyli myślę, że szkód żadnych nie narobił? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ziomale! 24.07.10, 18:41 Drzewa są, piorunochron jest, a dupło prosto w chałupę. Coś przedziwnego to było, szczegóły na RO :) Odpowiedz Link Zgłoś