kasiak37 05.02.11, 13:00 ale sie ciesze:D.I slonce przepiekne ze mozna sie opalac:D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenazu Re: 20 stopni u mnie:D 05.02.11, 20:04 U Ciebie to znaczy gdzie? Bo u mnie, w Płocku było rano ok.10, ale cały dzień wiało niemiłosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: 20 stopni u mnie:D 05.02.11, 20:23 no ponad 1000 od Plocka;).Tez wialo ale wiatr byc wiosenny,cieplutki:) Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 20 stopni u niej 05.02.11, 21:54 {Kasiaki}, {Ireny} - z umiarem! Znów będzie nieurodzaj i jabłka [& bochenek razowca] po 5 PLN na przednówku... U nas w podglebiu na 20 cm: 3 stp C. Odpowiedz Link Zgłoś
irenazu Re: 20 stopni u niej 06.02.11, 19:43 Ależ darze61, ja wcale nie włączyłam dmuchawy, to samo z siebie tak ciepło. Ja też bym wolała, żeby teraz było-10 a w kwietniu, no może pod koniec marca cały czas na +. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 7 stopni u nas 07.02.11, 09:41 {Irenazu}: ...też bym wolała, żeby teraz było-10 a w kwietniu, no może pod koniec marca cały czas na +... O właśnie vel dokładnie, udowadniać więc nie trzeba, że warstwa ściółki ma swoją robotę izolacyjną do zrobienia, bo pączek nie budzi się przeć sam z siebie, ino wtedy kiedy zostanie połechtany ciepłotą w swą podziemną pietkę. Jak która nie ma ściółki, starczy wyściółka. No i pszczółka. {Irenomzu}, szybko samomiarkującym się w entuzjaźmie, komunikat: u nas, po 2 dniach wiania, wianie się wywiało i mamy 7 stp w cieniu [gdzie warto mieć ciepłomierz]. Na głębi podziemnej 20 cm - pod korą - nadal 4 stp. Z polskich okolic bieguna zimowej ciepłoty komunikował głup... komunały Dar61 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: 7 stopni u nas 08.02.11, 15:19 w słońcu 8 stopni......odczuwalna temperatura na zewnątrz- lepiej nie pisać....odczuwalna w domu, gdy patrzę na słoneczną tapetę dnia- 25:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: 7 stopni u nas 09.02.11, 21:06 Darze nie zycz prosze mrozu bo nie jest mi on teraz potrzebny.Wrecz przeciwnie,musi byc na plusie od teraz juz bez ustanku ,bo jak nie, to mi za chwile wykopane i podlaczone przylacza zamarzna, a wtedy to sie dopiero narobi,oj narobi... A propos pszczol-u mnie juz lataja sobie az milo:) Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Życząc adekwatnej ... 09.02.11, 22:33 ... temperatury nie opowiem po co - wg opowieści śp. sąsiada pszczelarza - pszczoły latają zimą, kiiedy wokół ciepło. Nie powiem, że to są pono loty higieniczno-przeczyszczające u pszczół, które zimą nie jedzą, o nie, ale... - bo nie wypada. Przecież to forum szlachetniejsze, bez potrzeby nie sięgające w te strefy... - Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Życząc adekwatnej ... 11.02.11, 09:54 nie mieszkam w pn.-sr. Europie:D i nie awaria a budowa;) Odpowiedz Link Zgłoś
fantagiro30 Re: 20 stopni u mnie:D 15.02.11, 19:03 No ładnie, ładnie. U mnie w tej chwili -16 :(. Ale ja Ci nie zazdroszczę, nie, nie, wcale nie zazdroszczę, naprawdę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus U mnie 28 na plusie 17.02.11, 11:46 i ciagle aktywna La Nina eliminuje potrzebe podlewania... Odpowiedz Link Zgłoś