jzabro 30.05.04, 11:55 Proszę o pomoc Pana Eksperta! Na moich pelargoniach osiedliły się mszyce. Jak je wytępić naturzlnymi metodami? jestem w ciąży i nie mogę używać toksycznych środków. Próbowałam już czosnku, ale niestety nie pomógł. Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etbl Re: Mszyce na pelargoniach 30.05.04, 15:45 Co prawda sam jestem ogrodnikiem amatorem, ale oto rada eksperta ogrodnika powaznej i renomowanej gazety dunskiej Berlingske Tidende - podaje link to wlasnego watku z wytlumaczeniem naturalnej metody: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=309&w=12763750&v=2&s=0 Masz racje, ze nie chcesz uzywac toksycznych srodkow, bo szkoda i nas ludzi i ptakow i zwierzat, ktore zywia sie owadami. Asiu, zycze zdrowia i uroczego malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: Mszyce na pelargoniach 31.05.04, 09:36 Serdeczne dzięki za radę. To jest tak prosta metoda, że aż zdumiewające. Właśnie wypróbowała. Szkoda, że nie znałam jej wcześniej, bo wiele kwiatów wyrzuciłam nie mogąc uporać się z żyjątkami. Widzę, że wątek ten był poruszany całkiem niedawno- a ja w przypływie rozpaczy od razu założyłam nowy nie czytając poprzednich. Na tym forum jestem po raz pierwszy i myślę, że teraz zostanę jego wierną czytelniczką. Jeszcze raz bardzo dziękuję. Pozdrawiam. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: Mszyce na pelargoniach 02.06.04, 12:00 Ta metoda naprawdę działa!!! Pryskałam dwa razy i już widzę efekty! Jeszcze raz dziękuję, bo kwiaty rozmnażam samodzielnie (także te domowe), potem się do nich przywiązuję i żal mi je wyrzucać. Pozdrawiam. Asia Odpowiedz Link Zgłoś