Dodaj do ulubionych

TVR-pochwal się swoja działką i uprawami

19.02.12, 17:09
Do nowo powstającego programu w TVR ( Pierwsza Polska Telewizja Rolnicza) o tematyce działek i prac związanych z uprawą roślin, poszukujemy chętne osoby, które chcą pokazać i zaprezentować swoje uprawy na działce, przekazać swoja wiedzę innym użytkownikom działek. Zapraszam do kontaktu.
Obserwuj wątek
    • przemoaj5 Re: TVR-pochwal się swoja działką i uprawami 20.02.12, 09:08
      Uczestniczyłem w wielu programach (prowadzę firmę) wiec chętnie nawiążę współprace.
      Proszę o kontakt: dio@ogrodidom.eu
      Pozdrawiam
      Przemysław Jakubowski
    • thea19 powaznie? 20.02.12, 17:13
      i to ma byc przez caly dzien nadawane? trajkotanie o uprawach? a kto to bedzie ogladal bo przeciez nie rolnicy....
      • tvr24 Re: powaznie? 21.02.12, 09:10
        nikt jeszcze w Polsce nie zmusza do ogladania TV, a po drugie jak dobrze doczytalas(les) program ma tematyke ogrodnicza amatorska wiec nastepny argument bez sensu
        • thea19 Re: powaznie? 21.02.12, 13:47
          no ale to telewizja rolnicza ma byc czy ogrodnicza w koncu? i gdzie dostepna? ile godzin nadawana? dlaczego tylko amatorska? bedzie jakas stala ramowka? no jakies szczegoly zapodaj...
          • tvr24 Re: powaznie? 21.02.12, 14:00
            TVR nadaje na wszystkich platformach satelitarnych canal+ 172, polsat cyfrowy 168, telewizja N 222 7 dni w tygodniu od 5:55 do 24 w weekendy dłużej. Wiecej szczgołow i ramowka na www.tvr24.pl
            • yoma Re: powaznie? 22.02.12, 10:55
              A ja mam, mać jej, kablówkę... :(
              • dar61 Rekontra... 22.02.12, 14:34
                TVR, pierwsza w Polsce telewizja rolnicza ... pardon - Pierwsza Polska Telewizja Rolnicza jest NIEkodowaną telewizją satelitarną
                Jest więc metoda na jej nieplatformiany i niekablowy odbiór.

Metoda kontra administratorom, zabraniającym mocowania na zewnątrz ścian talerzy do odbioru sat-rtv:

- wybrać swe okno z wystawą na Pd +/- 20 stp kątowych [byle nad sobą nie miało zasłony balkonu, bo z kątem elewacji będą kłopoty] *;
                - kupić najtańszy zestaw [free] sat-rtv z talerzem anteny nie za dużym;
                - talerz zamocować od środka mieszkania przy parapecie okiennym, w miejscu niewadzącym doniczkowcom;
                - w odbiornika pamięć wgrać transponder [nadajnik] nr 6 - zassie on wtedy wszystko, co ten nadajnik nadaje, w tym różne śmieci i kodowane kanały, lub po prostu wybrać wyłącznie jedną częstotliwość 11.317 GHz i jej polaryzację V [wertykalną], czasem trzeba dopisać w niektórych tunerach do danych odbioru inne wartości - tu np. SR 27,5 Ms, FEC [porcja danych będąca korektą błędów odbioru] 3/4 oraz SID 17627 [to podkanały odbioru fonii, bo można by ustawić jakiś obraz i z nim niezależny odbiór np. radia] - i komplet.
                Są dostępne płaskie talerze do odbiory sat-rtv. B. wygodne ponoć.

Najtańszy odbiornik do bezpłatnego odbioru sat-rtv to ok. 100 PLN, na suku vel bazarze bywa on i po 30 PLN, kompletna średnia antena z blachy to coś koło 50 PLN, na bazarze stargować można to do 15 PLN. Konwerter nowy [t. mono] bywa i za 30 PLN.
                +Kompas do wycelowania na stronę południa, +kątomierz do ustawienia kierunku 13 stopni od południa na wschód [można narysować sobie na kartce], przykręcić do parapetu - potem można tylko machać antenką w pionie. Metoda prosta. Acha - i jeszcze drobny obrót konwerterem wkręconym w uchwycie anteny. I to wszystko.

Ciekawe, ile takich odbiorników mobilnych zainstalowali sobie rolnicy na swych ciągnikach. Zestawy takie do wkręcania w dach przyczep kempingowych bywają nowe za 200 PLN...

*/ Jedyny kłopot z odbiorem, jaki może się zdarzyć, to szyby okienne z powłoką złota, tzw solary. Chyba ich mikrofale z satelity nie pokonają ...
                • yoma Re: Rekontra... 22.02.12, 18:31
                  Bez przesady, nie będę instalować talerza dla telewizji rolniczej. Poza tym

> przy parapecie okiennym, w miejs
                  > cu niewadzącym doniczkowcom;

nie mam takiego :D
                  • dar61 Ad rekontrze riposta z Jasiem w tle 22.02.12, 19:50
                    Znam skądinąd opowieści o multizawartości {Yoma'owych} parapetów. Ale próbować podpowiadać było warto, a nuż innym się przyda ;-

Ciekawe, czy u {Y.} administrator [bloku?] cięty na dziurawienie tynku itd?

Od razu zerknąłem na ten podsunięty nam transponder i nadziałem się w tej Pierwszej na udawaną sądową rozprawę, zdaje się taką samą, jak w jednej spośród komercyjniaków chyba, tych najbardziej oblepionych rdzą reklam.
                    Jeśli tym mają się rolnicy i krewniacy ekscytować, to warto jednak dać coś wartościowszego na żer wątkozakładczyni.

******* * * * *** ** * *** * **

Imagine there's no tefałen
                    It's easy if you try

(...)

You, you may say
                    I'm a dreamer, but I'm not the only one
                    • yoma Re: Ad rekontrze riposta z Jasiem w tle 23.02.12, 12:40
                      > Ale pr
                      > óbować podpowiadać było warto, a nuż innym się przyda ;-

Tego nie neguję, mówię za siebie :)

>
                      > Znam skądinąd opowieści o multizawartości {Yoma'owych} parapetów.

A zeznajże skąd, z ciekawości...
                      • dar61 Ja na to 3 bez atu/ No to ja pas 23.02.12, 15:23
                        - Wysoki Forumowy Osądzie, chciałbym na wstępie ...
                        - Do rzeczy, proszę Świadka, do rzeczy.
                        - Ale ja nie mam na podorędziu {Yomowych} zdjęć parapetu.
                        - Więc Świadek nie ma dowodów.
                        - Ale one gdzieś tu są, jak by wstawić wyszukiwarkowe hasło. Na przykład takie.
                        [klik-klik-łup]... I tak znajdzie się kilka konkretnych opowieści samej Podsądnej
                        - Ale zdjęcia gdzie, proszę Świadka?
                        - Takie mógłbym podać tylko za zgodą Podsądnej i Tego, co Miał Gały, sam nie miałbym śmiałości...
                        - No to sprawę Sąd uważa za zamkniętą. Proszę rozkuć Świadka.
                        - [klinggg-klak] Uffff...
                        • yoma Re: Ja na to 3 bez atu/ No to ja pas 23.02.12, 16:56
                          Ojej, jakie stare wątki :) Dzięki za pamięć zatem :)
    • modonia Re: TVR-pochwal się swoja działką i uprawami 21.02.12, 13:12
      Z niecierpliwością będę oczekiwać na ten program.
      Jako dyletantka w tym temacie - mam nadzieję, że będzie dużo porad odnośnie pielęgnacji roślin.
      Życzę udanego przedsięwzięcia

• przemoaj5 Re: TVR-pochwal się swoja działką i uprawami 21.02.12, 20:48
        Szkoda, ale nikt od Was ze mną się nie kontaktował
        508 991 245
        dio@ogrodidom.eu
        Przemysław Jakubowski
    • krycha202 Re: TVR-pochwal się swoja działką i uprawami 22.02.12, 17:41
      Jakie macie stawki za minutę na antenie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka