pietrysia11 15.10.12, 21:45 dostałam takiego wczoraj, czy mam go przesadzić do innej? a jeslitak to musi być takich samych rozmiarów? prosze o radę do to pierwszy storczyk jakiego mam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felisdomestica Re: storczyk w plastikowej doniczne 17.10.12, 15:30 Nie przesadzaj. Podlewaj co tydzień, ale za to obficie, najlepiej przelewając prysznicem. Moim storczykom nawet warszawska woda nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: storczyk w plastikowej doniczne 18.10.12, 14:00 Nie wiem jakiego masz storczyka, ale podrzucam ci stronkę o uprawie. www.orchidarium.pl/rodzaje/html/Dendrobium_phal.html Odpowiedz Link Zgłoś
pietrysia11 Re: storczyk w plastikowej doniczne 19.10.12, 20:25 dzieki, ale nigdzie nie ma wzmianki o tych plastikowych doniczkach Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: storczyk w plastikowej doniczne 20.10.12, 11:07 Odpisalam ci na innym forum wzgledem tych doniczek. Jesli uwazasz, ze brzydkie, to kup oslonke i wstaw storczyka. Oslonka powinna byc szersza przynajmniej o rozmiar i najlepiej przezroczysta, aby do korzeni byl dostep powietrza i swiatla. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrysia11 Re: storczyk w plastikowej doniczne 20.10.12, 11:17 nie chodzi o ich urode bo zastosowałam osłonke, ja się dostosoawalm do Twojej tady i zostawilam te plastikową, Odpowiedz Link Zgłoś