krystynaapi 15.03.13, 07:45 Witam! Na czym projektujecie ogrody? oczywiście chodzi mi już o ten etap końcowy, stworzenia planu i ewentualnie wizualizacji. Zaczynam się uczyć Gardenphilia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thea19 autocad do projektowania 15.03.13, 13:27 a do wizualizacji najlepszy jest 3ds max ale to juz wyzsza szkola jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: autocad do projektowania 15.03.13, 20:35 Thea19, wysłałam Ci meila na pocztę gazetową. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaapi Re: autocad do projektowania 18.03.13, 08:51 wow! czy masz jakieś wizualizacje z 3d maxa? bardzo bym chętnie zobaczyła - z ogrodów oczywiście! Gardenphilia robi wizualizacje, ale raczej dość... spokojne :) co ma swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: autocad do projektowania 18.03.13, 11:27 Korzystamy z Cinema 4D Oto efekty: ogrodidom.eu/projekty-ogrodow,56.html Pozdrawiam PJ Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 drogi Przemo 18.03.13, 11:45 ale to nie sa projekty a wizualizacje a nr 44 to juz w ogole jest niczym - chyba tylko wizualizacja inwentaryzacji Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaapi Re: autocad do projektowania 26.03.13, 15:22 Serdecznie dziękuję - już wiem jakie możliwości daje to narzędzie! (trzymam kciuki za Twoją firmę, bardzo podobają mi się te projekty) Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 oj Krystyna 26.03.13, 17:02 chwalisz cos, co sie nie nadaje do pokazywania i nijak nie jest profesjonalne a Przemo to juz sie popisal jako pracodawca pociesz mnie i powiedz, ze z takim gustem nie chcesz projektowac ludziom za pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: autocad do projektowania 18.03.13, 11:42 osobiscie nie korzystam z 3d maxa. po pierwsze: jego cena, po drugie: obsluga. jak bede bggata i bede miec wielkie biuro projektowe, to go kupie. do pracy wystarcza mi autocad i photoshop. koszt zakupu jest wymierny do osiaganych zyskow. obsluga tez nie jest jakas mega zawila. amatorsko mozesz sobie tworzyc wizualki w gardenpuzzle - tanie to i proste. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaapi Re: Na czym projektujecie ogrody? 26.03.13, 15:24 :D A tak apropo, dla wszystkich tych którzy zderzyli się z Gardenphilia i tak jak ja bardzo się przez nią przegryzali, to bym chciała dać znać, że są kursy projektowania ogrodów gdzie od razu uczą tego oprogramowania :D (zobaczcie tutaj: www.artcube.edu.pl/architektura-krajobrazu/kurs-architektura-krajobrazu-2013-2014.html) Jeśli chodzi o mnie to troszkę przytłacza mnie ilość opcji w Gardenphilia ale wiem że w końcu dam radę - na pewno warto, bo super robi mapy! Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Na czym projektujecie ogrody? 26.03.13, 16:35 wiesz co...daj już spokój... ten program jest niedopracowany. pod wieloma względami. byłam na szkoleniu promującym program: niedorobiony handlowiec (handlowiec? twórca?) nawet nie bardzo potrafił poruszać się po programie (a może stres go zerżarł?;-> w każdym razie nudził) gdybym miała kupić ten program a jeszcze potem ZAPŁACIĆ ZA KURS Z OBSŁUGI (prawdopodobnie prowadzony przez tego samego pana) , to chyba znaczyłoby jedno, że na głowę upadłam. a kurs, moim skromnym zdaniem, powinien być gratisowo, w ramach zakupu. bo może się nie znam, może jestem rozpuszzoną konsumentką, ale kupując choćby głupi telefon czy mikser jest instrukcja obsługi, a i tak zawsze mozna zadzwonić na infolinie. i z wieloma innymi programami (duzo bardziej zawansowanymi) jak coś się dzieje, to można pytać handlowca jak to obsługiwać za FREE. ewentualnie są fora, ewentualnie są wydawane samouczki. ale kurs obsługi płatny?! wiesz krystynonaapi, to bardzo szczytne, że zachwalasz, bo powstaje program w Polsce, ale póki co...nie warto zawracać sobie głowy. (dobre bo Polskie...nie tym razem, jeszcze nie) no dobra, może amatorsko. jak ktoś lubi pobawić się. ale pracować na nim (za pieniadze) póki co nie wyobrażam sobie. przykro mi. takie mam na ten temat zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaapi Re: Na czym projektujecie ogrody? 27.03.13, 07:15 Solejrolia dziękuję Ci za opinię! Jestem początkująca w temacie, więc wszystkie uwagi są dla mnie cenne... cóż, widzę, że na stronie Gardenphilia jest Instrukcja Użytkownika i czytałam na innych forach, że ludziom to wystarcza. Ja piszę o kursie projektowania ogrodów bo i w tym jestem nowa i - jak dla mnie - jest to dobra oferta, że mogę jednocześnie uczyć się o architekturze krajobrazu i obsługi dobrego (przynajmniej moim zdaniem) programu. Nie znam programu komputerowego, gdzie jak piszesz, kurs obsługi jest oferowany za darmo. Instrukcje obsługi są, jak piszesz, do telefonów do mikserów i do programów komputerowych i powtórzę do Gardenphili. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maro750 Re: Na czym projektujecie ogrody? 27.03.13, 14:19 Zanim zaczniesz projektować ogród warto jest zapoznać się z roślinami i ich wymaganiami - wszystko na ten temat masz tu www.ogrodyprzydomowe.eu/ Do wykonania projektu jednak warto jest zatrudnić Architekta Krajobrazu, żaden program na PC nie jest w stanie zastąpić doświadczenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś