Dodaj do ulubionych

florystyka

27.05.13, 13:34
Zamierzam otworzyć firmę florystyczną (dekoracja sal bankietowych, kościołów itp). Podpowiedzcie jaka nazwa byłaby dla Was odpowiednia na taki rodzaj działalności. Mam kilka propozycji, ale to jest moje subiektywne odczucie. Może ktoś inny będzie miał strzał w 10tkę. Aha, mam na imię Ewa
Z góry dziękuję za wszelkie propozycje.
Obserwuj wątek
    • urs_sus Re: florystyka 27.05.13, 17:39
      Jezus Maria albo drabiny do nieba?
      U mnie w dzielnicy jest salon fryzjerski pod nazwa architektura głowy.
      • tralalumpek Re: florystyka 27.05.13, 18:16
        dobre, podobnie jak kosmetologia czyli za moich mlodych czasow: mniemanologia stosowana
    • seneka76 Re: florystyka 27.05.13, 18:45
      No, cóż jak mówi stare porzekadło: umiesz liczyć, licz na siebie.Tak się tylko pytałam o Wasze skojarzenia, odczucia, a tu "Człowiek człowiekowi wilkiem". Dzięki Dobrzy Ludzi
      • tralalumpek Re: florystyka 27.05.13, 19:30
        hej, rozpedzilas sie....wyhamuj odrobine....
    • solejrolia Re: florystyka 27.05.13, 20:27
      to z angielskiego naming, i jest to dział brandingu- nazwa ma być chwytliwa, zapadać w pamięć, łatwo się kojarzyć i jeszcze poprawiać sprzedaż
      i widzisz Ewo, za takie porady to płaci się niemałą kasę. czemu ktos miałby ci na tacy podać gotowe rozwiązanie? masz swoje kilka typów, to podaj je tu, może podyskutujemy- podpowiemy, które są lepsze, a te mało korzystne odrzucimy.

a nie, że ty rzucasz hasło, a my mamy myslać za ciebie.
      • urs_sus Listy moralne do Lucyliusza. 28.05.13, 16:40
        Jeśli wiesz kim był Seneka to chyba nie ma sie co obawiać, ze wybierzesz odpowiednia nazwę.
    • dar61 Kurdy Banek? 28.05.13, 20:19
      Wszystko już było"
      - rzekł Ben Akiba.
      A gdy nie było
      - śniło się chyba ...

skojarzenia to przekleństwo
      więc możemy dziś dać głowę
      jakiekolwiek podobieństwo
      jest zupełnie przypadkowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka