15.02.05, 13:53
Kto pilnuje forum Ogród-fotografie? I dlaczego wiecznie są tam tak irytujące
opóźnienia?! Dlaczego nie tylko fotografie, ale i teksty są moderowane?!!
Czy to jest forum dla przedszkolaków, czy dorosłych, odpowiedzialnych ludzi?

JA PROTESTUJĘ PRZECIWKO TAKIEMU TRAKTOWANIU i żądam pilnowania forum w inny
sposób. Należy wpuszczać wszystkie posty, z fotografiami włącznie, a dopiero
POTEM moderować takie, które byłyby niezgodne z netykietą i tematyką forum.

Posłałam wczoraj 3 fotki, dziś napisałam posta do moderatora, ale jak grochem
o ścianę.
MAM DOŚĆ!!!
Obserwuj wątek
    • myszka_ha_ha Re: Kto? 15.02.05, 15:34
      Dołączam się do protestu!!!
      Bardzo drażniące (delikatnie mówiąc) jest to
      moderowanie, przecież nikt nie śle swojej gołej
      podobizny, a zdjęcia (raczej) na temat.
      A moderowanie tekstów, to już kompletna paranoja!

nnike medal dla Ciebie za poruszenie tego tematu:)
      i ... nie miej dość, plisss
      • natka00 Kto? 15.02.05, 15:47
        To sie znowu zacznie ostra wymiana zdań...
        hmmm ja cichutko siedze jak myszka bo mnie tam wszytsko pasuje i dopowiada...
        • nnike Re: Kto? 15.02.05, 16:00
          natka00 napisała:

> hmmm ja cichutko siedze jak myszka bo mnie tam wszytsko pasuje i dopowiada...

Myszki tak już mają, że siedzą cichutko, podobno... Moja, w szafce pod zlewem,
          odkąd dostała połówkę orzecha w łupinie, hałasuje ponad miarę, więc może
          dlatego często dostaje serek? Jakiś czas jest spokój...

Ale "Nike" będzie walczyć :)

• kropka Re: Kto? 15.02.05, 19:04
            a skąd wiesz, że nie wysyłają golizny? Nie widzisz przecież.
            Ogrod-fotografie powstał pod warunkiem moderowania. Długo szukalismy
            moderatora, bo to trzeba umieć i chcieć poświęcić swój wolny czas. Społecznie.
            Więc cieszmy się tym co mamy i życzmy Ptasikowi zdrowia, szczęścia i wszelkiej
            pomyslności. Tylko dzięki niej mamy to forum.
            pozdrawiam
            • nnike Re: Kto? 15.02.05, 21:59
              Zdaje się, że jest to niepotrzebne dmuchanie na zimne. Jakie jest
              prawdopodobieństwo, że ktoś wrzuci goliznę?? A nawet gdyby, moderator który
              CZUWA, natychmiast taki post mógłby usunąć.

Sama zobacz, kiedy datowany jest ostatni...
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=638
              Ciekawa jestem, jak ten problem został rozwiązany na forum Muratora, gdzie bez
              przeszkód można wklejać zjęcia mieszkań, domów, ogrodów, dyskusja trwa NA
              BIEŻĄCO i wszyscy są zadowoleni!

Asekuranctwo w postaci moderowania, całkowicie niszczy ideę forum.

Takie jest moje zdanie.

• mirzan Re: Kto? 15.02.05, 22:19
              Jest takie miejsce o nazwie Galeria. Sam tam umieszczam zdjęcia.
              Nie zauważyłem, aby były jakieś nieodpowiednie.
              Mirzan
              fotogalerie.pl/galeria/galeria_mirzan
    • nnike Re: Kto? 16.02.05, 00:44
      I znowu napisałam "na Berdyczów".
      Jakie to jest denerwujące, gdy ktoś prosi o radę, a tekst odpowiedzi nie
      ukazuje się natychmiast.
      Ludzie! Bądźmy poważni!!
      • gebo13 Re: Kto? 16.02.05, 03:32
        Też myślę,że łatwiej jest Modelatorowi sprawdzać obecne posty niż je segregować
        i sprawdzać-bo cóż tu do sprawdzania.Mniej pracy by było a i zdjęcia i
        informacje by szybciej docierały do forum.Odrobinkę większych zdjęć i tak nie
        chce automatycznie wysłać.Trochę to jak cenzurka za komuny.No chyba,że jakieś
        nagonasienne się załapią.
        Pozdrowionka serdeczne.
      • grau Re: Kto? 16.02.05, 06:24
        Ptasiku, jedna (nawet upierdliwa)jaskolka wiosny nie czyni :)) (dwie rowniez)
        • nnike Re: Kto? 16.02.05, 08:11
          Jak widać, w każdym stadzie znajdzie się klaskacz, który do dyskusji nie wnosi
          nic nowego, za to z gracją szlifuje kolanami posadzki, w jedną stronę i rzuca
          impertynencjami w drugą.

O ile wiem, forum nie jest prywatne, lecz ogólnodostępne i mam prawo nie życzyć
          sobie jakiejkolwiek moderacji. Na forum z fotografiami nawet teksty są
          moderowane, czego np. nie ma na forum o wnętrzach...
          Nie ma również moderacji na forach regionalnych, a więc bardziej szanuje się
          przychodzących tam okazjonalnie ludzi niż nas tutaj - związanych pasją,
          ogrodomaniaków.

Moje gratulacje, grau, za "konstruktywną" wypowiedź.
          Przykro mi, ale ludzie Twojego pokroju nie zasługują na zaufanie.
          • grau Re: Kto? 16.02.05, 08:36
            Nnike, to w koncu "Masz Dość!!!", czy nie, bo sie zagubilem ?
            • nnike Re: Kto? 16.02.05, 08:44
              Porównaj:
              www.murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=38&sid=3d96de51d990ff0967cd459e818a8cd2

A jeśli chciałbyś znaleźć tam goliznę, to spotka Cię srogi zawód ;)
    • wartburgfan przesada niszczy i zniechęca 16.02.05, 08:58
      nadmierna cenzura odpycha i tamuje ruch, nie znam dobrze tego forum ale inne
      fora tak traktowane powoli umierają
    • elaos Re: Kto? 16.02.05, 09:42
      Jak pamiętam moderowanie było chyba warunkiem powstania Ogrodu-fotografie. Robi
      to osoba całkowicie społecznie, kosztem swojego wolnego czasu, Więc ten protest
      należałoby skierować na forum O forum, tam zgłasza się takie sprawy.
      A poza tym ten ton rozkapryszonego i tupiącego dziecka " Ja chcę" nie bardzo
      przystoi. Tak to odebrałam, ale jeśli się mylę to przepraszam.
      Ela

• nnike Re: Kto? 16.02.05, 10:57
        Wiesz, Elu, czasem przychodzi taki moment, kiedy człowiek traci cierpliwość.
        Najpierw cieszy się, że trafia na przyjazne i profesjonalne forum. Chce być
        uczynny, podzielić się swoją wiedzą, chce sam tę wiedzę zyskać, a tu zonk.
        Morda w kubeł, mówiąc trywialnie. Widać jak na dłoni, że moderator nie ma czasu
        pracować forum, bo przecież o brak serca dla sprawy nie można go posądzać?

Jeśli robi to społecznie, niech zrezygnuje z tej funkcji, albo, jak już
        pisałam, niech pilnuje porządku POST FACTUM.

A w ogóle KTO I JAKIM PRAWEM POSTAWIŁ WARUNEK ISTNIENIA MODERACJI NA FORUM
        OGRODNICZYM, jeśli, powtarzam to, nie ma jej na forach regionalnych, na które
        przychodzą ludzie różnego pokroju i tam dopiero mogą mieć pole do popisu dla
        artykułowania swoich frustracji?

Czy nie jest to przypadkiem ograniczenie moich(naszych) swobód obywatelskich?!

Więc proszę nie imputować mi ani "upiedliwości jaskółki", ani
        tonu "rozkapryszonego dziecka".

Zdaje się, że zmuszanie obywatela do cenzurowania juego wypowiedzi, jest w
        świetle prawa przestępstwem...

• elaos Re: Kto? 16.02.05, 14:42
          Takie czasy, że coraz szybciej i łatwiej się irytujemy. Ogrody, te w realu i te
          na forum, są takim miejscem , gdzie czas biegnie wolniej, spokojniej i na
          wszystko trzeba długo czekać, szczególnie odpowiedzi naszego sympatycznego
          Eksperta. Może dlatego nikt do tej pory nie niecierpliwił się na długie
          oczekiwanie na zdjęcia, bo tu przecież sami ogrodnicy. Wszystkim łatwiej by
          było bez moderowania, ale jak pisałam powyżej to chyba nie ten adres. Trzeba
          się zebrać kupą i wystąpić na forum "O forum". Skoro piszesz, że na innych
          forach nie ma moderowania, to może GW boi się u nas zdjęć jak to robi motylek
          z motylkiem? ;)
          • mjot1 Spokojnie... 16.02.05, 17:15
            Nie wypowiem się „w temacie”, ponieważ byłbym stronniczy :-)
            Popieram Elaos.
            Ogrody to miejsce spokoju, wyciszenia, zadumy...
            Ogrody to miejsce gdzie mimowolnie i podświadomie zwalniamy a wręcz nawet
            przystajemy...
            To w ogrodach czas zdaje się nie istnieć a przynajmniej zwalniać.
            Cóż znaczy dla natury rok czy wiek? Toż to mgnienie jedynie.
            Czyż nie zdarzyło się Wam nigdy zasiedzieć? I to w ogrodzie właśnie?
            A to, że zdjęcie nie „wskakuje” od zaraz?
            A ów „czas wielkich oczekiwań”? Te emocje: „czy już”? Toż to dreszczyk jak przy
            hazardzie niemalże!
            I później: czy ktoś raczył zwrócić swą uwagę? Czy widzi to samo, co ja widzę?

Stańmy obok spokojnie i z dystansem. A że czas umyka? To nie nasz! Nasz też się
            zatrzymał...
            Czyż mało nam tego, co za płotem ogrodów? Po cóż „to” wlec tu w zieloność?
            „Tisze budiesz dalsze jediesz” hi hi hi
            więc „Bez paniki wszyscy zginą...”

Najniższe ukłony!
            Twierdzący, że jeśli wolniej to i dłużej żyjemy M.J.
            • piasia Re: Spokojnie... 16.02.05, 18:14
              Dla odciązenia Ptasika, który ma coraz mniej czasu jak widze, proponuję
              przyłączyć się do apelu i "kupą mosci panowie" ruszyć na forum o forum, żeby
              anulowali obowiązek moderowania. To chyba jedyne rozsądne wyjście.
              • nnike Re: Spokojnie... 17.02.05, 22:10
                W takim razie poszło na "Forum o forum": forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?
                f=299 i będzie potrzebne wsparcie :)
                • nnike Re: Spokojnie... 17.02.05, 23:50
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=20724944
                  • ptasik Do Nnike 18.02.05, 09:15
                    Zacznę w stylu, świadomie w jakim Ty prowadzisz tę rozmowę
                    Nnike - założ sobie gdzieś, na jakimś serwerze forum ogrodnicze z mozliwością
                    wstawiania zdjęć i ustal reguły, które będą Ci odpowiadały.

Kto ustalił zasady na forum Ogród-Fotografie?
                    Właściciel Agora S.A.
                    Właścicielem forum Muratora jest ktos inny i ustalił sobie takie zasady jak tam
                    obowiązują...
                    I per analogia - jak idziesz w gości do kogoś to zachowujesz tak jak Ci sie
                    podoba czy tak jak tego oczekuje ten ktoś, wg jego zasad?

Twoje poirytowanie i zarzuty w moja stronę dla odmiany mnie irytują bo żadne
                    rzeczowe konkretne argumenty do Ciebie nie trafiają.
                    Warunkiem powstania forum było moderowanie...
                    Nie zgadzam się w pełni świadomie z tym, że forum jest moderowane źle i z
                    jakimiś wielkimi opóźnieniami.
                    Jest moderowane w najgorszych wypadkach raz dziennie i to sporadycznie, bo
                    regułą jest zaglądanie i sprawdzanie forum po kilka razy dziennie.
                    Z resztą jak mi zaproponowano moderowanie tego forum to dokładnie ustaliłam z
                    jego właścicielem zasady moderowania i się ich trzymam. Są rzeczywiście momenty,
                    że posty czekają na wpuszczenie dłużej, są eż dni, że nia ma postó do
                    moderowania w ogóle...

Wiele radości i satysfakcji sprawiło mi zaufanie jakie mi okazno chcąc, żebym to
                    ja była moderatorem i dotychczasowa praca, bez zarzutów ze strony innych
                    forumowiczów do burzy wywołanej przez Ciebie też.
                    Ale nie muszę tego robić.
                    Wiem z odpowiedzi od adminstracji forum, że nie przewiduje się uwolnienia forum.
                    Jesli rzeczywiście więc moja praca Wam nie odpowiada nie jestem do niej
                    przywiązana, Wy poszukajcie sobie nowego moderatora, a ja zrezygnuję.

I jeszcze jedno - naprawdę jak ide do kogoś w gości to nie przestawiam mu mebli
                    w domu.

Tym, którzy wiedzą na czym funkcjonowanie forum Ogrody Fotografie polega, którzy
                    zastrzeżen do mnie nie mają i napisali tu o tym bardzo dziekuję

Katula
                    • nnike Re: Do Nnike 18.02.05, 09:29
                      Katula! Może zbyt mocno zareagowałam i nie miałam zamiaru atakować Ciebie
                      personalnie. Zaatakowałam anonimowego moderatora i samą akcję moderowania.
                      Zbulwersowało mnie stawianie nas - miłośników ogrodów PONIŻEJ zwykłych,
                      przelotnych forumowiczów, którzy na forach regionalnych mają absolutną
                      dowolność w pisaniu. Niejednokrotnie dają jej upust ordynarnymi tekstami i
                      właściciel, Agora S.A., patrzy na te poczynania przez palce. Czujesz już o co
                      mi chodzi? Jesteśmy traktowani asekurancko, poniżająco, jak ludzie niegodni
                      zaufania i... zgadzamy się na to!
                      Jeśli pójdziesz do kogoś w gości, a ten zamiast fotela podstawi Ci nocnik, nie
                      będziesz miała ochoty trochę pomeblować?
                      Zżywam się powoli z Wami i zamiast stąd odchodzić, wolałabym ten nocnik
                      wyrzucić. Ale sama nie dam rady...

Jeśli poczułaś się urażona, bardzo gorąco Cię przepraszam :)
                      • nnike Miało być do Ptasika :) 18.02.05, 09:30
                        • ptasik Re: Miało być do Ptasika :) 18.02.05, 09:34
                          Ale my próbowaliśmy wywalczyć "wolność" naszego forum jak powstawało
                          Skoro postawiono nam warunki zaakceptowaliśmy je...
                          Co do nocnika raczej bym w ogóle w gości do takiego kogoś nie poszła, a jesli
                          bym się zdecydowała mimo wszystko - pomimo największej ochoty, musiałabym
                          zaakceptowac nocnik.
                          • nnike Re: Do Ptasika :) 18.02.05, 09:40
                            Wiesz co? Może idźmy na kompromis. Niech zdjęcia rzeczywiście ukazują się po
                            moderacji, ale teksty od razu, tak jak to jest np. na forum "Wnętrza
                            fotografie". Czy możesz to dla nas zrobić?
                            • ptasik Ale to nie ode mnie zależy 18.02.05, 13:42
                              Nnike
                              nie
                              bo to nie jest w moich kompetencjach
                              Ja tez jestem za uwolnieniem forum, ale to zależy od administracji, właściciela
                              a nie od społecznego moderatora
                              a admin Ci już odpowiedział w tej sprawie....
                              • nnike Re: Ale to nie ode mnie zależy 18.02.05, 17:38
                                Admin, jak widać w tej odpowiedzi, nazwał nas trollami...
                                Troll internetowy jest nazwą obraźliwą i taka odpowiedź jest niegodna admina
                                żadnego portalu.

BTW, co Ty na to, Elaos?
                                • kropka Re: Ale to nie ode mnie zależy 18.02.05, 22:13
                                  > Troll internetowy jest nazwą obraźliwą i taka odpowiedź jest niegodna admina
                                  > żadnego portalu.

jasne. Za to darcie się na "anonimowego admina" jest jak najbardziej na miejscu.
                                  A tu niespodzianka: admin to człowiek z krwi i kości. Ciekawostka biologiczna!
                                  Ludzie, idźcie sobie na spacer i przestańcie wrzeszczeć.
                                  Ptaki płoszycie
                                  • nnike Re: do Kropki 18.02.05, 22:45
                                    "Darłam" się, jak to zgrabnie ujęłaś, na metody, nie na admina, a Ptasika -
                                    moderatorkę, po wyjaśnieniach, przeprosiłam.
                                    Masz prawo godzić się na traktowanie Cię jak człowieka drugiej kategorii, ale i
                                    ja mam prawo nie zgadzać się, aby mnie tak traktowano. A już nazwanie naszej
                                    społeczności generalnie tym epitetem, nie może pozostać bez echa. I nie
                                    zostanie.
                                    • mjot1 Hmmm... 19.02.05, 12:31
                                      A może by tak miłe Panie razem? Pospołu?
                                      Wiem, że to się z komuną, co poniektórym kojarzyć może.
                                      Lecz przecie poeta już onegdaj pisał: „razem drodzy przyjaciele...” (czy jakoś
                                      tak...) że nie wspomnę tu o „ręce milionopalcej” hi hi hi.
                                      Ot zawiązać taką moderatorską spółkę bez żadnej odpowiedzialności i wzajem się
                                      uzupełniając nam społeczności forumowej czynić dobrze :-)

Najniższe ukłony!
                                      W dywagacjach pogrążon M.J.
    • elaos Re: do wszystkich 18.02.05, 13:49
      I to by było na tyle.
      • wazako Re: do wszystkich 18.02.05, 18:33
        a tak tu było miło - ---
        • mjot1 Re: do wszystkich 18.02.05, 19:16
          I oto nastał nam najwspanialszy dzień tygodnia piątkiempopołudniu zwany!
          A śnieżek pada cichuteńko szeleszcząc...
          I choć mokry jest to jednak wszystko skrywa swą bielą nieskazitelną...
          I wokół jest tak pięknie i tak spokojnie...
          Ech! Chce się żyć! Nieprawdaż? :-)
        • jacekp11 Re: do wszystkich 18.02.05, 22:02
          Cały czas jest miło.
          Ktoś tu kiedyś mądrze powiedział,że najwartościowsze są właśnie burzliwe
          dyskusje,bo one najwięcej wnoszą.
          Popieram posiadanie własnego zdania i wyrażenie go.
          Pozdrawiam Wszystkich.
    • jerzy.wozniak Re: Kto? 21.02.05, 08:46
      Nie kłócicie się moi drodzy, bo jeśli chodzi o tak zwanego moderatora to jest
      to warunek właściciela portalu i tu mamy g... do gadania. Jednym słowem chcemy
      mieć forum fotografie to warunki są takie jak... koniec dyskusji.
      Jeśli chodzi o moderowanie tekstów, to nic o tym nie wiem i BARDZO was proszę
      że gdy macie jakieś uwagi walcie do mnie, ale nie postem zawieszonym na forum,
      lecz na mój adres emilkowy. To samo zróbcie, jeśli czekacie dłużej niż jeden
      dzień na zamieszczenie zdjęcia. Jako opiekun tego forum ja również mogą
      zatwierdzać zdjęcia w fotografie.
      Jurek
    • mjot1 Brawo Nnike! 01.03.05, 12:19
      A jednak po raz kolejny okazało się, że nic nie jest wieczne i jedynie słuszne.
      Oto ze zdziwieniem spostrzegłem, że wpisy (teksty) zamieszczane
      w „Fotografiach” „wskakują” natychmiast.
      Czyli okazało się, że można jednak. I o dziwo świat się nie zawalił.
      Więc jeszcze raz: Brawo Nnike!

Lecz jednocześnie uświadomiłem sobie, że ja już do niczego się nie nadaję... :-(
      Widać już nie potrafię rzucić się z motyką na słońce wszak „rozsądek” twierdzi,
      że to niemożliwe...
      Już ugrzęzłem w otartym szlaku przyzwyczajeń i nawet nie staram się próbować
      dowiedzieć, czegóż to mój rozum nie złamie...
      Widać już mi fantazji nie staje...
      Smutne to... Lecz stało się! Przecie tak kiedyś stać się musiało...

Oto przykład na to jak niezbędna jest świeża krew. Wszędzie!

Najniższe ukłony!
      Smętny, lecz przecie zadowolony M.J.
      • nnike Do MJot od AJot :D 01.03.05, 16:27
        Podziękowania z ust najwspanialszego pisarza (i fotografika!) tego Forum są dla
        mnie jak balsam :)
        Jeśli jest pora podziękowań, to teraz ja podziękuję wszystkim za wsparcie, bo
        mimo żem "nowa", wsparcie od Was dostałam i to jakie!

------------------------------
        Nike (nie "najki" ;)) walcząca :D

P.S. Skąd Ci przyszło do głowy to słońce i motyka? Moje drugie wcielenie
        to "Sloneczko" właśnie, więc rzucaj się bez obaw ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka