Dodaj do ulubionych

Jedna jaskółka

25.02.05, 08:20
Słuchajcie
To niesamowite, ale....

Siedzę sobie w domu, bo od wtorku mam piątekpopołudniu i rzecz jasna nie byłabym sobą gdybym raz na jakiś czasnie kuknęła za zaslonki do karminka, żeby zobaczyć "moje" ptaszki jak się uwijają... Czy coś nowego nie zaleciało, bo zestaw tego roku bardzo tradycyjny i żaden Czarodziej mi choćby jednego zbłąkanego grubodzioa nie podesłał....
No więc siedzę i kukam i nagle oczy ze zdumienia przecieram bo o to dstrzegam w karmniku SKOWRONKA!!!!
Tak, tak skowronka właśnie:)
ZNalezisko o tyle przedziwne i cudowne zarazem, że za oknem sypie snieg...
Fakt, że skowronki zaczynają powroty od lutego, no ale za oknem zima w najlepsze...
Z miejsca do głowy przyszła mi myśl, że jedna jaskółka wiosny nie czyni :))))) i może mam zwidy, ale nastepne kuknięcie przyniosło potwierdzenie - skowronków w paśniku jest co najmniej 4
Ludzie, ludzie wiosna za pasem:)
Obserwuj wątek
    • wkrasnicki Re: Jedna jaskółka 25.02.05, 10:33
      Oj wiosna i wiosna- wielkie mi co.
      Znów trzeba będzie dziugać glebę żelastwem od świtu, podsypywać nawozem, a każdemu co innego
      smakuje. Wodę lać, pielić, ściółkować.
      Zimą sobie jakoś te rozkapryszone primadonny radzą, a latem, kiedy pogoda lepsza- rzyć miodem
      trzeba im smarować. Temu daj dużo światła, innemu cień. Ten jak ja wypić lubi, drugi suszy się w
      słońcu jak jakiś głupawy turysta nad morzem, gdzie wody pełno.
      Jest ładnie, czysto, bialutko, po co to psuć- lepsze jest wrogiem dobrego.
      ;-)
    • grau Re: Jedna jaskółka 25.02.05, 11:07
      :))
    • lucyjka Re: Jedna jaskółka 25.02.05, 18:24
      ptasik napisała:

> Słuchajcie
      > To niesamowite, ale....

ale i ja wracajac z pracy klucz zurawi widziałam
      podążaly w kierunku portu gliwickiego
      trzy wspaniale okazy
      a jaki wrzask podniosłam na ich widok :)))

zaczeło sie ! wiosna tuz tuz

pozdrawiam radosnie Łucja

• atoya Re: Jedna jaskółka 02.03.05, 09:58
      A co one biedaczki będą jadły pod tym śniegiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka