gebo13 22.04.05, 23:52 21-24 IV, Katowice, FLOWERTARG, Targi Roślin Ozdobnych i Architektury Ogrodów. Organizator: Międzynarodowe Targi Katowickie, ul. Bytkowska 1B, tel: (0-32) 78 99 100, faks: 254 02 27; info@mtk.katowice.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia72 Re: Targi ogrodnicze 23.04.05, 16:50 Własnie wróciłam z targów: Lublin, ROLPOL 2005 - XI Targi Rolno-Ogrodnicze. Miejsce: ul. Nadbystrzycka 36b, obiekty sportowe Politechniki Lubelskiej. Organizator: Międzynarodowe Targi Lubelskie S.A., ul. Złota 6, tel.: (0-81) 532 33 17, faks: (0-81) 532 44 62; mtl@targi.lublin.pl; www.targi.lublin.pl Jednym słowem parodia targów. Nie były na Nadystrzyckiej tylko w Parku Ludowym - nikt nie sprostował, wystawy i sprzedaż kwiatów: 4-5 stojaków nieopisane, "bezcenne" rośliny lub przegorzan z napisem skalnica i tradycyjny "bambus" czyli dracena, ceny podwójne, altanka zabezpieczona "ciśnieniowo" - drewnochronem z pistoletu. Za to duży wybór wisiorków, koralików, cukierków i najważniejsze koszul męskich 100% bawełna. Drugi dzień targów a Pani mi mówi, że "nie chciało jej się opisać" roślin. Czy u Was jest normalnie? Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
gebo13 Re: Targi ogrodnicze 23.04.05, 22:03 Eh,Joasiu! Wróciłam o 14h z targów katowickich,ale nie narzekam na brak szkółkarzy ino na braki w portfelu...Faktem jest,że kwiaty balkonowe bo sezon,to były zawyżone ale nie u wszystkich.Nie kupowałam jednak kwiatów,bo mam u siebie dużo taniej.Nie mogłam się oprzeć młodym szmaragdom,niebieskim i złotym cyprysom.Różaneczniki też zahaczyłam,żywotnik japoński u mnie znajdzie miejsce i jeszcze jeden iglasty...Jak znajdę nazwę to wpiszę bo mi się zapomniało.Nazwa od jakiegoś odkrywcy.Ma takie igłoliście-ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: Targi ogrodnicze 24.04.05, 06:19 Joasiu72, wnoszę z tego że jesteśmy sąsiadkami. Mieszkam tuż za rogatkami Lublina. O targach o których piszesz nawet nie wiedziałam. Ale znając inne "targi" w Lublinie wcale nie dziwi mnie to co opisałaś. U nas nie ma tradycji targów a i potencjalnych kupców niewielu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: Targi ogrodnicze 26.04.05, 20:10 1-3 V, Niepołomice, Ogólnopolska Wystawa Ogrodnicza, dziedziniec Zamku Królewskiego, ul. Zamkowa 2 6-8 V, Wiosenna Wystawa Ogrodnicza, Kraków, Klimeckiego 14 Odpowiedz Link Zgłoś