cenia5 19.10.05, 08:40 Czy musze juz te kwiatki schowac do piwnicy? Czy mogę już teraz daturę podciąć? Trochę się rozrosła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerzy.wozniak Re: datura i fuksje 19.10.05, 20:13 Tak, to najwyższy czas. daturę skracamy zwykle do 1/3 wysokości. Nie należy czekać aż rośliny poparzy pierwszy przymrozek. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: datura i fuksje 19.10.05, 21:33 jerzy.wozniak napisał: > Tak, to najwyższy czas. daturę skracamy zwykle do 1/3 wysokości. Nie należy > czekać aż rośliny poparzy pierwszy przymrozek. > Jurek Właśnie mi tej nocy poparzył. Było -1 i nieco oklapła.Czy jest jeszcze sens ją chować ? Odpowiedz Link Zgłoś
hanka31 Re: datura i fuksje 19.10.05, 23:44 Oczywiscie ze jezt sens , nic sie daturze b złego nie stało. Moja tez oklapła a dzisiaj liscie usunełam ,skrociłam ,tylko troche mniej niz Jurek napisał ,bo sie bałam ze skasuje pedy kwiatonosne. Fuksje tez podsztrzygłam skrociłam o 1/3 i do piwnicy. I aby do wiosny Odpowiedz Link Zgłoś