babaruba 28.09.02, 17:58 Jak pozbyć się dzikiej jeżyny która zarasta pół działki? Rundap nie pomaga, tak samo Atut. Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amalfi Re: dzika jeżyna 28.09.02, 19:05 Chemia niestety mało skutkuje. Ja miałam spokój jeden sezon. Tylko mechaniczne usuwanie zielska. Albo głębokie zaoranie działki, albo bardzo głębokie wykopywanie korzeni. Pozdrawiam. Amalfi Odpowiedz Link Zgłoś
cytryna2 Re: dzika jeżyna 29.09.02, 06:38 amalfi napisała: > Chemia niestety mało skutkuje. Ja miałam spokój jeden sezon. > Tylko mechaniczne usuwanie zielska. Albo głębokie zaoranie działki, albo > bardzo głębokie wykopywanie korzeni. > Pozdrawiam. > Amalfi dodry pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: dzika jeżyna 30.09.02, 21:22 Witam na forum gazety! Nie ma co narzekać tylko używać tych środków w prawidłowy sposób. W ostateczności można pomazać mazakiem (specjalne „narzędzie”) liście stężonym herbicydem. Nie należy mazać czy opryskiwać starych liści, a jedynie młode przyrosty. Skuteczne jest tez okorowanie pędów w dolnej części i pomalowanie ran stężonym herbicydem za pomocą pędzla. Powodzenia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś