a-sio1 10.01.06, 11:32 Witam. Od paru lat hoduję hipeastrum. Co roku mają czas odpoczynku, świeżą ziemię, używam nawozów ale robią się stopniowo coraz to drobniejsze. Jak mozna temu zaradzić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemoaj5 Re: małe cebule hipeastrum 10.01.06, 20:52 Witaj, Chętnie tobie pomogę. Proszę opisz w jaki sposób uprawiasz ww roślinę. Obawiam sie jednak że popełniasz jakieś błędy. Serdecznie pozdrawiam Przemo Jakubowski gg:7721862 Odpowiedz Link Zgłoś
freo Przemo, 10.01.06, 21:00 Ty mi odpowiedz na moje pytania na temat uprawy hipeastrum wątek: 6929. Czekam tyle miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Przemo, 10.01.06, 21:12 Witaj, Juz zbieram sie spac, jutro wieczorem odpowiem, ponieważ cały dzień spędzam poza biurem. Do branoc Przemo Jakubowski gg:7721862 Odpowiedz Link Zgłoś
onnanoko Re: małe cebule hipeastrum 11.01.06, 09:14 "Podpinam się" pod pytanie, bo u mnie to samo! W ostatnim roku zmalały tylko trochę, ale o kwiatach już mogę zapomnieć. A niby wszystko zgodnie ze wskazówkami - świeża ziemia, w sezonie dużo światła, nawożenie, niczego im nie ucinam przedwcześnie, odpoczywają potem w lekko obniżonej temperaturze i... klops, a właściwie kolaps ;)! Odpowiedz Link Zgłoś