malgo34 05.03.06, 22:35 Jedząc fige wybrałam kilka pestek i wsadziłam do ziemi.Ku mojemu zdziwieniu po 2 dniach zaczęły kiełkowac.Chciała bym wiedziec czy cos z nich będzie,czy raczej szkoda zachodu?Obecnie rosną im 3 listki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirzan Re: Figa. 05.03.06, 23:20 Mała szansa aby doczekać się owoców z nasion, ale suszone liście bardzo ładnie pachną. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink Re: Figa. 06.03.06, 03:04 Figi teraz, w warunkach naturalnych, stoja gole ale dzis po raz pierwszy pojawily sie malutkie paczuszki--to male owocki, bo taki zwyczaj ma figa--najpierw wychodza owocki, potem liscie. Tak sie ucieszylam, ze sie figa obudzila, ze zrobilam jej zdjecie. Teraz to juz szybko pojdzie i nie bede musiala dluzej patrzec na to wielkie, bezlistne drzewo. I na dom sasiada. Wszystko zostanie przykryte figowym listkiem.))) Oto malutkie figi w charakterze paczkow. img377.imageshack.us/img377/20/mar5fi6gf.jpg Gratuluje sukcesu z kielkowaniem figi z nasionek. To chyba duza sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
malgo34 Re: Figa. 06.03.06, 10:10 Dziekuje za informacje.Mysle,ze latem bedzie jej dobrze w ogrodzie,tylko co w zimie?Piwnica czy mieszkanie?? Odpowiedz Link Zgłoś