zettka 10.04.06, 17:03 Chodzi mi o sadzionke zdrewniałą. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyga5 Re: Czy mozna juz posadzic tawułkę? 10.04.06, 20:02 Nie uwierzysz,że ja właśnie cały taki duży krzak,/bo to tak u mnie urosło/ chce wyrzucić.Podobają mi sie tylko te co nie mają patyków dużych oraz taka mała w kepce.Ta duża chyba zaraz wyleci.Szkodaże nie mieszkasz blisko,oddałbym całą z odrostami. Odpowiedz Link Zgłoś
1966f Re: Czy mozna juz posadzic tawułkę? 11.04.06, 09:09 Ja też żałuje ,że Pan Zygmunt tak daleko mieszka bo zaraz bym brała tą tawułkę.Bardzo je lubię nie mam tylko takiej bordowej.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zyga5 Re: a gdzie mieszka zyga5? 11.04.06, 17:46 Szczecinek ,zachodniopomorskie Tych odrostów jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
kalin_a Re: Czy mozna juz posadzic tawułkę? 11.04.06, 10:42 ja zakupiłam krzaczki tawuły zwykłej, japońskiej i jeszcze jedną odmanię ale nie pamiętam w tej chwili nazwy do tego jeszcze żylistka szorstkolistnego, zmuszona byłam już wsadzić - mam nadzieję że nie pomarzną (na wszelki wypadek okryłam szczelnie) Odpowiedz Link Zgłoś
zettka Re: Czy mozna juz posadzic tawułkę? 11.04.06, 11:49 No,szkoda,ze nie mieszkam blizej,chetnie zaopiekowałabym sie tą tawułką P.Zygi.. Odpowiedz Link Zgłoś
zastepowa Re: Tawuła, a tawułka 11.04.06, 22:22 Kalino, Tawuła japońska to jest krzew. Tawułka to bylina, która traci liście na zimę. Mam tawuły i tawułki- są cudowne. Zygmuncie nie wyrzucaj ich. pozdrawiam Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
kalin_a Re: Tawuła, a tawułka 12.04.06, 10:15 hmmm .......... doczytam co tam wypisane było na opakowanich sadzonki, które kupiłam miały pieniek , z którego wyrastały gałązki więc bardzo możliwe że to właśnie Tawuły a nie tawułki Zwał jak zwał obie ładne - to racja :) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś